bisakovi
Majke mi niste normalni.
Zbog kojih to novih okolnosti bi produljavala? A koje nisu bile poznate i prije. Niti jamstva, niti spor s Rusima niti bilo koja "vijest" koja je u međuvremenu izašla, a niti koja bi mogla izaći, sve osim produljenja roka od PwC-a, nije razlog da se izlaskom izvješća trgovanje ne nastavi.
Može produljiti, da. Ali po dosad prioćenim papirima se ne čini da hoće.
Zašto Vam je toliko stalo do toga da naglasite da Hanfa MOŽE produljiti rok blokade?!?
Može. Pa što? To uopće ne znači da hoće.
Potpuno suprotno, po svim objavljenim papirima izgleda da neće. I u tome je moja tvrdnja plauzibilnija od Vaše. Ja se rukovodim objavljenim službenim informacijama i njihovom interpretacijom, a Vi praznim špekulacijama i interpretacijom istih.
Smirite se malo!
Ja imam i iskustvo VUPIKA iza sebe,a i pravno znanje za razliku od vas!
Vi sada NEMATE NIKAKVIH RELEVANTNIH INFORMACIJA o dugu AGROKORA i povezanih drustava dok se ne objave revidirana izvjesca.Nemamo gotovo NIKAKVIH konkretnih informacija o restrukturiranjima kao i mogucim dokapitalizacijama,zar ne?
DA LI JE TO BITNO?
[/quote]
Vjerujte Bisakovicu. Iskustvo je na njegovoj strani.
Ja sam svjedok gore napisanog.
Zaključno, mjere restrukturiranja, koje hoće ili neće u ovom ili onom obimu biti provedene:
1. Nisu element za nastavak blokade,
2. Jesu element za veselo trgovanje po principu “buy the rumours, sell the news”.
Firme su takve kakve jesu, sa svim teretima koje imaju. Zato im i jest cijena pala. Ali nisu blokirane zato jer je pala cijena već zato jer su izvješća bila nečista. Sad kad ih očiste trgovina ide dalje.
P.S.
No Todex in my butiga.
U petak, kontinuirano trgovanje samo od 12 do 14 h, a od ponedjeljka od 9,30 – 16,00 h kako je i bilo najavljeno.
zorangutan
Imat ćete prilike prodati svoje Todex papiriće 01.08.2017.
Naime, 30.07.2017. izlaze predmetna izvješća, a koja su eksplicitno navedeni uvjet da bi Mjera iz tč.1 Rješenja o privremenoj obustavi trgovanja bila ukinuta.
Međutim, to i sami nedvojbeno znate.
O cijeni koju će dotični papirići postići ne bih špekulirao.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/qNbdrYpEiu7miuIKOzrK1g==.pdf
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/M6X5kKWKbjA2muXNUtX7XA==.pdf
Prije bih rekao 01.09.2017 jer izvješće za prvi kvartal 2017 bit će objavljeno tek 31.08.2017 kao što piše u gornjoj objavi na ZSE-u. A uvjet HANF-e je i objava izvješća za prvi kvartal 2017 da bi se mogla nastaviti trgovina predmetnim dionicama.
amarananab
Točno. Lapsus u žurbi / raspravi.
Mada je nejasno jer piše da polugodišnji (??) ide do 30.07. zajedno s onim za 2016.
A onda prvi kvartal 2017. do 30.08.2017.?!?
U petak, kontinuirano trgovanje samo od 12 do 14 h, a od ponedjeljka od 9,30 – 16,00 h kako je i bilo najavljeno.
Koliko se meni čini, sudeći po prometu bit će dovoljno 15-tak minuta dnevno da se zadovolje apetiti i kupaca i prodavača.
Danas nešto više od 2 mil. kuna sve skupa. Toliko smo nekad znali nas par napraviti u jednom dobrom daytrade sessionu od pola sata na SNHO, dok su bile aktualni drukerski članci (gore / dole) sa LRH.
Da ne govorim o slavnim vremenima KSST i DIOK…….:)
Pitam se, pitam, koliko je zaista optimista ovdje, čije su premise o “oporavku burze” (kako to lijepo naziv topica kaze) zasnovane na realnim (ostvarivim) temeljima……
Koliko pojedinačnih investitora sa imenom i prezimenom, a koliko zapravo multinickova koji sluze za zavaravanje javnosti u vezi aktulanog stanja na trzistu ?
