Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kad smo kod povijesti ima dosta poučnog ,interesantnog ali i za rubriku vjerovali ili ne i ovdje:

http://www.poslovni.hr/forum/tema/the-best-of-prilike-svih-vremena-na-zse-neiskoristeno-neprezaljeno-42072?page=last

dobronamjeran savjet glasi:
pesimistični i depresivni investitori i svi slabog srčeka neki si prije otvaranja linka uzmu nešto meglovito.
ne može štetiti a može koristiti,naravno sve u dogovoru sa svojim liječnikom ili ljekarnikom se razme.
🙂
i sad ako netko ima odvažnosti neka napiše da se to ne može i neće ponoviti
pri već CnB dokazima da su ATH 2 nekih dionica nadmašili onaj ATH1
a neki i ozbiljno približili.
za to ima posebna rubrika a tu posebno vrijedi gore izneseni dobronamjeran savjet.
megla je zakon kako god okreneš
🙂

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ali pored svih pokazatelja, da ne nabrajam evidentno je da
DLKV ne ide ispod 22, da THN ne ide ispod 550, da IGH ne ide ispod 270, da ADRS ne ide ispod 450, ATPL 400, PODR 320, RIVP 43, VIRO 330, HPB 500, SLRS 1000…….i.e.

Ovo što širite su čiste dezinformacije, i dovoljan je samo jedan pogled na povijest trgovanja svake od ovih nabrojanih da se čovjek uvjeri u suprotno.

Dalekovod je išao itekako i po 10kn, a od početka prošle godine pa sve negdje do sredine, moglo da se kupovati za 12-13 kad god ti se prohtijelo…..u istom razdoblju ATPL je bez problema išao od cca 100-130kn……a to je samo primjer za ova dva sektora……

[/quote]

Za kolegu optimista kvarta, sutra ću dodatno izložiti naloge na kupnju svih navedenih dionica pa ću vas na temi što se tržilo informirati kolike sam količine kupio…

Pa zaboga miloga kao da ste od jučer na tk… pa vidite da niže U OVOM TRENUTKU NE IDE….
To što bi vi kupovali KORF na 11 kn, DLKV na 9,5, TEHNIKU na 250, i da ne nabrajam to je neka druga priča….
Apsolutno svi mogući i nemogući pokazatelji su u praćki a pričamo da je ovo previše…
Pa sretno vam dečki optimisti

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Ali pored svih pokazatelja, da ne nabrajam evidentno je da
DLKV ne ide ispod 22, da THN ne ide ispod 550, da IGH ne ide ispod 270, da ADRS ne ide ispod 450, ATPL 400, PODR 320, RIVP 43, VIRO 330, HPB 500, SLRS 1000…….i.e.

Mislim da nitko ozbiljan ne bi trebao eksplicitno tvrditi da nešto neće ići ispod nekog iznosa. Isto vrijedi i za suprotne tvrdnje tipa “to ne može ići iznad”. Može se samo govoriti o većoj ili manjoj vjerojatnosti. Na burzi sam desetak godina i mnogo puta sam na forumu vidio slične tvrdnje, mnoge od njih se nisu obistinile. Priznajem, neke jesu, kad tad.
Tko ne vjeruje, neka prolista forum od početka.
Tko je čitao Kyosakija zna koji je najbolji odgovor na ovakve tvrdnje. Upitajte onoga koji tvrdi nešto tako, čime on to garantira.
Nisam ovo napisao radi polemike s INGom, već radi naivaca koji slijede savjete s foruma. Začudit ćete se, ima i takvih.

Nema jamstava, tocno.
Medjutim misljenja sam da je pretezita vjerovatnost da je ovo zatisje pred uragan.
Makroekonomski pokazatelji bez Agrokora su bolji nego s njim, a indeks vise od 15% dolje. To naprosto ne ide. O cash pozicijama, nikakvim kamatama da ne govorim.
Ljudi zele zaraditi. Sto brze to bolje. Jos ima malo bojazni i taktiziranja, ali brzo ce to proci. Tako pada pasulj ove godine.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

‘Tržišta su nam već podigla kreditni rejting smanjenjem premije rizika’

Evo jos malo o opcim kretanjima.
Stranci nas vide bolje nego mi sami sebe. Bas me zanima tko ce kome prodavati kad krene bull run.
Evolucijo, teska li si i tegobna.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

http://www.poslovni.hr/trzista/trzista-su-nam-vec-podigla-kreditni-rejting-smanjenjem-premije-rizika-330373 [poslovni.hr]

Evo jos malo o opcim kretanjima.
Stranci nas vide bolje nego mi sami sebe. Bas me zanima tko ce kome prodavati kad krene bull run.
Evolucijo, teska li si i tegobna.

kao dokazano dobri domaćini a da održimo reputaciju ćemo vrlo izgledno opet
pustiti strance da se prvo nakrcaju pa ćemo kupovati od njih.
takav smo narod ,držimo do starih navada.
možda nas jednog dana radi toga predlože i za upis na unesco-vu listu nematerjalne baštine.
“tako dobri a tako…”?
a možda ipak i evolucija i nagon za preživljavanje(to nam je jača strana) protivno prevladavajućim očekivanjima odrade nešto?
yes we can ili pinklecom po globusu?
kao netko tko je probao oboje držim da je prva opcija manje stresna i bezbolnija a opet neki namjerno žele na teži,duži,bolniji način.
meni je pak sada tuđi adrenalin bitno draži od vlastitog.
meglica je isto dobra da smanji adrenalin,španung,nervozu ali treba se prvo konzultirati sa lj… ili lj…
.-):-)

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

pa vidite da niže U OVOM TRENUTKU NE IDE….

