zorangutan
Imat ćete prilike prodati svoje Todex papiriće 01.08.2017.
Naime, 30.07.2017. izlaze predmetna izvješća, a koja su eksplicitno navedeni uvjet da bi Mjera iz tč.1 Rješenja o privremenoj obustavi trgovanja bila ukinuta.
Međutim, to i sami nedvojbeno znate.
O cijeni koju će dotični papirići postići ne bih špekulirao.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/qNbdrYpEiu7miuIKOzrK1g==.pdf
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/M6X5kKWKbjA2muXNUtX7XA==.pdf
To samo vi nedvojbeno znate,zar ne?HANFA je autonomna i ima diskreciono pravo sukladno okolnostima donijeti odluku!
Mozda se dozvoli trgovanje u kolovozu,mozda ne.To ovisi o HANFI i njihovoj odluci!
Tako ste pisali da ce se otvoriti ranije pa je vec odgodeno donosenje izvjesca,zar ne?
Pa je pisano kada je burza blokirala trgovanje na nekoliko dana,da ce se "otvoriti u ponedjeljak",zar ne?
Sve pogresne procjene.Nitko od nas ne moze znati kakve ce biti okolnosti u kolovozu ili rujnu ,etc!
[/quote]
Samo čitam što piše. Ništa drugo.
Naravno da imaju diskreciono pravo, ali isto tako nakon što se situacija ipak kotrlja u nekom smjeru nemaju pravo / potrebu skakati u usta svojim vlastitim pisanim i objavljenim rješenjima. Barem ne bez jednako jakog razloga.
Pričekat ćemo mjesec dana pa ćemo vidjeti.
Jeste li sad zadovoljni?
P.S.
Osobno nemam nikakvog direktnog interesa u ovom jer nemam Todex dionice.
Ali smatram da bi bilo dobro da osjete duh vremena i postupe po svom vlastitom rješenju.
“R.I.P. ZSE”
ha-ha..
jedan dobar okidač i počet će nervoza u cashom zatrpanim fondovima,živosti neće nedostajati jer diskonti na todomorom porušenim dionicama su nemali,čak i na onima koji nemaju niti najmanju dodirnu točku.
da parafraziram “sve je dobro dok si muško i dok nema okidača”
a tko će nakon njega biti što pokazat će vrijeme.
prvo prolazno je za 10 dana ako ne i ranije.
nebi bila senzacija da “nakon toga stvari neće više biti iste”
todomor je zastrašio štediše ali ništa ne drži vodu vječno.i dalje su nemalo i sa todomorom propustili u zadnjih godinu dana.
i dalje ostvaruju realno negativan prinos.
dali je to manje zlo ili loša odluka
time will tell
ali izbor mi se i ne čini baš nešto privlačan za štediše
neka svatko žanje kako si izabere
@serislav
Agrokor i “tvrtke kceri” nalaze se pod prinudnom upravom 12-15 mjeseci kako je propisano predmetnim Zakonom.
Zar Vam se ne cini razumna i opcija da se ne trguje tim dionicama dok su pod prinudnom upravom jer “stanje nije redovno”?
Tek nakon prinudne uprave ce se vidjeti stvarni rezultati,zar ne?Sada jos nije, skoro nista poznato!Pa cak i iznos dugovanja Agrokora i tvrtki kceri!Zatim nije poznato kako ce se i sto restrukturirati i da li ce se i po kojem modelu dokapitalizirati drustva?
Sve opcije su ovdje “otvorene”!
Puno pričate, dragi gospon. Odnosno puno špekulirate.
1. Razumna opcija? Možda. Čak zvuči i logično. ALI NIJE NA STOLU.
2. Ad 1) Nije na stolu zato jer u papiru koji su izdali piše drukčije, a izdali su ga 16.05. oliti više od mjesec dana nakon početka prinudne uprave. Zar nisu mogli / trebali tada već riješiti da će blokada biti do kraja iste? Mogli su. ALI NISU. Riješili su, i obrazložili slijedeće:
3. Obustava traje DO IZDAVANJA REVIDIRANIH IZVJEŠĆA, i to točno JEDAN DAN nakon njih, zato jer su ona nužan i dovoljan uvjet za nastavak trgovanja. Jedan dan je dovoljno da se pročitaju barem glavni podaci i formira informirano mišljenje o kupnji ili prodaji.
Koji dio Vam nije jasan?
Ovo je postalo smijesno, evo vec je 13.20h i ukupan redovan promet je 1,5 mil kuna.
Ako nastavi ovako, danasnji promet nece preci 3 mil kuna.
Ovo je postalo smijesno, evo vec je 13.20h i ukupan redovan promet je 1,5 mil kuna.
Ako nastavi ovako, danasnji promet nece preci 3 mil kuna.
Ja nema ništa protiv.
Samo neka se ja ukrcam, što upravo i radim.
A onda ću biti sretan s većim prometima i rastom cijene.
Ceka se Todex. Dosta je love zarobljeno tamo. Mozda se nakon deblokade tamo pojavi veliki kupac pa povuce sve.
Treba biti strpljiv
Puno pričate, dragi gospon. Odnosno puno špekulirate.
