Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ne zna se tko pije a tko plaća. drugim riječima, idealna situacija za jamit, tko je u prilici (tj. tko ima više informacija). tipična situacija za naše okruženje.

Gospon bisakovi

1. Prinudna uprava je stvar ZAKONA, ničeg drugog. Zakon se donese, ukine, promijeni, produlji itd. Odlukom Sabora. Dizanjem ruku. Zar ne? Ne pravite se nevješti jer je to totalno trolanje.

2. Suradnja vjerovničkog vijeća je potrebna UNUTAR trenutnog zakonskog okvira. Točno. Međutim, vjerovničko vijeće nema NIKAKAV utjecaj na promjenu tog istog zakonskog okvira. To je suvereno pravo Sabora. Ne osporavajte ovo jer bi to isto bilo čisto trolanje.

3. Strani sudovi za sada nisu niti konzultirani, jer nitko nije podnio nikakvu tužbu, sve je tek u najavi, a i kad bi to bilo do njihovog bilo kakvog pravorijeka bi prošlo dosta vremena. Također, pravorijek bi se eventualno odnosio na naplatu štete od RH, a NI NA KOJI NAČIN ne bi promijenio stanje na terenu što se tiče funkcioniranja prinudne uprave. I to ne osporavajte jer će i to biti čisti trol.

4. Kakve rezultate će dati restrukturiranje ćemo tek vidjeti.
Najava zatvaranja loših dućana je dobra, a čuo sam i da se minus u prometu smanjuje.
Ledo i Jmnc već sada rade bolje nego lani.
Hoćete i to osporavati?

Lijepo Vam kažem, molim Vas da iznosite samo tvrde činjenice. Nikakve špekulacije.
Jer Vam to kao pravniku ne priliči.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ono sa Dolcem, izvrsna ideja.
Da li je itko danas išta uspio protrgovati ?
Sve skupa, sramotno !

o! Imamo neke novosti! Imamo 5 minuta dražbu zatvaranja (od 13:55 do 14:00 danas, inače od 15:55 do 16:00) kada se ide po principu dražbe (naravno) + ne završava trgovina za sve dionice isto nego u trajanju od 15 sekundi završavaju. Zanimljivo. Treba se prilagoditi.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

@Serislav
Prije svega,naucite smisao i definiciju pojma “trolanje” u smislu internet komunikacije.
Ako itko “nagrduje” ovu temu (i ne samo ovu)na ovom forumu,to ste vi.
Ucestalost vasih postova je daleko najveca od svih sudionika,koliko ja mogu procijeniti.
Vi gotovo uopce ne koristite cinjenice,vec koristite “jezik ulice” i neuko pokusavate docirati drugima i to prilicno nasilno kao da imate neki narcisoidni poremecaj osobnosti i zelite samo “biti u pravu”!
Koliko vidim,drugi kolege vas jednostavno izbjegavaju (u smislu diskusije),izabiruci to kao laksu opciju.
Ostajem pri tome da su gotovo sve vase procjene neargumentirane,povrsne i cinjenicno najvecim dijelom pogresne.
Vas optimizam (kada je promet na burzi gotovo NESTAO),ukazuje na “nekakav tip premecaja” u zakljucivanju!
Ne znam da li sam u pravu,ali mi se cini da su vasi postovi u funkciji “zelje da prodate neke dionice” naivcima.
Minorizirinje i relativiziranje problema sa Agrokorom i povezanim drustvima i prizivanje drzavnog intervencionizma unedogled dok se “vjerovnici prisile na odredeno ponasanje” je cista “nojeva taktika” i odvlacenje paznje.
Hrvatska je dio EU i sire medunarodne zajednice i ponasat ce dugorocno sukladno medunarodnom pravu.”Lex Agrokor” ima svoju ogranicenu funkciju sprecavanja velikog vala stecajeva i socijalnih tenzija i davanje “time outa” da se “stvari ublaze”.I u tom kontekstu i ja ga podrzavam.
To je neka vrsta “kontroliranog predstecaja ili stecaja” i ima svoju svrhu i rok trajanja.
Ovim postom prekidam daljnju komunikaciju s vama kao besmislenu!

