dok se mi malo zagrijemo i krenemo, svijet se taman ohladi, još jedna jušna žlica Podravke i eto nas u minusu, ovaj index možeš štimati s 100 000 gdje hoćeš
što je zabavno vidjeti ovakvu NEreakciju na vijesti da jedini crnjak među 5 odličnih vijesti ide prema pozitivi.
zašto me to zabavlja i nasmijava?
pojest ću svoju investitorsku diplomu ako neće za ovim propuštanjem teći barem potoci SŽJ a ni rijeke nebi bile senzacija.
živi bili a do tada odjava s moje strane jer imam za sada bitno boljih zanimacija,uživancija u planu.
sretno ribarima a i ribi
respect
Gledam malo bid naloge na 30-tak dionica koje pratim i mogu reći da se na određenom broju njih bid polako naslagao. Doduše, nema nasrtaja na ask, ali nije niti toliko veliki spread kao jučer.
U narednim tjednima će se kapilarno pikati tu i tamo koja dionica prema gore, neke malo prema dolje… U skladu sa sadašnjim ritmom. Tek će Q2 firmi plus revidirana od Agrokora malo razmrdati stvari, a onda je i 9. mjesec već tu.
Ovo se zove faza zagrijavanja. Utakmica u pravom smislu počinje tek preko 1900. Gdje točno, ne znam. Ali mora se vidjeti jasan odmak od dna, barem 6-7%.
Gledam malo bid naloge na 30-tak dionica koje pratim i mogu reći da se na određenom broju njih bid polako naslagao. Doduše, nema nasrtaja na ask, ali nije niti toliko veliki spread kao jučer.
bit će to praćka samo takva..puni se bid polako i sigurno!
jedno vrijeme nisam ni pratio ovu temu. kako je burza stagnirala tako su se i na temu navukli mračni likovi željni likovanja i naricanja crne buducnosti (najdosadniji period na forumu ikad, totalni šrot od štiva). vidim da oni lagano kopne a vracaju se stari dobri optimisti. thumbs up!
ciklus po ciklus, klasicno. zao mi je jedino sto sam ostao bez love prije par mjeseci.
lp
PRELIJEVANJE ŠTEDNJE 2.0.
Polako, stidljivo, ma ne bi mi, znate, ali…
Ipak su te kamate na štednju od 0.2-0.3% grozno destimulativne.
Dovoljno je da samo 2-3% štediša ima impuls za rizikom i evo nas nazad gdje smo i bili.
Sutra se prelazi na XETRU .znači da će i Njemci moći trgovati na ZSE ?
I radi se skraćeno .
Xetra nema veze s tim tko ce moci trgovati. To je samo jedna od aplikacija/sucelja koje burze mogu koristiti.
A radi se skraceno jer je to prvi dan na Xetri.
PRELIJEVANJE ŠTEDNJE 2.0.
Polako, stidljivo, ma ne bi mi, znate, ali…
Ipak su te kamate na štednju od 0.2-0.3% grozno destimulativne.
Dovoljno je da samo 2-3% štediša ima impuls za rizikom i evo nas nazad gdje smo i bili.
Je,a ovdje “samo tako” mogu novi ulagaci “sprziti 50% i vise love”.EUR tecaj u odnosu na USD lijepo raste(i vecinu drugih valuta).Moj savjet “novima” je da ne “idu grlom u jagode”!
Cini mi se da ce zlato vrlo skoro postati atraktivno i neke robe.
Kod nas je stednja tradicionalno u EUR,ECB ce uskoro poceti dizati kamatne stope takoder.
Kod nas ,uz to,problem “Agrokor”.
Burze su vec sada vrlo volatilne i “vuku na dolje”!