uglavnom sveopci potop….nazalost
Kako svi gledamo drugačije na TK…
Tko bi rekao da je moguće biti optimist u ovoj nestabilnoj politčko gospodarskoj situaciji, ima nas….
Očekujem ubrzo slaganje VLADE, ma kakvo bilo, kredit AGROKORU i vidim sjajan početak turističke sezone…. mislim da imamo razloga za mrvicu optimizma….
To je osobni osvrt, nema nagovora na kupnju ili prodaju….
Ide ljeto i mrtvilo se nastavlja.
Kredit Agrokoru sam po sebi ne znači ništa jer ustvari samo dodatno zadužuje prezaduženu tvrtku koja usput i nestaje.
Kad agencije podignu rejting tek onda znat ćemo da su Ramljak i ekipa na pravom putu.
Kredit Agrokoru sam po sebi ne znači ništa jer ustvari samo dodatno zadužuje prezaduženu tvrtku koja usput i nestaje.
Kad agencije podignu rejting tek onda znat ćemo da su Ramljak i ekipa na pravom putu.
Slažem se, ali kad do toga dođe CROBI bi mogao biti iznad 2100 bodova
Kak to misliš da kredit ne znači ništa? Znači utoliko što će se ispunjavati obaveze prema dobavljačima koji će potom s robom napuniti police Konzuma što je presudno bitno pred turističku sezonu, a i općenito. Usto, to znači da će prodisati i mnoge firme dobavljači koji su trenutno na koljenima. Sve skupa, lančano, znači mnogo. Burza ne može ostati potpuno imuna na to.
Pogledajte cijeli svijet. Pogledajte rast BDP-a u RH i okruzenju. Turizam raste stvarno brutalno(osobno nisam ocekivao ovakav procvat i ove stope rasta) iako i dalje sumnjam u dugorocnu isplativost i povrate u tom biznisu.
Uskoro ce i RH burza, a pogotovo odredene dionice nadoknaditi ono sto su izgubile u ovoj “Agrokor krizi”
I dogada se opet isto. Pisao sam o tome prije nekih godinu dana. Pogledajte promet i pogledajte prodavace. Promet mali, prodavaca nema. A to znaci samo jedno. Svi opet pokusavaju kupiti sto jeftinije sto vece kolicine. I onda je krenuo rast tamo 11_2016. I krenut ce rast opet
Povijest je majka znanja….
Psihologija burze na djelu, kada su se u Svijetu počeli događati teroristički napadi, indexi su reagirali panično te su iracionalno i kratkoročno puno izgubili na vrijednosti međutim na likvidnim tržištima taj “pad” se brzo iskorigira na još više početne vrijednosti pije napada dok sada više uopće ne reagiraju na ovakve događaje. Hoću reći., agrokor je protresao burzu poprilično uzduž i poprijeko i vjerujem da će u narednom periodu do jeseni cijene dionica koje su panično srezane bez razloga dostići vrijednosti prije agromora a za jednu “moju” dugogodišnju miljenicu priželjkujem novi ATH. 🙂
Agrokor je kolega razotkrio svu trulez i nesposobnost “Institucija” tj ljudi koji u njima rade..ZSE..HANFE..HNB..Ako su sva FI sumnjiva..ako su frizirana..ako su kontrole..revizori..izjave o odgovornosti samo forma i formalnost..ako odgovornost ne preuzima nitko od ovih prije navedenih..Pa u koji podatak danas..sutra mozete vjerovat..kome se mozete “zalit” za krive ..prikrivene..netocne..informacije ?!?!
Pa informacije su te na osnovu kojih se trguje..a ZSE..HANFA..HNB “osiguraci” da one budu tocne ?!?
Ok znali smo da se ne mozemo puno pouzdat u zastitu uhljeba s zse..hanfe..hnb..ali sustav je donekle funkcionirao..Bilo je “prevara”..preuzimanja po cijenama koje nisu smjele bit..ne preuzimanja kad su po zakonu morali…ali sve smo to “gutali”..islo se nekako dalje..zaradjivalo..gubilo..
Nakon ovog ..povjerenja naprosto vise nema..I nece se tako brzo vratit..
Pozdrav
Pogledajte cijeli svijet. Pogledajte rast BDP-a u RH i okruzenju. Turizam raste stvarno brutalno(osobno nisam ocekivao ovakav procvat i ove stope rasta) iako i dalje sumnjam u dugorocnu isplativost i povrate u tom biznisu.
Uskoro ce i RH burza, a pogotovo odredene dionice nadoknaditi ono sto su izgubile u ovoj "Agrokor krizi"
I dogada se opet isto. Pisao sam o tome prije nekih godinu dana. Pogledajte promet i pogledajte prodavace. Promet mali, prodavaca nema. A to znaci samo jedno. Svi opet pokusavaju kupiti sto jeftinije sto vece kolicine. I onda je krenuo rast tamo 11_2016. I krenut ce rast opet
Povijest je majka znanja….
Potpisujem. Sve jasno. A dotle će se i ovo s todomorom morati nekako iskristalizirati.
Agrokor je kolega razotkrio svu trulez i nesposobnost "Institucija" tj ljudi koji u njima rade..ZSE..HANFE..HNB..Ako su sva FI sumnjiva..ako su frizirana..ako su kontrole..revizori..izjave o odgovornosti samo forma i formalnost..ako odgovornost ne preuzima nitko od ovih prije navedenih..Pa u koji podatak danas..sutra mozete vjerovat..kome se mozete "zalit" za krive ..prikrivene..netocne..informacije ?!?!
Pa informacije su te na osnovu kojih se trguje..a ZSE..HANFA..HNB "osiguraci" da one budu tocne ?!?
Ok znali smo da se ne mozemo puno pouzdat u zastitu uhljeba s zse..hanfe..hnb..ali sustav je donekle funkcionirao..Bilo je "prevara"..preuzimanja po cijenama koje nisu smjele bit..ne preuzimanja kad su po zakonu morali…ali sve smo to "gutali"..islo se nekako dalje..zaradjivalo..gubilo..
Nakon ovog ..povjerenja naprosto vise nema..I nece se tako brzo vratit..
Pozdrav
Potpisujem.
Nakon svega ovoga, pitanje je postoji li jos uopce koje vjerodostojno izvješće prema kojem ce racionalni investitor donositi svoje investicijske odluke….
Sve sto vam je ostalo……vama preostalim optimistima, dokoličarima i zarobljenim dioničarima……su igrice manja-veća ili tko zadnji magarac…..dok ne presuši i posljednja kuna na ovom zagadjenom izvoru……
Znam da mnogi misle (kao jedan nas uvazeni investitor – aktivist) da je bolje biti velika riba u maloj bari, nego suprotno. Tako se svakako puno lakše manipulira i okreće novac, posebno na ovako plitkom trzistu.
Ali kad bara postane toliko muljevita da vise doslovno ne vidiš prst pred nosom, its time to move on…..
I Zvečevo otislo u psn, agrokoru duguju 73 mil kn
kad vidiš tko sve ide u psn jedini način da se ne izgubi lova je kupovati one koji su to već prošli. kakvi su ti naši menadžeri više me nebi začudilo ni da ht ode u psn.