Ekipa čemu nervoza?
Ja sam prije 15 dana obaviješten od svojeg brokera (Agram brokeri) da će danas biti problema i čekam da se problemi riješe kao i u svakom drugom slučaju kada se implementira nešto novo.
Doduše, moglo se to riješiti elegantnije, ali šta je – tu je.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Kuknjava tek u ponedjeljak, ak bude razloga. Današnji dan je ionako izgubljen u prijevodu.

Ekipa čemu nervoza?
Ja sam prije 15 dana obaviješten od svojeg brokera (Agram brokeri) da će danas biti problema i čekam da se problemi riješe kao i u svakom drugom slučaju kada se implementira nešto novo.
Doduše, moglo se to riješiti elegantnije, ali šta je – tu je.

a tko ti garantira, moj Jubito da će u pon biti bolje?
pa zar nisu imali vježbu prije ‘vježbe’? čitaj: ovog debakla danas?

i zašto je u 11.30h objavljena XLS tablica na ZSE s novim simbolima trgovanja na Xetri? jesi siguran da i burza nije imala prste u ovoj sramoti od trgovanja danas?
pa daj zamisli da npr. stanice za tehnički pregled ovako ‘isprobavaju’ program? pa nije ovo bio demo, neki su stvarno i trgovali danas, ali ne s Agrama
kažem, da je ovo bilo npr. s Centrom za vozila Hrvatske slučaj, nitko ne bi registirao kola, pa ti objasni direktoru gdje su pare?!?

@Serislav
Prije svega,naucite smisao i definiciju pojma "trolanje" u smislu internet komunikacije.
Ako itko "nagrduje" ovu temu (i ne samo ovu)na ovom forumu,to ste vi.
Ucestalost vasih postova je daleko najveca od svih sudionika,koliko ja mogu procijeniti.
Vi gotovo uopce ne koristite cinjenice,vec koristite "jezik ulice" i neuko pokusavate docirati drugima i to prilicno nasilno kao da imate neki narcisoidni poremecaj osobnosti i zelite samo "biti u pravu"!
Koliko vidim,drugi kolege vas jednostavno izbjegavaju (u smislu diskusije),izabiruci to kao laksu opciju.
Ostajem pri tome da su gotovo sve vase procjene neargumentirane,povrsne i cinjenicno najvecim dijelom pogresne.
Vas optimizam (kada je promet na burzi gotovo NESTAO),ukazuje na "nekakav tip premecaja" u zakljucivanju!
Ne znam da li sam u pravu,ali mi se cini da su vasi postovi u funkciji "zelje da prodate neke dionice" naivcima.
Minorizirinje i relativiziranje problema sa Agrokorom i povezanim drustvima i prizivanje drzavnog intervencionizma unedogled dok se "vjerovnici prisile na odredeno ponasanje" je cista "nojeva taktika" i odvlacenje paznje.
Hrvatska je dio EU i sire medunarodne zajednice i ponasat ce dugorocno sukladno medunarodnom pravu."Lex Agrokor" ima svoju ogranicenu funkciju sprecavanja velikog vala stecajeva i socijalnih tenzija i davanje "time outa" da se "stvari ublaze".I u tom kontekstu i ja ga podrzavam.
To je neka vrsta "kontroliranog predstecaja ili stecaja" i ima svoju svrhu i rok trajanja.
Ovim postom prekidam daljnju komunikaciju s vama kao besmislenu!

Ako su serislavovi postovi , kako vi kažete, u funkciji ” želje za prodajom ” , onda isto tako možemo reći da su vaši u funkciji “želje za kupnjom” , zar ne !?

Na agrokoru su obojica kolega proricali najcrnije scenarije s tim da nijedna pozitivna vijest nije mogla proći da je bisakovi ne zacrni 🙂
Ali nema veze, treba čuti različita mišljenja.

… osim ak to nije gubljenje vremena.

šta se danas i moglo nešto trgovati ? mogli su prebacivanje odraditi preko vikenda i istestirati, podesiti sve šta treba..

btw. kakve promjene će unjeti xetra? najvjerovatnije i brokeri svoje platforme moraju dodatno isprogramirati da se sve poštela i uskladi za sistemom,, ima li kakvih značajnijih novosti, poboljšanja ili pogoršanja?

New Report

Close