To ne znači da brokeraji moraju povećati brokerske provizije na transakcije dionicama.
fima uvela naknadu 10kn mjesečno za održavanje računa pod tim izgovorom. nije puno ali eto.
Poskupljenje burze za brokere je došlo u najgorem trenutku
Burze
3.7.2017.
….
ZSE tvrdi da je izmjenom cjenika nastojao ujednačiti cijene s burzama u okruženju, ali i ojačati prihodovnu stranu poslovanja jer sada ne pokrivaju ni "hladni pogon" pružanja usluga.
hahahaha, odlično! ovo je najbolja potvrda onoga o čemu sam pisao pred 2-3 tjedna!
ZSE propada s ovakvim prometima, nemaju niti za hladni pogon, a ovim poskupljenjem ZSE titanik povući će na dno i brokeraje! umjesto da pod hitno omoguće trgovanje todex dionicama i tako bar donekle pokrenu burzu, još bar 2 mjeseca ćemo gledati ovakvo umiranje ZSE na rate, a onda ovdje više nikoga neće ni biti!
ovo kao da netko namjerno radi da uništi burzu pa se pitam kad će netko pozvati na odgovornost i smijeniti odgovorne tj. upravu ZSE i HANFU zbog uništavanja ZSE???
[/quote]
Svakako treba pozvati na odgovornost prvenstveno Hanfu. ZB je ovdje dioničko društvo koje živi od prometa kojeg skoro pa i nema. Žrtva, ali dobrim dijelom svojom krivicom, nota bene.
Bilo je više godina ovakvih kiselih krastavaca pa se nekako preživjelo.
Nakon zime dolazi proljeće, što vele, ne?
Ne može ovo dugo trajati. Gdp raste, cash u mirovincima se gomila, privatni fondovi su stabilizirani s velikim cash pozicijama i tu je sad pitanje tjedna ili mjesec dva da se lavina zakotrlja. Ako misilite suprotno, tj. da će sve propasti i da je to kraj priče, a što onda radite ovdje? Prosvjećujete nas?!? Ne treba, hvala. Gledajte svoja posla, tj. gdje možete zaraditi. Altruizam nije na cijeni.
Svatko ovo pročitati. I razmišljati.
“Međutim, kod države kao (su)vlasnika često argumenti nemaju nikakve veze, jer ljudi koji upravljaju državnom imovinom često samo sišu novce, a ne boje se ni gubitaka jer ne mogu izgubiti ništa svoje. Na taj način zloupotreba državne imovine dolazi od uhljeba koji njome upravljaju. S takvima je nemoguće raditi, posebno zašto se oni oslanjaju na nefunkcioniranje pravnog sustava.”
To su ključne rečenice zašto Hrvatska propada na očigled a nitko ništa ne želi poduzeti jer njima takvo stanje odgovara, sve do kraja dok se ne ugasi svjetlo i spuste zastori. Znači kada se više ne budu mogli zaduživati onda slijedi Lex Hrvatska!
Burze
3.7.2017.
….
ZSE tvrdi da je izmjenom cjenika nastojao ujednačiti cijene s burzama u okruženju, ali i ojačati prihodovnu stranu poslovanja jer sada ne pokrivaju ni "hladni pogon" pružanja usluga.
hahahaha, odlično! ovo je najbolja potvrda onoga o čemu sam pisao pred 2-3 tjedna!
ZSE propada s ovakvim prometima, nemaju niti za hladni pogon, a ovim poskupljenjem ZSE titanik povući će na dno i brokeraje! umjesto da pod hitno omoguće trgovanje todex dionicama i tako bar donekle pokrenu burzu, još bar 2 mjeseca ćemo gledati ovakvo umiranje ZSE na rate, a onda ovdje više nikoga neće ni biti!
ovo kao da netko namjerno radi da uništi burzu pa se pitam kad će netko pozvati na odgovornost i smijeniti odgovorne tj. upravu ZSE i HANFU zbog uništavanja ZSE???
[/quote]
Kaj se žalite?
Pređite na američko tržište i nemate problema ni sa visokim provizijama a ni sa izborom čim trgovati.
https://www.optimtrader.com/hr/prednosti
U potpunosti se slazem.
Tzv. “regulator” i uprava ZSE iz dana u dan novo implementiranim mjerama dokazuju koliko im je stalo do opstanka malih ulagaca, a vi i dalje zabijate glave u pijesak i iz petnih zila se trudite boriti se protiv vjetrenjaca.
Kome se zaista trguje, neka ide na strana trzista, gdje ce naći kompletan izbor financijskih instrumenata, što god mu srce pozeli.