S time se apsolutno slazem, ali znate i sami kako ovo trziste ima kasno paljenje.
XX puta vidjeno i evidentirano kad se očekuje primjerena reakcija – u jednom, a i drugom smjeru.

A u vremenima kad smo bili svjedoci tome koliko izvješća naših kompanija imaju dokazani kredibilitet i tezinu, ne bih previse očekivao da ce se preostali ulagaci dati impresionirati onima sto moze / ili ne mora NA PAPIRU biti istinito…..
A vi samo ulazite na temelju toga i dalje….

ZSE iz dana u dan svojim postupcima zaista pokazuje kako se treba ponasati jedna zrela odgovorna institucija kojoj je prvenstveni cilj promicati domace trziste kapitala i privuci domace i strane ulagace u sto vecem broju….

migra,

kako imate obraza i dalje nešto komentirati i davati savjete nakon vašeg, ne tako davnog, degutantnog drukanja na viaduktu koji znamo kako je završio…sjećam se da ste na 300kn pisali kako je ultra podcijenjen.

Nadam se da vas nitko više ne shvaća ozbiljno!

Na zalost, mnogi su shvatili / će shvatiti tek kad su se osobno opekli, a onda je već kasno…..

Zato nije za zgorega uvijek koristiti zdrav razum kad se donose bilo kakve investicijske odluke.
Niti je sada nekakav posebno povoljan trenutak za uletavanje na trziste navrat nanos,
niti je ovo nase trziste Bogom dano za to, niti je investicijska klima poticajna.

Ne škodi malo se informirati kakva je trenutačno situacija na pravim, ozbiljnim trzistima.
Evidentno je da se blizi kraj cikusa bull marketa u svijetu (long overdue), a zna se što onda slijedi.
Nasa mala barica zasigurno na sve to neće ostati imuna, nego ce, kao i obicno, reagirati sa primjerenom dozom zakasnjenja.

A onda jedino što se trazi će biti short-selling, a on jos nije na horizontu……

Što bi sad neki dali da su ga imali prilike implementirati kad navedeni VDKT bio na 300….

kvart99
Može par osobnih pitanja?
Što Vi uopće radite ovdje?
Da li ulažete u dionice?
Ako da, u koje?
Ako ne, koja je Vaša motivacija za komentiranje?
Zašto se bavite nečim za što mislite da će sutra propasti?
Prosvijetlite nas.

@ kvart

Naša mala barica već godinama ne slijedi kretanja svjetskih burzi. Zar je to toliko teško uočiti nekome tko je navodno tolike godine na zse?
A još je teže skužiti što će biti vrlo uskoro, najkasnije najesen.

kako imate obraza i dalje nešto komentirati i davati savjete nakon vašeg, ne tako davnog, degutantnog drukanja na viaduktu koji znamo kako je završio…sjećam se da ste na 300kn pisali kako je ultra podcijenjen.

Nadam se da vas nitko više ne shvaća ozbiljno!

staviš nekoga na ignore i obavijestiš ga o tome ,još mu i dobronamjerno preporučiš da i on tebe stavi na ignore jer mu čitanje tvojih komentara ne čini dobro i što on napravi?
izdrži koji mjesec ali ipak ne može duže od toga.
ha-ha…

za vdkt sam na 300 zaista pisao da je podcijenjen jer sam u to bio uvjeren pa sam radi toga i ušao.
a dokaz da sam bio u pravu je i da je u +- mjesec dana cijena otišla na 440.
vidim da ovdje veliki investitori ne priznaju skoro 50% na mjesec dana kao neki dobar tip?
možda jer ne razumiju da je to anualizirano 600%?
znam da neki investitori na zse ne ustaju iz kreveta za <20% godišnje ali ovo mi je savim nova kategorija,zašto ne i ibro kategorija u budućim komentarima?
nije teme vdkt pa ću uputiti sve zainteresirane da tamo sve pročitaju jer sa moje strane nikad nije bilo tajni kada sam ušao a kada izašao i sa kojim argumentima.
da je bilo po mojim komentarima u kojima sam značajno prije blokade pozivao na izvanrednu skupštinu i da se je to dogodilo svi bi bili bitno sretniji.
tako da vaše"kako imate obraza" uputite sebi.
i dalje stojim kod izrečenog da vam škodi zdravlju i novčaniku pa pokušajte ne čitati moje komentare.
a ako vas ipak muči što me niste shvaćali ozbiljno pa ste radi toga propustili značajne dobitke tu vam ne mogu pomoći jer prošlost se ne može promjeniti ali to je i bio vaš izbor zar ne?
svakome po njegovom izboru za poštenije neznam.
umjesto neutemeljenog napadanja drugih pokušajte se ohrabriti nešto javno isprognozirati sa argumentima pa ćemo u budućnosti rezimirati.
svoje prognoze za građevinski sektor i neke dionice iz tog sektora sam javno podijelio,strpljivo čekam rezime početkom 2018. na koji rok su i prognoze date.
ništa bez strpljivosti,a oni kojima teško pada možda najbolje da ugase ekran i
uzmu nešto meglovito za umirenje
naravno u konzultaciji sa...

New Report

Close