Već sam rekao da je ovo najbolje stvar koja može biti: lagani oporavak na malom prometu.
Kad probije 1900 i krene prema 2000 opet kreću napisi o oporavku burze, a onda će se vratiti i glavnina ulagača. Nakon poboljšanja izgleda te samog rejtinga onda i stranci.
Znam da se mnogima na ovakve prognoze diže kosa na glavi, ali ja to tako vidim. I zato sam ovdje. Da nije tako otišao bih se baviti nečim drugim.
kuka se kuka, ….pa ljudi moji stavite LOVA-R-A na tavan i sušite ju poput pršuta aha ha ha..
da parafraziramo naše stare rekli bi " ne kuka kukać radi sela već radi sebe" 🙂
ta LOVA R A je propustila kapitalizirati čuda( 40%)u zadnjih godinu dana,
i to avg a oni malo "sretniji" :-)))
mogli su i bitno bolje od toga
evo jedna neformalna anketa za željne razbibrige
odgovori može i na privat da ne privatiziramo,"provociramo",ne unosimo nemir i nervozu ovdje među "LOVATORE"
koliko će propustiti u sljedećih godinu dana "LOVA-R-A"
a)<10%
b)>10%
c)>20%
d)>30%
[/quote]
Nitko ovdje ništa nije propusto, svaki imalo iskusan mali ulagac zna da svak, cak i njegov vlastiti broker radi protiv njega, tako da nista nije propusteno i shodno tome se bira taktika trgovanja.
I pesimisti i navlakaci i kvaziinvestitori polako pocinju sumnjati u ispravnost svoga laprdanja…market je neumoljiv…sto se jos treba dogoditi da shvatite da je na djelu rast 2.0\2017?
Rast?
Pa da nema Rivp sad bi tek bilo 300k prometa.
Pa rast na tako malom volumenu je sve samo ne zdrav. Nema rasta dok se promet ne vrati na bar 15-20 milijuna dnevno a to do jeseni teško ćeš viditi.
[/quote]
RIVP se napucava kao nekada atlanska da bi izgledalo kako je sve ok na Zse. Pretpostavljam mozda grijesim, da ce ju napucati prilicno visoko…
Rast?
Pa rast na tako malom volumenu je sve samo ne zdrav. Nema rasta dok se promet ne vrati na bar 15-20 milijuna dnevno a to do jeseni teško ćeš viditi.
[/quote]
RIVP se napucava kao nekada atlanska da bi izgledalo kako je sve ok na Zse. Pretpostavljam mozda grijesim, da ce ju napucati prilicno visoko…
[/quote]
Rivp 900 tisuća, burza 3.7 mil. Tako da mi nisu jasni ovi komentari uopće. Kakvo napucavanje? Ovo je jednostavno likvidna dionica i to je to. Pogledajte i Arnt. Turizam vuče.
izgleda da se ZSE već priprema!
http://www.jutarnji.hr/biznis/stize-druga-velika-recesija-koja-ce-pogoditi-svijet-stigla-predvidanja-o-novoj-krizi-kojoj-ce-uzrok-biti-slican-kao-i-prosloj/6305066/
Opet, kome nije jasno da je U OVOM TRENUTKU bolji rast na malom nego na velikom volumenu taj ne razumije ništa.
Na traderu Agram brokera pri postavljanju naloga od nedavno je drugačije sučelje. Više mi nije moguće postaviti H nalog, već samo Limit, Market, Stop, Stop Limit, Market to Limit i Iceberg opciju. Da li je i kod drugih kuća tako?
odgovori može i na privat da ne privatiziramo,"provociramo",ne unosimo nemir i nervozu ovdje među "LOVATORE"
a)<10%
b)>10%
c)>20%
d)>30%
[/quote]
Nitko ovdje ništa nije propusto, svaki imalo iskusan mali ulagac zna da svak, cak i njegov vlastiti broker radi protiv njega, tako da nista nije propusteno i shodno tome se bira taktika trgovanja.
…RIVP se napucava kao nekada atlanska da bi izgledalo kako je sve ok na Zse. Pretpostavljam mozda grijesim, da ce ju napucati prilicno visoko…..
