oni vam se uključe tek kada se na burzi jako uzburka, kada su tonule perjanice, svaki dan ste u Dnevniku HTV imali izvještaj koliko su cijene dionica potonule taj dan, oni su svoju ulogu odigrali, žalosno je da od tolike satnice nemaju tjedno niti jednu emisiju o ulaganjima, burzi, financijama, zato nam se i događaju udruge Franak, nije niti čudno da smo stvarno financijski polupismena nacija, zato nas svi lako i mogu prevariti
ima na htv o dionicama al o svim tržištima se razgovara uz naravno strane analitičare al o ZSE je zavjet šutnje
%
i naj jadnije je kad neku dionicu analiziraju jer je pala 2% i to je strašan problem
a na padanje naših dionica kao da su sa marsa pale o tom ni riječi
kriminal i ništa drugo
ima na htv o dionicama al o svim tržištima se razgovara uz naravno strane analitičare al o ZSE je zavjet šutnje
%
i naj jadnije je kad neku dionicu analiziraju jer je pala 2% i to je strašan problem
a na padanje naših dionica kao da su sa marsa pale o tom ni riječi
kriminal i ništa drugo
Samo prstom mogu pokazati na Gažićku i upravu…. zse
Njima plaća i svi ostali benefiti idu pao crobi i volumen na 0….i li rastao
Da vidiš pobro kako bi to bilo da se financiraju iz zarade i vlastitog rada, kao mi privatnici.
Ne bi bilo niti poreza, niti sitnog volumena trgovanja, uveo bi se short i brojne pogodnosti za investitore kao u zapadnim zemljama….
Ovako dok je cice ostajemo močvarica… na žalost
nedajte se navuči na pesimizam jer imate dobre izglede da ćete puniti potoke SŽJ a ni rijeke nebi bile senzacija
todomor je kakotako rješen ,izašli iz procedure,ide najrekordnija turistička sezona,pad duga…
neizbježno je dizanje izgleda posljedično i rejtinga,dolazak stranih fondova.
tko želi neka se radi sljep pored zdravih očiju pa će izgledno dočekati ono što su dočekali svi oni koji su crnjačili prošle godine u ovo vrijeme .
živi bili…
da bi se doživjelo treba biti malo strpljiv,ako nejde drugačije nije loše niti ugasiti komp do jeseni ili u krajnjoj nuždi presječi kabel sjekirom
uvijek postoji izbor,samo ovisi što si izaberemo,što si želimo,koliko smo strpljivi….
vidim dobre temelje za naplatu strpljivosti kome je data ili onome tko se je naučio biti strpljiv.
neka strpljivi naplate nestrpljivima,za poštenije neznam.
ne žalim se i odgovara mi
🙂
Neka se jave tehnicari. Prognoza o 1820 je bila bull’s eye. Gdje vide iduci polugodisnji vrh? Sad kad se stvari ipak dovode u red plus sve ostalo sto je migra naveo. Ja mislim da prebacuje onaj zadnji. Sto vi mislite?
nedajte se navuči na pesimizam jer imate dobre izglede da ćete puniti potoke SŽJ a ni rijeke nebi bile senzacija
todomor je kakotako rješen ,izašli iz procedure,ide najrekordnija turistička sezona,pad duga…
neizbježno je dizanje izgleda posljedično i rejtinga,dolazak stranih fondova.
tko želi neka se radi sljep pored zdravih očiju pa će izgledno dočekati ono što su dočekali svi oni koji su crnjačili prošle godine u ovo vrijeme .
živi bili…
da bi se doživjelo treba biti malo strpljiv,ako nejde drugačije nije loše niti ugasiti komp do jeseni ili u krajnjoj nuždi presječi kabel sjekirom
uvijek postoji izbor,samo ovisi što si izaberemo,što si želimo,koliko smo strpljivi….
vidim dobre temelje za naplatu strpljivosti kome je data ili onome tko se je naučio biti strpljiv.
neka strpljivi naplate nestrpljivima,za poštenije neznam.
ne žalim se i odgovara mi
🙂
I ti si tek sada shvatil da do jeseni je burza nula bodova.
Kakvi strani fondovi kada Vlada ulagačima koji su uložili u Hrvatsku donosi posebne zakone da ne mogu do svoga novca. Vidi pod Ruse u Agrokoru.
Inače kaj su se zadužili za dodatnih 500 miliona EURA , a pojma nemaju s čime jamče je stvarno opuštajuće.
