Sutra odluka o novoj tranši kredita za Agrokor. Ak se odobri, a vele da bude, možda bude i kakvih pomaka na burzi. Kako god, odobren kredit je ipak nekakva dobra vijest.
Sutra odluka o novoj tranši kredita za Agrokor. Ak se odobri, a vele da bude, možda bude i kakvih pomaka na burzi. Kako god, odobren kredit je ipak nekakva dobra vijest.
Pa zapravo to ćemo tek saznati je li dobra ili loša! Ako Agrokor propadne onda je LOŠA jer se samo utuklo još više love u njega. Ako popravi situaciju, onda je dobra. Zato i ova cijela situacija s Agrokorom nije LOŠA vijest nego dobra, jer se stvari koje u biti su bile loše (a mi ih nismo takvih gledali) se rješavaju.
Nema komentara dežurnih katastrofičara , a danas promet 15 milijuna ! A počinje ” litnje mrtvilo ” na burzi !? Dajte koji komentar , dosadno je !
tu se sad ponavlja neka mantra kao je agrokor strašno važan za hr. moš mislit. šta oni proizvode? voda, sladoled, vino, bijeli i crveni luk, ulje, majoneza i td. čim oni propadnu pet novih ulijeće na njihovo mjesto. dobavljačima ovo neće biti prvi put da ih je netko zavaljao. i šta sad ako todorić, artuković ili drk propadnu ili pretrpe značajne gubitke. svejedno im je to poklonjeno. još samo fali nadan vidošević da se požali na kraševu izloženost prema konzumu. ovdje se eventualno treba žaliti investitore koji su mudro izbjegavali taj bofl od dionica i sad trpe kolateralnu štetu.
Kolega, misim da griješite jer ne treba gledati samo Agrokor koji je ispao nacionalna sramota. Ovo je puno ozbiljnije jer je Agrokor bio država u državi sa svim svojim kooperantina i dobavljačima.
Nažalost, ostaje nam samo jedno…a to je ljubav 🙂
[/quote]
kolega ja navijam da franck propadne. to je smeće neviđeno. ne da mi se sad to objašnjavati ali ako bude potrebno nije mi ni to problem.
nije pitanje samo kako je uprava mogla dati jamstva koja vrijede 10x više nego cijela firma, nego i kako su kreditori prihvatili davati nove kredite agrokoru kad su znali da su već izdata jamstva teška nekoliko puta više od vrijednosti firme!??! dakle krivnja je naravno na agrokoru, ali i na upravi leda i na upravama kreditora (banaka) koje su davale takve kredite bez realno naplativog jamstva!
[/quote]
Da to je zanimljivo da banke daju kredite 10 x veće od imovine od koje se mogu zadužiti ?!?!!? Evo ja bi volio isto dati stan zaod 100 k ojra za kredit od milion eura 🙂 u ovoj priči i banke su krive poprilično, možda i najviše jer su dozvolile da se toliko sve napuše…
šteta da nisu odvojili neke super firme od koncerna i važnije za gospodarstvo, a ostale prepustili bankama neka se naplate
[/quote]
ja isti pokušavam kuću založiti za realnu cijenu i nikad ne platiti ratu ali bome takvih naivaca u banci nema.
Nije ramljak dosao spasiti agrokor, vec sebe. Rusi su ga okarakterizirali kao trecerazrednog sarlatana, no to je i dobro, kad kod nas postoje i petorazredni boysi tipa keruma
A sto on to ima spašavati sebe? I od koga?
A Rusi su kao neka referenca za Agrokor? Pa sto su oni davali novce kad taj Agrokor ništa nije valjao? I sto su sad nezadovoljni kad drugi daju novac mjesto njih?
Očito tu postoji neki problem. Nekome se nije razvio posao i destabilizacija onako kako je planirao.
tu se sad ponavlja neka mantra kao je agrokor strašno važan za hr. moš mislit. šta oni proizvode? voda, sladoled, vino, bijeli i crveni luk, ulje, majoneza i td. čim oni propadnu pet novih ulijeće na njihovo mjesto. dobavljačima ovo neće biti prvi put da ih je netko zavaljao. i šta sad ako todorić, artuković ili drk propadnu ili pretrpe značajne gubitke. svejedno im je to poklonjeno. još samo fali nadan vidošević da se požali na kraševu izloženost prema konzumu. ovdje se eventualno treba žaliti investitore koji su mudro izbjegavali taj bofl od dionica i sad trpe kolateralnu štetu.
Kolega, misim da griješite jer ne treba gledati samo Agrokor koji je ispao nacionalna sramota. Ovo je puno ozbiljnije jer je Agrokor bio država u državi sa svim svojim kooperantina i dobavljačima.
Nažalost, ostaje nam samo jedno…a to je ljubav 🙂
[/quote]
kolega ja navijam da franck propadne. to je smeće neviđeno. ne da mi se sad to objašnjavati ali ako bude potrebno nije mi ni to problem.
[/quote]
Frankovi cipsevi su super ne bi volio da propadnu samo radi toga i radi ljudi sta rade tamo, ali sta se tice vlasnika nek ga snadje isto kako su se ponasali prema ostalima.
Bilo je očigledno da će rast GDP usporiti zbog Agrokora.
Na kraju, ministar se i dalje ne da. Nažalost, ako je on stručnjak onda možemo zamisliti kakvi su ostalo u Vladi…
Pa zapravo to ćemo tek saznati je li dobra ili loša! Ako Agrokor propadne onda je LOŠA jer se samo utuklo još više love u njega. Ako popravi situaciju, onda je dobra. Zato i ova cijela situacija s Agrokorom nije LOŠA vijest nego dobra, jer se stvari koje u biti su bile loše (a mi ih nismo takvih gledali) se rješavaju.
[/quote]
Tako je.
Bilo je loše cijelo vrijeme samo se nije tako percipiralo te zato niti rješavalo.
Sad se percepcija promijenila i mora se rješavati, ovako ili onako.
Nema komentara dežurnih katastrofičara , a danas promet 15 milijuna ! A počinje " litnje mrtvilo " na burzi !? Dajte koji komentar , dosadno je !
je, a od tog prometa je 70% bilo trgovanje s RIVP…
nije problem u “katastrofičarima” nego se ogromna većina ulagača na ZSE drži po strani dok ne krene opet trgovanje s blokiranim dionicama i dok se ne riješi situacija s agrokorom