Svi na GO.
250000 kn prometa 43 transakcije vauuuu
Možemo li očekivati da PODRAVKU, ADRS, ATGR, HT……. fondovi u narednim dsanima krenu u ozbiljniju kupnju … radi šminkanja polugodišta.???
U narednim danima sigurno ne. Pogotovo ne te dionice. Prehrambeno-trgovačke perjanice tek moraju odraditi otpise. Moguće je jedino da nešto para klizne u turizam koji će pokazati rezultate.
Tek po raščišćavanju (bar djelomičnom) u narednih nekoliko mjeseci može se očekivati veća živost, a unutar 12-15 mjeseci rast do 2200-2400. Zbog raščišćavanja x bolji gdp i ostalo.
Možemo li očekivati da PODRAVKU, ADRS, ATGR, HT……. fondovi u narednim dsanima krenu u ozbiljniju kupnju … radi šminkanja polugodišta.???
Mogli bi jer im je to uobičajena praksa. Naročito što to mogu odraditi s minimalnom lovom s obzirom na promete.
Milsim da da, PODR čeka dividenda, a ADRS ima puno potencijala.
ATGR niti smrdi niti miriše, nešto se kuha, a HT-u je ipak mjesto na 150, mislim da mu polako monopol pada u vodu .
@noviulagac
razumijem želje da se HT popne na 200, možda i da obzirom da fondovi nemaju više kamo, pa lupaju, gdje im je ostalo mjesta.
Međutim , kao što sam naveo, realno je HT-u , po meni, mjesto na visinu knjigovodstvene vrijednosti, Book, a da nema fondova već bi davno i tamo bio.
Njegova EBITDA je fascinantna, ali neprirodna. Taku EBITDA može imati i kumica na Dolcu kada bi imala monopol kao HT.
Prirodno je stanje da se tržište poravna, samo je pitanje okidača koji će to pokrenuti. Od HT-ove marže namjanje koristi imaju građani ove zemlje, a gdje se HT pozicionirao kao 20% trošak na prosječnu plaću u zemlji, dok isti taj HT ( DT ) u Njemačkoj nudi veću usluga za 5% njihove prosječne plaće, a kao i u većini uređenih zemalja EU.
Nisam mislio da će tako brzo doći vrijeme kad ćemo zaliti za onim lopovski organiziranim trgovanjem certifikatima by Erste, ali za sve one koji, poput mene, vole okretati veću lovu u jednostavnim transakcijama kupnje po asku i prodaje po bidu za nekakav sitni postotak, što je nudio ozloglašeni Erste, vrlo malo ili nimalo toga se nudi u ovoj današnjoj baruštini nelikvidnosti.
Ostaje nam samo “fondovsko smeće”, kako to znati zvati lopina, ali njega sam iz principa oduvijek izbjegavao, a vjerujem da nisam jedini.
Tako da ….. do daljnjega…..i dalje caruju burekzije……
možemo + držim da bi bilo mudro i nefondovskim ulagačima da razmotre djelomično preslagivanje u smjeru sektora od kojih se očekuju dodatni iskoraci,potvrde,dokazi na dokaze,CnB,izgledno i pokoji tsunamić 🙂
koji su to?
nema tajni sve je javno elaborirano samo što “večina” se kao i uvijek sili biti sljepa pored zdravih očiju.
zar to nije odlično za one koji ne spadaju u tu večinu?
može li bolje?
može ali najčešće je bolje ne biti prepohlepan.
🙂