Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ bisakovi

Jalov ti je pokušaj spriječavanja nečega što se spriječiti više neda.

Znam da se pad burzi sada sprijeciti ne moze kolega.U prosjeku nakon svakih desetak godina (ili malo manje) dolazi do velikih korekcija i kriza.Mala trzista poput naseg samo prate velika.
Mi jos imamo i "uteg Agrokora"!
Mislim da su neke znacajnije korekcije u USA,Aziji i Europi vec pocele.
Za godinu-dvije pocet ce oporavak i tako stalno!
[/quote]

Ekonomije eurozone u totalu su jace nego ikada, americka takodjer, a i zemlje u razvoju. Znaci, zasad fundamenata za veci pad nema. Mozda ima za korekcije. Ali o meltdown-u nema ni govora jer nema uvjeta za to. Barem ne u predvidljivoj buducnosti.
Ako vas zanima sveobuhvatni uvid preporucujem: http://www.tradingeconomics.com
Stvarno ima svih mogucih brojeva.
Samo treba citati i zakljucivati.
P.S.
Uteg Agrokora? Jeste li vi svjesni da je pad odradjen i da se ide naprijed? U kojem mjesecu vi zivite?
[/quote]
Poznati ste po pogresnim predvidanjima pa vase pisanje ne iznenaduje.
Vecina fond managera u USA predvida skori pad burzi 10-20% najmanje u slijedecih 6mjeseci do godinu dana.USD je pao u odnosu na EUR samo ove godine skoro 8% i dalje pada unatoc povecanjima kamatnih stopa od strane FED-a.Azijske burze su vec dozivjele vece korekcije koje nisu stale.
Agrokor?Veliki uteg,naravno.Dug bitno povecan kao i jamstva povezana sa trvrtkama kcerima.Restrukturiranje jos nije pocelo,a nemamo ni revidirana izvjesca.Da nema prinudne uprave,bio bi vec val stecajeva.To i dalje ostaje otvoreno,iako je moguce da neke tvrtke opstanu u promijenjenom obliku.
Mnogi poznati analiticari i fond manageri polako ulazu u zlato i s njim povezane ETF-ove i drzavne obveznice,a smanjuju izlozenost u dionice.
Dakle,napisali smo svoja misljenja pa cemo vidjeti tko je u pravu.Dakako da smatram da ce i index ZSE dolje !
Da li ce biti prave krize uskoro,ne mogu tvrditi,iako je i to moguce,ali da ce velike korekcije biti i to do kraja godine,u to sam uvjeren.
I danas su burze u USA pale S&P -0.94%,Dow 30-0.74%,Nasdaq-1%.DAX(Njemacka)-0.58%,ali i danas ocekujem takoder pad.

Da se razumijemo,ja mislim da ce cijena zlata jos dolje zbog politika centralnih banaka i mozda ispod 1200$ bi trebalo poceti kupovati!
Pojednostavljeno,sada je vrijeme kada je oprez dodatno nuzan,iako naravno,na “slabosti i padu cijena” dionica i dobrom profit marginu treba poceti polako skupljati neke dionice na vecim svjetskim burzama.
Svatko odlucuje za sebe i ne treba se previse oslanjati na komentare ovdje pa cak ni na komentare tzv “velikih analiticara” po svijetu.
U ovo vrijeme su prognozirali (gotovo sve najvece banke-inv. savjetnici)da ce odnos $-EUR biti 1:1 ,a uskoro ce,izgleda biti 1-1.15-1.2.
Cijene zlata su prognozirali prije koju godinu na 2000-3000$,a cijena je malo vise od 1200$.
Na “plitkom trzistu” tipa ZSE,po meni,nista nije moguce predvidjeti sa vecom sigurnosti.
Dakle,na nikoga se ne oslanjati puno,osim na sebe!

“Poznat sam po pogrešnim predviđanjima…”, jedan lijepi argument ad hominem i nastavak dalje po svom. Hm.
Ako ćete primjetiti, nisam iznio nikakva predviđanja već:
– ponudio izvore informacija koji pokazuju snagu svjetske ekonomije,
– iznio mišljenje da fundamenata za meltdown nema.
I pri tome stojim jer to smatram logičnim.
Ono s čim se mogu složiti da bi u USA i Europi trebalo doći do barem 10% hlađenja jer su valuacije ipak previsoke, čak i po sadašnjim dobrim stanjima ekonomija.

Imao sam zlato s kraja 2015, kupljeno po 1080 USD, prodano kasnije po oko 1280 USD, kad sam shvatio da od velike recesije, krize itd. koju su tada najavljivali nema ništa. Pogledajte moje upise o tome negdje u jesen 2016, da sad ne tražim previše.

Od tada sam ušao na Crobi 1970 te propustio izaći na 2250 već sam kao smrznuta kokoš čekao oporavak i srećom izašao iz većine svega na 2150.

