Fond managere treba locirati, identificirati, uhititi i transferirati ! I najstrože osuditi !
U njihovoj režiji izvršena je neviđena pljačka, zahvaljujući toj uglađenoj gospodi, buduće generacije neće imati ni za režije od mirovine.
Moj fond nije izgubio na Agrokorovim dionicama i obveznicama. Svaki pojedinac ima pravo izabrati fond za svoje mirovine.
Nisu svi isti!!!
[/quote]
Svi su isti. Svi za nerad naplacuju 2% fee godisnje i vecinu nasih uplata “ulazu” u obveznice RH.
Nije fer konstantacija da su svi isti. Moj je narastao sa 187 na 242. Razdoblje 2013-2017 S obzirom da se radi o B, ja sam zadovoljan prinosom. S time da je taj isti izašao iz svih Agrokorovih dionica još u 2016 godini.
mirovinci kupovali ledu po 8000 kn a što sad
al na konto agrokora cjene dionica svih ostalih srušena 50 Posto i više pa tko je tu lud nakon dobrih FI
pa zar to nije pljačka pa to traje 10 god i to tako što svako malo neko crnilo i onda ruši dionice nikad to neću zaboravit ona neka opravdanja cjena nafte 150 dolara pa radi tog a sad 50 pa isto
zadnjh godinu i više dana sve nevjerovatno dobro i više od tog svaki podatak a burza opet u crveno
pa dokad više tako
Da su znali da je Ledo opterečen dugovima i jamstvima oko 19 milijardi kuna, nebi kupovali. Pitanje je zašto to nisu znali. Barem da su slutili kad nisu znali, a vidjeli su svako malo objave na zse da je Ledo opet i opet i opet i opet preuzimao nekakva jamstva za Agrokor. I to nikome nije bilo sumnjivo. I to nitko od njih nije mogao povezati s ničime. A kao profesionalci. Ovo što se sada događa ustvari je nezamislivo zdravom razumu.
Napraviti dokap 1,5 mlrd dolara americkih fondova krovnog Agrokora i smanjiti Todora na 1% vlasnistva. Otpisati dio dugova bankama i dobavljacima, rasprodati “noncor” biznis i krenuti dalje.
Da su znali da je Ledo opterečen dugovima i jamstvima oko 19 milijardi kuna, nebi kupovali. Pitanje je zašto to nisu znali. Barem da su slutili kad nisu znali, a vidjeli su svako malo objave na zse da je Ledo opet i opet i opet i opet preuzimao nekakva jamstva za Agrokor. I to nikome nije bilo sumnjivo. I to nitko od njih nije mogao povezati s ničime. A kao profesionalci. Ovo što se sada događa ustvari je nezamislivo zdravom razumu.
Pa kad su oni kupili odnosno dokapitalizirali Ledo?
2012. Koliko su onda bila jamstva?
Vas većina ovdje ko da je munjena! Pa to su sve bile pripreme za regionalni iskorak i kupnju Mercatora. Mirovinski su fondovi u neku ruku pomagali neizravno Agrokor da oformi financijsku i stratešku polugu za daljnji rast i razvoj. Jel se netko sjeća toga… podjele Konzuma, namjere formiranja dviju divizija Itd.
I sve je to bilo dobro, dok anemični gospodarski rast, slab menadžment i skupo financiranje uz nedovoljan fokus na profitabilne biznise nisu doveli kompaniju u situaciju u kojoj se sad nalazi.
Problem Agrokor je uz milijardu eura svježeg i jeftinog kapitala rješiv u roku od 2-3 godine. Nažalost, očito se proces oteo kontroli i nitko od nadležnih se ne snalazi nimalo dobro, gubi se vrijeme, vjerojatno i novac… i najvažnije – povjerenje. Ako ono pukne uskoro pukne, onda će sve to skupa nažalost u pm.
vidi sad i ovi mediji za široke mase su počeli pisati o stvarima koje mi već godinama znamo. bome ljuljati će se razne fotelje. ove mirovinske fondove treba napadati iz dana u dan jer je to zlo neviđeno. oni su sebi ufurali da su neki ne dodirljivi stručnjaci, plaće imaju ko lordovi a pojma oni s poslom nemaju.
Vaš link …
Fond managere treba locirati, identificirati, uhititi i transferirati ! I najstrože osuditi !
U njihovoj režiji izvršena je neviđena pljačka, zahvaljujući toj uglađenoj gospodi, buduće generacije neće imati ni za režije od mirovine.
Moj fond nije izgubio na Agrokorovim dionicama i obveznicama. Svaki pojedinac ima pravo izabrati fond za svoje mirovine.
Nisu svi isti!!!
[/quote]
Ma koji je to B fond?
Erste B….ti neznas nista….o cem da ja s tobom uopce pricam
Nije fer konstantacija da su svi isti. Moj je narastao sa 187 na 242. Razdoblje 2013-2017 S obzirom da se radi o B, ja sam zadovoljan prinosom. S time da je taj isti izašao iz svih Agrokorovih dionica još u 2016 godini.
Ma njihova ulaganja u dionice RH su zanemariva s obzirom na veličinu fondova. Pa prije svjetske financijske krize su izgubili svi fondovi većinu love na ZSE (sjeti se samo dalekovoda, nexe, igh…), sjeti se kako su vršili dokapitalizaciju raznih drustava da bi se banka matica naplatila, a onda firma ode u stečaj ali su ih izvlačile naše obveznice koje će isto kad tad prsnuti s obzirom da se država ne mijenja u “poslovanju” tako da će sva 4 fonda završiti na istom mjestu na kraju.
Bio bi sretan da sam u krivu ali sprega vladajućih i fondova je jasna i dok god fondovi imaju stalan priljev mirovinske stednje i dok god im drzava dozvoljava da ubiru 2% fee-ja godisnje na ovih 80-ak milijardi pod upravljanjem neće se ni oni buniti i trpat će 70% u naše junk obveznice pa do kada ide.
ako ste nekada bili na Skupštini bilo kojeg d.d. trebalo bi vam biti jasno da zastupnici mirovinskih fondova sve znaju, samo je pitanje kakvo su uputstvo dobili od nadređenih i kako će se postaviti, kada je Ledo na burzi bio 4500-4800 oni su pristali na dokap po 8000, napucavali ga na 11500, svjesno napuhujući balon, zašto su ušli po 8000, to znaju samo Ivica i eventualno oni koji su pokupili male znakove pažnje
evo babić je započeo temu o pllački mirovinskih fondova preko ZSE i o nesposobnosti fond menađera i njihovih uprava i o propasti
započeli kao i sa agrokorom i todorićem
bravo BABIĆU samo naprijed vidim da prelista i ovaj naš forum