1. Razumna opcija? Možda. Čak zvuči i logično. ALI NIJE NA STOLU.
2. Ad 1) Nije na stolu zato jer u papiru koji su izdali piše drukčije, a izdali su ga 16.05. oliti više od mjesec dana nakon početka prinudne uprave. Zar nisu mogli / trebali tada već riješiti da će blokada biti do kraja iste? Mogli su. ALI NISU. Riješili su, i obrazložili slijedeće:
3. Obustava traje DO IZDAVANJA REVIDIRANIH IZVJEŠĆA, i to točno JEDAN DAN nakon njih, zato jer su ona nužan i dovoljan uvjet za nastavak trgovanja. Jedan dan je dovoljno da se pročitaju barem glavni podaci i formira informirano mišljenje o kupnji ili prodaji.
Koji dio Vam nije jasan?
Meni je jasno da “tocno jedan dan nakon objave izvjesca”,HANFA MOZE produziti blokadu zbog drugog-ih razloga!!!!
Da li ce to uciniti i da li ce mjere trajati do prestanka prinudne uprave,to cemo vidjeti!
ZBOG NOVIH OKOLNOSTI HANFA MOZE PRODUZITI BLOKADU TRGOVANJA!
Procitajte propise koji se odnose na rad HANFE!HANFA NIJE VEZANA ROKOM-VIMA!
Nije ZSE mrtva samo zbog todexa.
Tako je trenutno u cijelom svijetu.
Pogledajte samo dnevne volumene na CME, EUREX, NYSE I sl.
Svugdje je pao promet.
Pa ne kaze se bezveze: sell in May and go away.
Pauza do rujna. Kad djeca ponovno krenu u skolu tada se vrate i vecina ulagaca/trejdera.
bisakovi
***obrisano***
Zbog kojih to novih okolnosti bi produljavala? A koje nisu bile poznate i prije. Niti jamstva, niti spor s Rusima niti bilo koja “vijest” koja je u međuvremenu izašla, a niti koja bi mogla izaći, sve osim produljenja roka od PwC-a, nije razlog da se izlaskom izvješća trgovanje ne nastavi.
Može produljiti, da. Ali po dosad prioćenim papirima se ne čini da hoće.
Zašto Vam je toliko stalo do toga da naglasite da Hanfa MOŽE produljiti rok blokade?!?
Može. Pa što? To uopće ne znači da hoće.
Potpuno suprotno, po svim objavljenim papirima izgleda da neće. I u tome je moja tvrdnja plauzibilnija od Vaše. Ja se rukovodim objavljenim službenim informacijama i njihovom interpretacijom, a Vi praznim špekulacijama i interpretacijom istih.
bisakovi
Majke mi niste normalni.
Zbog kojih to novih okolnosti bi produljavala? A koje nisu bile poznate i prije. Niti jamstva, niti spor s Rusima niti bilo koja "vijest" koja je u međuvremenu izašla, a niti koja bi mogla izaći, sve osim produljenja roka od PwC-a, nije razlog da se izlaskom izvješća trgovanje ne nastavi.
Zašto Vam je toliko stalo do toga da naglasite da Hanfa MOŽE produljiti rok blokade?!?
Potpuno suprotno, po svim objavljenim papirima izgleda da neće. I u tome je moja tvrdnja plauzibilnija od Vaše. Ja se rukovodim objavljenim službenim informacijama i njihovom interpretacijom, a Vi praznim špekulacijama i interpretacijom istih.
Smirite se malo!
Ja imam i iskustvo VUPIKA iza sebe,a i pravno znanje za razliku od vas!
Vi sada NEMATE NIKAKVIH RELEVANTNIH INFORMACIJA o dugu AGROKORA i povezanih drustava dok se ne objave revidirana izvjesca.Nemamo gotovo NIKAKVIH konkretnih informacija o restrukturiranjima kao i mogucim dokapitalizacijama,zar ne?
DA LI JE TO BITNO?
bisakovi
Majke mi niste normalni.
Zbog kojih to novih okolnosti bi produljavala? A koje nisu bile poznate i prije. Niti jamstva, niti spor s Rusima niti bilo koja "vijest" koja je u međuvremenu izašla, a niti koja bi mogla izaći, sve osim produljenja roka od PwC-a, nije razlog da se izlaskom izvješća trgovanje ne nastavi.
Smirite se malo!
Ja imam i iskustvo VUPIKA iza sebe,a i pravno znanje za razliku od vas!
Vi sada NEMATE NIKAKVIH RELEVANTNIH INFORMACIJA o dugu AGROKORA i povezanih drustava dok se ne objave revidirana izvjesca.Nemamo gotovo NIKAKVIH konkretnih informacija o restrukturiranjima kao i mogucim dokapitalizacijama,zar ne?
DA LI JE TO BITNO?
[/quote]
Vaaau! Impresioniran sam. S iskustvom Vupika, a bogme i s pravom.
1. Dug Agrokora i njegovih firmi će biti naveden u revidiranim izvješćima. Nakon toga slijedi deblokada. Zašto? Zato jer tako piše. Dok se ne objavi novo evanđelje po Hanfi istina je to. I GOTOVO.
2. Mjere restrukturiranja nisu u ovom filmu. U rješenju Hanfe se ne spominju kao ikakav uvjet za nastavak ili prekid blokade. Niti jednom riječju. Samo piše da će ih se obavještavati o njima ako ih bude. Njihov sadržaj i kvaliteta se u rješenju ne spominju kao uvjet za blokadu ili deblokadu.
Stoga TO NIJE BITNO. Da Vam direktno odgovorim.
Summa summarum: onako je kako piše dok se ne odluči drukčije.
I stoga ***obrisano*** ako nemate nešto novo za reći osim špekulirati da se trgovanje možda hoće, a možda i neće nastaviti. To znamo i sami. Samo se neki rukovode papirima, a neki špekulacijama.