24 milijarde kuna prošle godine, rast od 38% naspram 2015 godine. Sve te brojke i još puno drugih se ne mogu zanemariti. Meni ko ulagaču u vrijednosne papire, je Agrokor došao ko naručen. Jer naš market je bio ili precijenjen ili taman tamo gdje je, ako ćemo gledati ono što Amerikanci gledaju, a to je PE.
Ono što se dogodilo je selektivni pad određenih dionica ispod granice, koja je za mene 10. I ja to samo vidim ko priliku za ulazak i kroz godinu-dvije izlazak, i to opet sa prinosom od 30-40%.
I tako već 5 put od kada sam na ovom marketu…..
Drugi tjedan objava BDPa
Očekiva se 4 %…. HALO
Novine mogu pisati bilo što i skriveno reklamirati bilo što.
Na nama da je otkrijemo što je istina.
Mislim da će nas zavarati definitivno…sad je na svakome da otkrije je li to moguće ili nije…
Bez prave katarze Hrvatska neće moći dalje…s ministrom koji priča da imamo primarni suficit i time se hvali, a zaboravlja da je realni deficit puno veći..
Na kraju, svim silama se, od premijera do tog ministra pokušava zaštititi Agrokor i ljude koji su pripadali tom podzemlju i sudjelovali u najvećoj blamaži u novijoj hrvatskoj povijesti.
Stid i sramota!!!
Ja držim da je politika, korupcija i sudstvo osiromašilo zemlju koji i dan danas odlaze nepovratno na zapad…
Eto barem veseli da se gospodarstvo oporavlja i to je tek počelo….
Na žalost AGROKOR je usporio i srušio burzu, siguran sam da je to privremeno…
Očekujem uskoro kompletiranje vlade… i zelenjavu na burzi
analiza
Slažem se do kraja.
Jedino je isto tako činjenica da srećom život odrađuje svoje i da smo relativno blizu točke kad će se rezervoar odseljavanja zaustaviti zbog rasta gdp-a i da će se tek tada kotač okrenuti kako treba, ali za dulje vrijeme. Ako naravno ne dođe do neke eksterne katastrofe.
Uskoro će svi ti pacovi sa svojim sranji.ma postati nebitni. I u psihološkom smislu.
Mnogo je pokazatelja da GDP, a što je najvažnije i izvoz roba, ne samo usluga, vozi dalje i da nema stajanja. To će se morati reflektirati na burzu i to vrlo uskoro.
Također, ovaj totalni zastoj na burzi se ne može ne pripisati štopanju od strane institucionalnih investitora, poglavito mirovinaca. Ja konretno imam udjele u AZ-B OMF-u i RDMF-u. Oba roknuli 4-5%, a udio dionica nije prevelik, nešto veći u RDMF-u. S druge strane prinosi na obveznice padaju i ne vidim gdje je logika da trpaju u obveznice dok im se s druge strane vrijednost dionica otapa. Vjerovatno slažu cash.
Kad dođe befehl da se potegne po dionicama to će biti signal da je vlak krenuo.
Crobex, crobex10 i crobis u zelenom, ipak crnjacenje po forumu nema efekta
ma daj, zelenilo sa 0,5 mil.EUR ukupnog prometa na ZSE….
Mislim, i odmah se ograđujem s onom zagorskom da je misliti d.rek znati, da ćemo idući tjedan malo jače potegnuti u zelenilo. Razlog je relativno jednostavan: izgleda da će se banke i dobavljači na neki način usuglasiti oko mjenica. Ovi shvaćaju da su uletjeli u nešto u što nisu trebali i da će morati platiti, a onda se pokušati bar djelomično naplatiti iz stečajne mase, a banke pak razumiju da će morati izaći njima u susret s povoljnijim uvjetima. I nitko neće poginuti pritom. Malo pogoršane bilance, ali Bože moj, ako je to cijena uspjeha, nije velika. Kao što je cijeli ovaj cirkus djelovao negativno, tako će i ovaj važan korak u rješavanju situacije djelovati pozitivno.