Sad ulazim na 1870. Ipak bolje nego prije. Korekcija o kojoj pričate je ne odrađena već preodrađena.
Agrokor sam po sebi nije bitan, bitan je način rješavanja, a on će biti prinudan i uredan do samog kraja. Zašto? Zato jer svi imaju pištolj na sljepoočnici s porukom: ili prihvatite ili stečaj i ćorak. A uvijek se prinudna uprava može i produljiti. To kao pravnik i sami znate. Jedno dizanje ruku u Saboru… Ne?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

115 000 kn prometa, kako ako niti jedna platforma ne radi ?

Jel mi gledalica ne radi dobro ili je do sada zbilja trgovano sa samo 7 dionica?

Kod mene se vidi samo promet od 115.790,82 kn … crobex 0,00 % …. nalog od jučer piše da je suspendiran, nemogu ga ni promjeniti niti obrisati … drugo ništa se ne vidi …. AGRAM TRADER u pitanju

Burza stvarno radi sve što može da odbije ljude od trgovanja. Sad se više ne označavaju skriveni nalozi i market makeri…

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

koja sprdačina od burze!!! em su burzu uništili blokadom trgovanja sa desetak dionica, a onda su je dotukli novim sustavom trgovanja koji uopće ne funkcionira i koji je brokeraje bacio u totalni kaos i nefukcioniranje !
S R A M O T N O !!!!!

Ignore: KressoM, delux

na Zabi trejderu na ATPL ..6 naloga na kupnji ..zadnji 10 x 150 kuna !!! …koji debili …

HANFA bi trebala danas poništiti svo trgovanje.
Većina nije u mogućnosti uopće trgovati, ovo ne drži vodu

"Poznat sam po pogrešnim predviđanjima…", jedan lijepi argument ad hominem i nastavak dalje po svom. Hm.
Ako ćete primjetiti, nisam iznio nikakva predviđanja već:
– ponudio izvore informacija koji pokazuju snagu svjetske ekonomije,
– iznio mišljenje da fundamenata za meltdown nema.
I pri tome stojim jer to smatram logičnim.
Ono s čim se mogu složiti da bi u USA i Europi trebalo doći do barem 10% hlađenja jer su valuacije ipak previsoke, čak i po sadašnjim dobrim stanjima ekonomija.

Imao sam zlato s kraja 2015, kupljeno po 1080 USD, prodano kasnije po oko 1280 USD, kad sam shvatio da od velike recesije, krize itd. koju su tada najavljivali nema ništa. Pogledajte moje upise o tome negdje u jesen 2016, da sad ne tražim previše.

Od tada sam ušao na Crobi 1970 te propustio izaći na 2250 već sam kao smrznuta kokoš čekao oporavak i srećom izašao iz većine svega na 2150.

Sad ulazim na 1870. Ipak bolje nego prije. Korekcija o kojoj pričate je ne odrađena već preodrađena.
Agrokor sam po sebi nije bitan, bitan je način rješavanja, a on će biti prinudan i uredan do samog kraja. Zašto? Zato jer svi imaju pištolj na sljepoočnici s porukom: ili prihvatite ili stečaj i ćorak. A uvijek se prinudna uprava može i produljiti. To kao pravnik i sami znate. Jedno dizanje ruku u Saboru… Ne?

Prinudna uprava se nece moci tako lako produljiti kako vi mislite.
Za prinudnu upravu je potrebna suradnja vjerovnika(vijeca vjerovnika),a osim toga ,vidjet ce se koliko ce biti pokrenuto tuzbi u meduvremenu.Takoder,obzirom na nadleznost sudova za jamstva(uglavnom stranih),nisam uvjeren da bi sudovi “tolerirali”jos jedne prinudne mjere,a Hrvatska kao clanica EU ,nece moci samo tako onemogucavati primjenu medunarodnog prava.
Stecaj,sam po sebi,za vjerovnike i ne mora biti najlosije rjesenje,posebno ako imaju validna jamstva i eventualno izlucna prava.
Osim toga ako ove primjerene mjere ne daju zadovoljavajuce rezultate,nitko (osim mozda lesinarskih fondova) nece htjeti dalje ulagati u “rupu bez dna”!
A iza lesinarskih fondova na koncu ostaje malo ili uglavnom nista za druge.

meni niš’ ne dela i sad ne znam kako ću Bandiću na oči, jednostavno nemrem delati, zadati nalog, nix, promjeniti, nou, opozvati, malo sutra, jedino mi portfelj još stoji netaknut, bojim se da mi i nofce ne odneseju, kakti greškom, najavio sam barem tjedan problema, sada predviđam da se to protegne i na mjesec, ima li tko zainteresiran da se prebacimo na Dolac i trgujemo kao i svi normalni ljudi

New Report

Close