Ja sam svih ovih godina pisao pod jednim jedinim nickom na ovom forumu (to je bar lako provjeriti)…..a nisam bar siguran da dobar broj sudionika ovdje moze tvrditi isto…….
Sreća da ovaj forum još postoji, za razliku od ostalih koji su se jedan po jedan ugasili……inače se bojim pomisliti kako bi drukerska ekipa ovdje nalazila nove mušterije u svrhu unovčavanja svojih “vrijednih papirića”…..
Poskupljenje burze za brokere je došlo u najgorem trenutku
Burze
3.7.2017.
22:00
Brokerska zajednica smatra da je cjenik trebalo donijeti nakon stupanja na snagu nove regulative i namire.
Dok Zagrebačka burza ističe kako njezin novi cjenik u suštini ne donosi poskupljenja, brokeri negoduju, ali dio njih tvrdi kako neće teret prebaciti na klijente i povećati im provizije. Hanfa je u petak odobrila ZSE-u novi cjenik koji stupa na snagu 7. srpnja. S burze ističu da najveći broj usluga ne poskupljuje, neke su cijene i smanjene, a velikim dijelom izmjene cjenika odnose se na terminološke promjene zbog prelaska na novi trgovinski sustav.
U dijelu u kojem je bilo izmjena kroz povećanje cijena nekih usluga, kao što je primjerice kod provizija na promet dionicama i obveznica, radi se o detaljnijem skaliranju uvođenjem dodatnih kategorija, ističu sa ZSE-a. “Primjerice, dosad su kupac i prodavatelj na transakcije do šest milijuna kuna plaćali 0,080% provizije, od šest milijuna kuna 0,060%, a iznad 20 milijuna 0,020% u odnosu na ostvareni promet. Novom skalom uvodi se nova kategorija provizije od 0,090% za promete do dva milijuna kuna, 0,080% do šest milijuna, dok provizije iznad šest i 20 milijuna ostaju iste”, kažu.
No, značajno su skočile članske fiksne godišnje naknade za dionice, i to s 3840 kuna na 11.535, a za ostale instrumente sa 6150 kuna na 18.450 kuna. ZSE tvrdi da je izmjenom cjenika nastojao ujednačiti cijene s burzama u okruženju, ali i ojačati prihodovnu stranu poslovanja jer sada ne pokrivaju ni “hladni pogon” pružanja usluga. Koliko će im novi cjenik povećati prihode, s burze poručuju kako ne mogu o tome govoriti “zbog nepredvidivih gospodarskih i trgovinskih okolnosti”.Na pitanje smatraju li da će poskupljenje biti uteg brokerskim društvima, ZSE odgovara kako im sigurno nije u interesu dodatno opterećivati sudionike.
Međutim, Jurica Jednačak, predsjednik Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima, ističe kako svako povećanje troškova investicijskih društava predstavlja pritisak na održivost poslovanja. “Povećanje troškova transakcija, u trenutku kada su dnevni prometi na niskim razinama, neće pridonijeti atraktivnosti ulaganja na domaćem tržištu kapitala”, smatra. Novi cjenik trebalo je, kaže, donijeti nakon stupanja na snagu novog Zakona o tržištu kapitala i početka rada SKDD-CCP-a jer će regulatorne izmjene i promjena načina namire značajno pogoditi profitabilnost investicijskih društava. Pojedinačni brokeraji, poput odjela Raiffeisen banke, kažu da bez obzira na poskupljenje, neće mijenjati naknade za klijente.
Poskupljenje burze za brokere je došlo u najgorem trenutku
Burze
3.7.2017.
….
ZSE tvrdi da je izmjenom cjenika nastojao ujednačiti cijene s burzama u okruženju, ali i ojačati prihodovnu stranu poslovanja jer sada ne pokrivaju ni "hladni pogon" pružanja usluga.
hahahaha, odlično! ovo je najbolja potvrda onoga o čemu sam pisao pred 2-3 tjedna!
ZSE propada s ovakvim prometima, nemaju niti za hladni pogon, a ovim poskupljenjem ZSE titanik povući će na dno i brokeraje! umjesto da pod hitno omoguće trgovanje todex dionicama i tako bar donekle pokrenu burzu, još bar 2 mjeseca ćemo gledati ovakvo umiranje ZSE na rate, a onda ovdje više nikoga neće ni biti!
ovo kao da netko namjerno radi da uništi burzu pa se pitam kad će netko pozvati na odgovornost i smijeniti odgovorne tj. upravu ZSE i HANFU zbog uništavanja ZSE???
Svatko ovo pročitati. I razmišljati.