[/quote]
ako je nečija taktika bila u zadnjih godinu dana LOVA R A taj je propustio.
sa malo mudrog izbora propušteno je jako puno.
avg sa današnjim danom 20% na momente i >40%
a sa mudrim izborom i >100%
za mene su to čuda jer sam dokazano skroman i jer ustajem iz kreveta za manje od 20% godišnje,mžda i zato imam “sreće” da je to više 🙂
držim da niti danas ne treba biti posebno “mudar” da bi se ponovio taj rezultat od zadnjih godinu dana.
moje su prognoze javno izrečene i jedva čekam dan za rezime
i da oponenti raspale 🙂
RIVP nemam ali bi rekao da nije napucavanje u pitanju već nešto bitno opipljivije
+ utemeljena očekivanja.
isto očekujem na nekim drugim turistima koje imam u portfelju.
ako 24% više noćenja do 15.lipnja nije dovoljan dokaz neznam što će biti?
ok,uvijek može tsunami,asteroid,isil,vanzemaljci,smak svita… ali za takve oklade postoje prioritetno kladionice a ne tržište kapitala.
naravno oprez je majka mudrosti pa je možda ipak za nekog bolje LOVU sušiti na tavanu kao pršute
što osobno ne preferiram niti bi preporučio jer i tu može svašta krenuti po zlu kolikogod mi šutili o tome,da sad ne nabrajamo jer lista je duga.
🙂
Neznam koliko je dobra ova analiza ali svakako zabrinjavajuce. Nakon ovoga mi je jos manje jasno zasto ljudi kupuju nekretnine na price-to-rent preko 20. Moze li netko od forumasa koji ulazu u nekretnine objasniti racunicu s ovolikim nezbjeznim padom potraznje?
Opet, kome nije jasno da je U OVOM TRENUTKU bolji rast na malom nego na velikom volumenu taj ne razumije ništa.
razumijet će kada ponovo krene ulagačka groznica kao početkom ove godine.
nebi bio u koži onome tko je uvjeren da neće iz nekoliko razloga 🙂
to “kada” može biti prije ili kasnije.
da vidimo tko će i kada biti iznenađen po xx put 🙂
evolucija je spor,dugotrajan,skup proces svi ga ne prežive.
pošteno ili ne pri činjenici mogućnosti vlastitog izbora neka svatko sam za sebe…
neka nam ljetašto dužeg i vrućih gradela te hladne pive pri ruci
i što manje market adrenalina koji krade neprocjenjivo:-)
neka nama koji tako razmišljamo,mudriji strpljiviji,hrabriji,brži naplate sa debelim kamatama
ako im je volja,gušt,interes a ako nije opet dobro,ostat će više za druge,za nas,na nekoga…
a)<10%
b)>10%
c)>20%
d)>30%
[/quote]
…RIVP se napucava kao nekada atlanska da bi izgledalo kako je sve ok na Zse. Pretpostavljam mozda grijesim, da ce ju napucati prilicno visoko…..
[/quote]
ako je nečija taktika bila u zadnjih godinu dana LOVA R A taj je propustio.
sa malo mudrog izbora propušteno je jako puno.
avg sa današnjim danom 20% na momente i >40%
a sa mudrim izborom i >100%
za mene su to čuda jer sam dokazano skroman i jer ustajem iz kreveta za manje od 20% godišnje,mžda i zato imam "sreće" da je to više 🙂
držim da niti danas ne treba biti posebno "mudar" da bi se ponovio taj rezultat od zadnjih godinu dana.
moje su prognoze javno izrečene i jedva čekam dan za rezime
i da oponenti raspale 🙂
RIVP nemam ali bi rekao da nije napucavanje u pitanju već nešto bitno opipljivije
+ utemeljena očekivanja.
isto očekujem na nekim drugim turistima koje imam u portfelju.
ako 24% više noćenja do 15.lipnja nije dovoljan dokaz neznam što će biti?
ok,uvijek može tsunami,asteroid,isil,vanzemaljci,smak svita… ali za takve oklade postoje prioritetno kladionice a ne tržište kapitala.
naravno oprez je majka mudrosti pa je možda ipak za nekog bolje LOVU sušiti na tavanu kao pršute
što osobno ne preferiram niti bi preporučio jer i tu može svašta krenuti po zlu kolikogod mi šutili o tome,da sad ne nabrajamo jer lista je duga.
🙂
[/quote]
Da to bi se u ekonomiji zvao oportunitetni trošak, ali svejedno mislim da nije bas sve tako jednostavno :-).Fino je primjetiti da ste optimistični.
Rast?
[/quote]
[/quote]
Rivp 900 tisuća, burza 3.7 mil. Tako da mi nisu jasni ovi komentari uopće. Kakvo napucavanje? Ovo je jednostavno likvidna dionica i to je to. Pogledajte i Arnt. Turizam vuče.
[/quote]
Mislim da je moj prethodni komentar skroz jasan tako da nebi ništa dodao. Ali koliko sam shvatio vi ocekujete rast na RIVP, samo iz drugih, vama uvjerljivijih razloga.