A ne svakodnevno se grčiti u ovoj zabokrečini gdje svi oni koji bi trebali biti u sluzbi poticanja razvoja trzista već godinama rade protiv svih nas.
Zato sam lijepo predlozio……”trgovanje”, ako se to više uopce moze tako nazvati, od cca 21h na dalje – kad je struja jeftinija, a rekao bih kako stvari stoje, da bi im to trebao biti glavni faktor u odredjivanju satnice.
I naravno da će pola sata dnevno biti više nego dovoljno za rješavanje transakcija malih ulagaca, dok institucionalci svoje, kao i uvijek, mogu rješavati OTC-om i blokovima.
fima uvela naknadu 10kn mjesečno za održavanje računa pod tim izgovorom. nije puno ali eto.
Pa to je prava divota.
Jel se netko sjeća…..nije bilo tako jako davno……kad je jedan od naših top brokera svojevremeno nudio u svojoj paleti usluga i simboličnu kamatu za drzanje odredjenog iznosa na brokerskom računu…..
Nije bilo puno, ali je čovjeka veselilo.
Sad su okrenuli pilu naopačke……
Ukupni dnevni promet na koji se plaća provizija (kupnja + prodaja)
– 2.000.000,00 0,037 %
2- 6.000.000,00 0,030 %
6-10.000.000,00 0,025 %
10-20.000.000,00 0,017 %
+20.000.000,01 0,010 %
0,037% ispod 2M prometa a mi brokersku naknadu plačamo 0,4% po transakciji , dakle 10X ili 1000% više…naravno da ima i drugih stavaka koje brojeraj mora plačati kao član burze ali marža od 1000% je ipak 1000%
– 2.000.000,00 0,037 %
2- 6.000.000,00 0,030 %
6-10.000.000,00 0,025 %
10-20.000.000,00 0,017 %
+20.000.000,01 0,010 %
0,037% ispod 2M prometa a mi brokersku naknadu plačamo 0,4% po transakciji , dakle 10X ili 1000% više…naravno da ima i drugih stavaka koje brojeraj mora plačati kao član burze ali marža od 1000% je ipak 1000%
Da, vidi se po izvještajima da brokerske kuće grcaju od dobiti, pogotovo dok su dnevni prometi 3 milje kuna…
Burze
3.7.2017.
….
[/quote]
Svakako treba pozvati na odgovornost prvenstveno Hanfu. ZB je ovdje dioničko društvo koje živi od prometa kojeg skoro pa i nema. Žrtva, ali dobrim dijelom svojom krivicom, nota bene.
Ne može ovo dugo trajati. Gdp raste, cash u mirovincima se gomila, privatni fondovi su stabilizirani s velikim cash pozicijama i tu je sad pitanje tjedna ili mjesec dva da se lavina zakotrlja. Ako misilite suprotno, tj. da će sve propasti i da je to kraj priče, a što onda radite ovdje? Prosvjećujete nas?!? Ne treba, hvala. Gledajte svoja posla, tj. gdje možete zaraditi. Altruizam nije na cijeni.
[/quote]
dečec smiri se, ovo su “komentari trgovanja” i moje pisanje je u skladu s time, a ako se tebi moje pisanje ne sviđa, slobodno ga preskoči kao što i ja redovno preskačem tvoje postove kao beskorisne. lp
Burze
3.7.2017.
….
[/quote]
[/quote]
dečec smiri se, ovo su "komentari trgovanja" i moje pisanje je u skladu s time, a ako se tebi moje pisanje ne sviđa, slobodno ga preskoči kao što i ja redovno preskačem tvoje postove kao beskorisne. lp
[/quote]
Pisanje je faktografski točno, jedino je očigledno da izvlačite krive zaključke. “Neće nikog biti ovdje za 2 mjeseca.” Toga se ni baba Vanga ne bi posramila.
P.S.
I nisam baš dečec. Just FYI. Nije da se vrijeđam, ali nisam ovce pasao pod Vašom prismotrom.
– 2.000.000,00 0,037 %
2- 6.000.000,00 0,030 %
6-10.000.000,00 0,025 %
10-20.000.000,00 0,017 %
+20.000.000,01 0,010 %
Da, vidi se po izvještajima da brokerske kuće grcaju od dobiti, pogotovo dok su dnevni prometi 3 milje kuna…
[/quote]
e pa kolega, a čiji je to problem???
moj svakako nije a u ovome hranidbenome lancu svi ispadoše ovce osim zse ili brokeraja…e pa ne ide niti će ubuduće ići jer sam ja ovdje onaj koji je na vrhu ekosustava a nikako neki tamo poluparazitski online servisi!