čitam izvještaje i uopće mi se gospodarska situacija ne ćini ružičastom, kako god okreneš, no gud, lupamo u plafon a noge do koljena u blatu…sve skupa jedna velika stagnacija uljepšana priljevom novaca iz eu fondova …
Ma sve propada. Cijelu Hrvatsku treba iseliti…
[/quote]
ne treba nitko seliti, samo nas treba netko kupiti u PSN ili ako se ne pojavi na vrijeme, u stečaju
O proradio live sa zse, vratila se ekipa sa godišnjeg 🙂
Sve u svemu, izvjesca mjesovito do dobro, neka cak jako dobro.
Primjecuje se obrazac da privatizirana poduzeca rade bolje od polusocijalistickih, citaj Podravka i drzavni turisti te narodni gradjevinari. Ali ajde, trude se, bit ce nesto i od njih valjda.
Ne vidim razloga za euforiju jer izvjesca kazu turisti plus 10% ostali sve nategnuto ili lose
Rast potrosnje zahvaliti dobrim dijelom egzodusu i turistima zbog praznika u lipnju.
Sacekajte da otpisemo sto se otpisati da , izbrojimo mrtve u rujnu pa ispoocetka
Nema euforije.
Ovdje je dobitak rijesiti se depresije.
A to smo uspjeli, nedvojbeno.
Zaba je pokazala smjer. Rezervacije gotove, uskoro ce i ostali pootpisati, a ekonomija pici dalje. Silovito.
Produzenje blokade dionica iz sastava koncerna Agrokor,a kada sam o tome pisao prije nekoliko mjeseci,bio sam “napadan “!
Sada,sto je jos bitnije,uopce nema roka do kada ce izvjesca biti gotova!!!
Gdje je objavljeno da će se blokada produžiti?
Doduše, rečeno je da će potpuna FI agrokorki biti objavljena do 21. rujna kao krajnjeg roka, ali koliko sam ja vidio nigdje nije rečeno da se blokada na burzi nastavlja do tada.
Neki link nebi bio naodmet.
Objavljeno je na početnoj stranici ZSE. Pod vijesti izdavatelja.
Ali ovo veseli:
Ekonomija ide snažno naprijed i dionice su the place to be.
To će uskoro ponovno shvatiti i štediše.
Objavljeno je na početnoj stranici ZSE. Pod vijesti izdavatelja.
Ali ovo veseli:
Ekonomija ide snažno naprijed i dionice su the place to be.
To će uskoro ponovno shvatiti i štediše.
za sada još štediše nisu skužile kako protumačiti fitch bencmark:-))
pomalo,biće dana i dionica.
ako će biti skuplje nosit će manji rizik pa slutim Win-win.
biraš dali hoćeš veći win ili manji win
svakome po njegovom izboru
može li savršenije od toga?
:može
“magla svuda ,magla oko nas…”
🙂
Ove priče oko štediša i njihove štednje koja samo čeka da uleti na dioničko tržište su stvarno postale zamarajuće i nepotrebne.
Naš je narod financijski nepismen i priglup, to ste valjda mogli do sada svi mogli zaključiti jer većina glasa za HDZ i SDP bez obzira što ih neprekidno lažu i pljačkaju, a na bilo koju lošu vijest nitko ne reagira, nema prosvjeda, nema bune.
Isto tako malo tko tko štedi u banci neće uložiti na dioničko tržište jer nije siguran ili ne zna što je to uopće.
Većina misli da je to nešto slično kladionici na kojoj se više gubi nego dobiva.
Doduše, što se ZSE tiče, nisu daleko od istine.
Da, al morate biti i realni i da je vecina kompanija na ZSE realno vrednovana. Imamo nelikvidne dionice koje imaju diskont. S&P ima PE 24,5. Kod nas je fer valuacija PE 17, sve iznad toga je skupo, jer nemamo progresivnih tehnoloskih firmi.
I to je to…sve ostale price, moj dida je rekao da Podravka vrijedi ko pola Amerike, itd, je zavaravanje samog sebe