Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Očito je da do kraja srpnja sigurno neće biti nikakvih vijesti koje bi pokrenule tržište.
Usto je i sezona godišnjih odmora.

Najvjerovatnije, da. Pred kraj q2, sezona, Todex neke najave… Jos dva tjedna sigurno nista. Osim mozda S&P ako iznenadi i digne rejting, ali tesko.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ovo nam neće dići rejting. Ha-ha!

Moody’s objavio komparativnu analizu gospodarstva Hrvatske i Srbije: Evo što su zaključili

Vidim ovi MM su uzeli gavnu riječ na ZSE, vrlo agresivno dižu cijene, PODR, RIVP, ARNT…..

Vidim ovi MM su uzeli gavnu riječ na ZSE, vrlo agresivno dižu cijene, PODR, RIVP, ARNT…..

A nes ti agresive. Sitno je to sve. Ali ajde, kako je jutros krenulo ovo je livada zelena.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

I naravno da će pola sata dnevno biti više nego dovoljno za rješavanje transakcija malih ulagaca, dok institucionalci[/b] svoje, kao i uvijek, mogu rješavati OTC-om i blokovima

Da ovo bi svakako trebali znati mali ulagaci, Zse je trenutno uglavnom za obradivanje malih ulagaca, ostali to rješavaju dogovorom na OTC-u i blokovima.

A dionice? Ko ih hebe. Ima se para, očito.

Hrvati naveliko kupuju nove automobile: Prodaja porasla za preko 22 posto, a ovo je najprodavaniji model

Najvjerovatnije, da. Pred kraj q2, sezona, Todex neke najave… Jos dva tjedna sigurno nista. Osim mozda S&P ako iznenadi i digne rejting, ali tesko.

prije nego nešto postane crno ili bijelo ima i nemalo nijansi sive zar ne?
oni koji su dovoljno veliki znalci, mudri,intuitivni,logični,strpljivi,neki bi rekli i sretni….
mogu anticipacijom pokupiti velike bonuse na onima koji nisu sve gore navedeno ili jesu ali manje.
treba tu i malo odlučnosti i malo strpljivosti ovisno o situaciji i tu je recept za…
bit je da neće sav domaći i strani kapital čekati da se objavi dizanje rejtinga,nekima je i puno manje od toga dovoljno da uđu i da ćekaju druge da progledaju da im naplate.
taj je proces počeo prije 12 mj.
za nevjerne,zaspale pružila se todomorom prilika za ulaz,oni koji neće niti na popravnom iskoristiti priliku neće moći izvući vjerodostojan izgovor za propušteno i za potencijalno propuštanje.
trenutno kupaca ima malo,prodavača isto ili još manje ali nebi bio u koži onima koji se “klade” da neće biti kupaca sam zato jer oni ne žele kupovati.
evolucijski kapacitet i nagon za preživljavanje su nebrojeno puta demantirali takve,večina iistih kupuje samo kasnije nego je…
evolucija je spor,bolan skup proces,svi ga ne prežive ,a sve po vlastitom izboru
nepošteno,nepravedno nezasluženo??

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Nema zastoja u pripremi mogućeg otkupa udjela u Ini

Zgrozen sam kako ovoj suludoj ideji nitko ne stane na kraj, a sto je jos zalosnije narod ovo smatra pozitivnom transakcijom. Naravno da sve ovisi o cijeni, ali ideja je ocajna i nisam nasao niti jednog strucnjaka koji odobrava ovaj potez. Zanimalo bi me sto to znaci "stratesko" za HDZ, jeli to 5 godina, jer za 50 sigurno vise nece postojati naftna industrija kao sto je danas. Cijeli svijet se okrece obnovljivim izvorima i razmislja 30-40 godina unaprijed, a ove legende nas vracaju barem jedno 25 godina unazad. Od trenutka kad to postane "nase" dajem jos maksimalno 15 godina dok ne zavrsi u stecaju. Nadam se da ce u to vrijeme uspijeti nahraniti svoje nezasitne uhljebe. Uzas…

Da je nafta budučnost onda nam Mađari ne bi nudili INA-u nazad da ju kupimo. Ali tu se povlači drugi problem, a to je najava prodaje HEP-a koji je definitivno budučnost, i Kina i Indija su struju odredili kao budučnost i sada bi netko to prodao, to nije samo ludo i neodgovorno nego je to čisti gubitak suvereniteta za najmanje idučih 100 god., takve ideje su jako opasne….
[/quote]

https://shift.newco.co/this-is-how-big-oil-will-die-38b843bd4fe0
ovo mi je jedan od boljih clanaka na tu temu, a imam jos mali milijun od razvoja prodaje automobila u norveskoj do cijena proizvodnje energije u indiji i kini, razvojni projekti u EU, promjena energetske politike u svijetu, napetosti u OPEC, i iskustva s drzavnim vlasnistvom. Iza ove investicije ne stoji niti jedan racionalan razlog osim da postane "nase" sto u prijevodu znaci da opet imamo financirat izumirajuce poduzece s vise direktora od zaposlenih. Uistinu se zgrazavam da ovo nailazi na odobravanje javnosti sto mi govori koliko smo zaostali i koliko cemo zaostati iducih 50 godina. Mozda uistinu treba kolaps turizma da bankrotiramo kako dio strucnjaka zagovara, pa da barem iducoj generaciji bude bolje. Procjena UNa da ce 2100. u Hrv zivit 2,5 mil ljudi mi zvuci optimisticno kad vidim ovakve "ideje". Zalosno, tuzno, uzasno, djeca ili unuci nam nece zivjeti u ovoj drzavi ali imat cemo "nase" benzinske pumpe, a svi ce vozit EV.
[/quote]

https://www.hrportfolio.hr/vijesti/kompanije/volvo-gasi-proizvodnju-automobila-na-fosilna-goriva-47679
Cak je i dio nasih medija poceo prenositi ovakve vijesti, ali gl*up narod cuje samo “nase”, a vlada nezna sto znaci stateski interes. Kupimo INAu, potjerajmo djecu iz ove drzave da maloumni rodjaci mogu gradit vile i vozit bmw3 po selu po ercegovini. Boze gl*upog naroda.

Malo-pomalo dobre vijesti. Jedan od preduvjeta da se zse izvuče iz gliba.

Agrokoru večeras na račun sjeda kredit od 480 milijuna eura: Završila je faza preživljavanja

Agrokoru večeras na račun sjeda kredit od 480 milijuna eura: Završila je faza preživljavanja

skorašnji G20 će odlučiti u kojem smjeru će gurnuti svijet i kada

Heh šteta da su blokirali todex, moglo se taman fino iskoristiti situacija, al tko zna do kraja kako će završiti

New Report

Close