Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/rezultati-puno-bolji-nego-sto-je-to-itko-ocekivao-industrijska-proizvodnja-opet-raste-a-rast-potrosnje-rusi-sve-rekorde/6321742/

Sapienti sat. I rest my case.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

kvart

Kolega migra je jedan od prekaljenijih investitora / špekulanata / prognostičara / vračeva, nazovite to kako hoćete, na ovoj našoj ZSE. Osobno to znam i iskusio sam sve benefite naše razmjene informacija / mišljenja / sumnji itd. Sumnjati u njegove prognoze je tegobno po novčanik. Ovo govorim overall, ima pojedinačnih slučajeva gdje se bilo tko zezne, ali u totalu je tako.
Ja svoj novac stavljam u jedan dionički fond s agresivnim portfeljem za koji očekujem eksploziju u roku od dva do tri mjeseca, nakon rejtinga i sezone.
A vi slobodno tamburajte i dalje pesimizam.

neznam što piše kvart99@ jer mi je na ignore još od teme himr i razina oko 400 koliko me sjećanje služi.
sjećam se da sam ga o tome i obavijestio i preporučio da me ignorira kao što ću(sam) i ja njega ali…
sprema li se neki deja vu?:-))

držim da je izgledno ponovno buđenje bikova pod pritiskom više pozitivnih vijesti u mjesecima pred nama
ako će tako biti oni koji će prije naplatit će onima koji će poslije
živi bili…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ljudi, kako vam vise ne dojadi…..
Index vas demantira. Probajte nesto prodati po pristojnoj cijeni. Kupci imaju ruke u dzepu.
Novaca se ima, ali sentiment je neagativan. A Agrokor nije restrukturiran, eno ih opet cekaju novi kredit. Smjer je down ili u najboljem slucaju flat.

Agrokor kad bude restrukturiran bit će prodan. Sve firme, do zadnjeg šarafa. Osim Konzuma koji će uzeti pod dug po tko zna kojoj cijeni.
A sentiment? Pa zar ne vidiš da se okreće? Gut feeling? Ništa?

P.S.
Već sam spomenuo da pesimistima i strašljivcima nije mjesto na burzi.
Za detaljniji elaborat te teze odite na Blogerov website.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Svjetske burze padaju vec danima.Promjena politika centralnih banaka ukazuje da ulaganje u dionice vise nije tako atraktivno,a cijene su i tako generalno “prenapuhane”!Hrvatska je uz to opterecena Agrokorom i “plitkim” i nelikvidnim trzistem.

bisakovi@
a bez agrokora i nelikvidnosti bi bili danas na koliko?
po meni konzervativno 2300-2400 i tada bi šta?
svi bi kukali da bi kupovali ali da je crobex na 1900
i?
danas je na 1865 pa osim nas nekoliko nitko ne kupuje.
nismo na marketu od jučer,nema tajni sve se zna,na djelu je izgledno još jedna “iluzija”.
koju će neki iskoristiti a večina neće jer neće vjerovati da je to to do razine 2250(kao nedavno).
na svaki potok SŽJ ide i jedan šampanjca,vina,pive,rakije…
svakome po njegovom izboru
neznam za poštenije a ne vidim niti razloga da se nekoga žali.
nećemo dugo čekati odgovor dali će se ovo ljeto ponoviti prošlogodišnji scenarij ili onaj kojeg večina očekuje a to je stagnacija radi godišnjih odmora kako je najčešće i bilo u prošlosti.
a nije niti ljeto svemoguće zar ne?
3x se okreneš oko sebe,3x gradelanje,3x party,3x na more,3x …
i?
ljetu će biti kraj
i?
zar nije bolje kupiti prije drugih i naplati im to ili je ipak bolje kupiti poslije drugih da oni zarađuju na nama?
u ovoj zemlji hrvatistan-mazohistan pitanje je što ljudi žele.

p.s.
ima i scenarij u kojem se neće čekati one koji čekaju da ljeto završi
nebi bilo prvi put zar ne?
a ne fali niti potencijalnih okidača,u sljedećih 30dana,min 2 potencijalno iznimno snažna
živi bili…
🙂
p.p.s.
postoje i rizici,da se ne usudimo željeti više nebi bili ovdje zar ne?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

..to je uvik tako..priko lita mrtvilo s padom..na jesen dobro ko se natovario priko lita..

Padaju jer su opako rasle, dok smo mi zadnjih mjeseci padali. Samo okret trenda, ništa više.
A raja koja ne kuži da je ovakva situacija kod nas vrijeme za skupljanja dionica, a ne za kuknjavu i crnilo, stvarno nije za burzu.

trial@
“ne kuka kukač radi sela nego …”
legitimno pravo ali moja je percepcija da se večina iskrcanih neće ukrcati niti približno ovim razinama.
zašto?
kako bi to kolega bisakovi@ rekao radi “plitkog i nelikvidnog tržišta”
tako to ide i u padu ali i u rastu a posljedice smo imali prilike vidjeti početkom godine jer je sa crobexom na razinama2150- 2250 dnevni promet bio nerijetko <10 mil kn usprkos značajnom cjenovom rastu dionica.
hoće li biti senzacija ako se ponovi?
kako će svi oni koji su izašli ponovno se ukrcati na vlakove?
vrlo izgledno biti će vrlo zabavno za promatrati ali samo onima koji će već biti u vlaku.
s druge strane mi ćemo biti uskraćeni za vl.adrenalin,srećom pa se može i u tuđem uživati sa bitno manje štetnim posljedicama za zdravlje,novčanik....

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/snazno-nevrijeme-pogodilo-zagreb-obilna-kisa-nakratko-paralizirala-metropolu-jak-vjetar-rusio-drveca-a-u-radnickoj-je-stradala-skoda/6322048/

Jel ovo vaš kombi migra, za dlaku od stabla 🙂

@ migra

Ovo “plitko i nelikvidno” tržište pojedincima je izlika za crno gledanje, kao da igraju sa desecima milijuna pa im je ovakva pličina ozbiljan problem.
Činjenica je da kad dođe okret trenda, a moguć je iznenada kako smo tome nedavno svjedočili na građevinskim dionicama, ne bu se stiglo promijeniti “film u glavi” i ostat će se u cash-r-a poziciji.
Strpljivi i trenutno optimistični će se svakako naplatiti, ali i smijati ovim drugima. Vrlo uskoro.

Dragi kolege,statisticki,oko 90% gubi na burzovnim ulaganjima.Kod burzovnih kriza(bear market)najgore prolaze tzv:”dugorocni investitori”,a swing i daily traderi daleko bolje.
Agrokor(sam po sebi)zbog znacaja i povezanih drustava,je “okidac” za izniman i pojacan oprez na ZSE.
Burzovne krize se pojavljuju u gotovo redovnim razmacima od 8-10 godina(sada negdje 8 godina od zadnje).
Sada vam je promet na ZSE na nivou vece samoposluge.
Na trzistima gdje ja trgujem dnevni promet je u kunama otprilike 10-15 Milijardi kuna na vise.

New Report

Close