oportunitetni trošak,gubitak propušteno ili kako već
ali mene je znalo “boljeti” ako se kasnije uspostavilo da je to bio najizgledniji scenarij na temelju javno dostupnog.
danas isto vidim jedan najizgledniji scenarij na temelju više puta iznesenog,javno dostupnog.
dobro ste primjetili da sam optimističan.
osobno to karakteriziram kao konzervativno optimističan,iako to malo tko priznaje pri dokazima CnB.
time will tell
🙂
zagrebačka burza jučer je bilježila pad dionica zbog događaja u katru
pošto se tamo stabiliziralo očekujem i na zse stabilnost dionica sa negativnim preznakom
samo radi dugogodišnje tradicije bar dok nebude nekih negtivnih događaja da zagrebača burza taj negativni učinak poprati sa značajnim minusom
Vrlo simpatično…..
Zato sutra kolega zelenilo……TA odradila 1820 _ moguć odbijanac na skromnih 1880
[/quote]
Čini se da TA još uvijek na ZSE u šljaka… 🙂
[/quote]
Čini se da kozmetičari rade posao po difoltu! 🙂
Rast?
Pa da nema Rivp sad bi tek bilo 300k prometa.
Pa rast na tako malom volumenu je sve samo ne zdrav. Nema rasta dok se promet ne vrati na bar 15-20 milijuna dnevno a to do jeseni teško ćeš viditi.
[/quote]
RIVP se napucava kao nekada atlanska da bi izgledalo kako je sve ok na Zse. Pretpostavljam mozda grijesim, da ce ju napucati prilicno visoko…
[/quote]
Rivp 900 tisuća, burza 3.7 mil. Tako da mi nisu jasni ovi komentari uopće. Kakvo napucavanje? Ovo je jednostavno likvidna dionica i to je to. Pogledajte i Arnt. Turizam vuče.
[/quote]
Mislim da je moj prethodni komentar skroz jasan tako da nebi ništa dodao. Ali koliko sam shvatio vi ocekujete rast na RIVP, samo iz drugih, vama uvjerljivijih razloga.
[/quote]
Da, očekujem rast na RIVP u godinama koje dolaze. Razlozi su:
– rast prihoda po osnovi bolje popunjenosti te akvizicija (kupovina plus gradnja),
– rast marže across the board.
Mislim da su to relativno čvrsti razlozi.
A za razloge koji bi tvrdili suprotno tipa mogući terorizam, pad asteroida i sl. postoje kladionice, kao što kaže kolega migra.
Mislim da je svima jasno da se na turistima do sada moglo dobro zaraditi a i ne vidim razloga da tako ne bude i ove godine koja je po svemu bolja od prosle,mozda nije jasno fond menadžerima ali dobro oni ne ulazu svoje nego nase novce
Nema oporavka burze dok nam ne vrate dionice Agrokora, kakav je ovo oporavak ako ne možemo do vlastitih dionica. Prošlo je već 2 mjeseca bilo bi vrijeme da ih odblokiraju već jednom.
Nema oporavka burze dok nam ne vrate dionice Agrokora, kakav je ovo oporavak ako ne možemo do vlastitih dionica. Prošlo je već 2 mjeseca bilo bi vrijeme da ih odblokiraju već jednom.
Ja u ovom članku nisam vidio nikakvo objašnjenje zašto bi trebala nastupit velika recesija , već samo nabacivanja otrcanim frazama tipa usporedbi sa 2000-om i 2007-2008-om godinom . Ne možeš iz prošloh recesija izvodit zaključke o nekoj možebitno slijedećoj recesiji , zato jer je sve drugačije , više je iskustva , ekonomije i tržišta su snažnije i reguliranije . A ovakvih glupih i drukerskih članaka je zadnjih godina bilo poprilično. Ko zna možda neki žele kupit još malo na ovim razinama pa naručuju ovakve članke . Šta ti misliš avax ?
za mene su to čuda jer sam dokazano skroman i jer ustajem iz kreveta za manje od 20% godišnje,mžda i zato imam "sreće" da je to više 🙂
Ja bih sad potpisao da mi netko garantira 10% godišnje i smatrao da sam dobio jackpot.
Sa 5-7% bih otišao u penziju sutra.
Trinity studija kaže da je na američkom tržištu SWR od 4% bio normala u zadnjih 100-150 godina.
Ako uzmemo cijeli svijet u obzir, onda je samo 3%.
Ove brojke od 10-20% i više su čista obijest ljudi koji nemaju pojma o čemu pričaju i kockaju se, a ne ulažu.
http://www.seebiz.eu/upozorenje-iz-bis-a-stize-nova-globalna-ekonomska-kriza/ar-158488/
Taman će se malo sredoti ovo oko Agrokora pa opet u recesiju?
Nema nam spasa
Ima nam spasa. Ide nabolje.
Agencije bi već u srpnju Hrvatsku mogle nagraditi boljim rejtingom