to je jedna od rijetkih ispravnih procjena od strane fondova. samo ne znam pod kojom stavkom to vode mali dioničari ? bilo je nekih koji su najavljivali agresivni dokup.
Gle, bit ce otpisa je..nih, i tko je rezervirao, otpisao, dobro je napravio. Tko nije bude.
I to je to. Srecom se sve ovo dogadja u konjunkturi pa ce i kolateralnih zrtava biti manje. Zamislite sto bi bilo da se ovo odigralo tamo negdje 2010. Opci potop svega bi bio. Ovako, sve ce se samljeti vise manje u hodu.
danas u jutarnjem spominje se akumulirani gubitak agrokora od 15-ak milijardi kuna, a dijelom bi se trebao pokriti iz zadržane dobiti Agrokorovih tvrtki tijekom prethodnih godina te na račun smanjenja vrijednosti kapitala, a dobavljači bi mogli imati otpis oko 1/3 potraživanja. još uvijek nije jasno hoće li opstati agrokor kao cjelina ili će ići prodaja pojedinih tvrtki radi namirenja dugova. nadalje piše:
Što bi objava tako bombastičnog gubitka mogla značiti za sam proces financijskog i poslovnog restrukturiranja Agrokora? U poslovnim krugovima se može čuti da ne treba očekivati nikakve potrese jer se radi samo o knjigovodstvenom sređivanju stanja u koncernu. Ono što će biti ključno u narednim mjesecima jest postizanje nagodbe između vjerovnika te budućnost kompanija iz sastava Agrokora.
Nitko ne govori o kaznenoj odgovornosti todorića šta je sve zakuhao? Pojeo vuk magare 🙂
to sve se znalo i tu nije ništa novo
samo sad moraju radi dobavljača pisati jer kako drugačije da se dobavljč neplati
jedino kod nas u državi netreba plaćati dobavljače radnike doprinose za radnike a i to što se radnik plati to nijed dovoljno ni za kiflu dnevno da čovjek preživi
Čemu halabuka oko par milijuna, pa koliko je to promila od već utvrđenog duga od nekoliko desetaka milijardi??
Reklo bi se jedna kap u moru, a priča se o tome više nego na početku kad je krenula priča s Agrokorom.
Prije:
Vaš link …
“Do kraja godine privatizacijom planira ostvariti prihod od milijardu i 400 milijuna kuna”
i kasnije:
Vaš link …
“Prodajom vlasničkih udjela u tvrtkama za ovu se godinu cilja ostvariti 863 milijuna kuna prihoda, međutim do početka srpnja na račun države sjelo je tek 40,9 milijuna kuna.”
Ali ne pišu koliko je novo Ministarstvo u međuvremenu spržilo kuna na plaće (koje su prosječno sigurno preko 8.000,00kn) i druge troškove, vjerojatno blizu tih 40,9 milijuna kuna prihoda od prodaje vlasničkih udjela. 100 zaposlenih, a rezultat je nula!
I tako više-manje u svim ministarstvima.
Ja mislim da bi trebalo osnovati novo ministarstvo:
Ministarstvo za podršku Ministarstvu državne imovine
Kako smo mi blesav narod, nevjerojatno! Sve se šutke gleda i trpi.
A autohtoni Hrvati odlaze. ….. ostat će samo bagaža porijeklom iz susjedne države.
Prestrašno!
Umjesto da prodaje sad kad je kao neka konjunktura on ceka recesiju da proda za dzabaka.
Najavljuju se velika iznenađenja. Gore od gorega ili bolje od očekivanoga?
Veci dugovi i manja imovina.
Svaki povrat je dobar.
Banke ce nesto izvuci kroz roll up, ostali ce dobiti razvodnjene dionice, a najveci dio u otpis.
Danas je zadnji dividendni dan na Podravci, a prometi s njom sporadični, dok je jučer na ADPL u istoj situaciji bilo prilično veselo.
Da prokomentiramo trgovanje na IGH?
U petak su rezultati za drugi kvartal, pa će sve biti mnogo jasnije!