Kao što sam i najavljivao, nema više ni g.lupih radnika da “poduzetnicima” crnče za crkavicu.
Tako da ćemo vidjeti kako će ta sezona proći.
Što se tiče dionica i ZSE najbolje da domaći vućeju za rukav furešte i nude im da osim kugljice sladoleda kupe i dvije dionice.
Hoćeš čašu piva, moraš kupiti jednu dionicu.
Hoćeš brandy, moraš kupiti dvije dionice, hoćeš večeru kupiš paket od 20 dionica.
Hoćeš na zahod kupiš 100 dionica Belja itd.
Još malo ne bude nezaposlenih, jer su svi otišli van.
Mislim da bi ZSE trebao raditi besplatne radionice za umirovljenike: ” Kako ulupati svoju penziju u dionice. Mi smo ovdje da Vam to omogućimo”.
Uostalom tak i onak ne znaju kaj buju s novcima kao i naši mirovinski fondovi.
ps. Koliko JE ONO LOVE s ŠTEDNIH RAČUNA završilo na ZSE?
Valjda su svi uložili u rekordnu turističku sezonu….
Bolje nego u podmornice.
zagrebačka burza jučer je bilježila pad dionica zbog događaja u katru
pošto se tamo stabiliziralo očekujem i na zse stabilnost dionica sa negativnim preznakom
samo radi dugogodišnje tradicije bar dok nebude nekih negtivnih događaja da zagrebača burza taj negativni učinak poprati sa značajnim minusom
Vrlo simpatično…..
Zato sutra kolega zelenilo……TA odradila 1820 _ moguć odbijanac na skromnih 1880
[/quote]
Prije 10 dana napisao…
Za sada sve ide po TA….
RIVP, HT, ERNT mrvicu pogurali…
U nastavku razdoblja očekujem zelenjavu, dok Plenković ne ode s trona….
Ne dopustajte da vam crnilo zasjeni sve dobre procese koji se odvijaju. Mi smo drzava kakva jesmo, ali na ovoj razini potencijala i trenutne razvijenosti smo kud i kamo bolji pick od razvijenih. To nije tvrdnja nego konstatacija aksioma, iliti samorazumljivog iskaza koji je toliko elementaran da ne zahtijeva dokazivanje.
Agrokor je otpuhan. Kao da ga nije ni bilo. Sad slijedi rast od barem 500 bodova u narednih nekoliko mjeseci. A vi samo jamrajte i dalje.
@serislav
Ja ništa ne jamram jer ne ulažem na ZSE tako da mi je svejedno.
Ali migra već zadnjih 4 mjeseca je najavljivao veeeeeeeeeeeliki rast CROBEXA.
A sada ponovno najavljuje rast za 3. mjeseca.
Znači nije baš lik na kojeg bi se pozivao.
Imam pitanje za Vas.
Da li ste postali milijunaš na ZSE kada Vam je tako dobra?
Pogledajte malo druga tržišta kapitala.
Svaki dan sve samo pozitivne vijesti, a netko bi htio da dionice (Crobex) pada??
Pa ovo se čekalo već par mjeseci, otkako je sve počelo padati zbog Agrokora!
A hrpa dionica nije još ni blizu tim razinama, iako ni nisu imale nikakve veze s Agrokorom!
ako bi sve odgovorne strpali u APS, burza bi to sigurno honorirala sa nekoliko stotina bodova, možda i 1000, institucije moraju početi delati svoj posao, jer u Rvackoj svi delaju “svoj posao” samo oni od kojih se to očekuje ništ’ ne delaju
serislav@
rivp kao najjači predstavnik turizma najavljuje vruću jesen,građevinski sektor se je vratio na pola puta (+30%)ovogodišnjeg vrha i prije FI 2Q nakon što je “potonuo” na +5%.
i to sve na “simboličnom” volumenu marketa a svi znamo da neće moći ostati takav kolikogod to netko htio ili pokušavao te kada navali likvidnost najigledniji je scenarij viđen početkom ove godine.
zašto bi navalila?
sve je izrečeno više puta koga zanima naći će.
nebi mogao mirno spavati da pratim ovo izvana.
takav mi je feeling,hunch…
svi mi griješimo s vremena na vrijeme.
potencijale rasta smo vidjeli,ostaje da vidimo kako je tko apsolvirao i kako će biti.
prvo ljetne radosti a na jesen ćemo imati više vremena za sve.
na zimu će se tipkovnice “topiti” a prsti u snjegu ili na ledu hladiti.
🙂