Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neka mi netko racionalno objasni zašto je index pao 20% i zašto nema trgovine.
Agrokor? Pa to je smiješno. Njegov utjecaj na ekonomski rast je 0.4%, ako i toliko, i to u kontekstu RASTUĆEG gdp-a. Određene firme imaju probleme, neka natezanja s mjenicama itd. Ali to nije nešto što se neće riješiti na način ovaj ili onaj. Iskreno sumnjam da će ijedna firma baš propasti zbog toga.
Znači ako je utjecaj na ekonomski rast 0.4%, tako objavljuje HNB u svojim analizama, a i svi durgi analitičari, domaći i globalni, predviđaju rast gdp-a od 3%, pa i više, dolazimo do sulude situacije da 0.4% agrokorskog gubitka obori burzu za 20%, iliti ravno PEDESET PUTA VIŠE negoli je njegov utjecaj na godišnoj razini. Na dvogodišnjoj razini još i manje. Nije li to POTPUNO SULUDO?
Nije li to dokaz da je problem Agrokora zapravo trebalo ignorirati? Sve sudionike naprosto poslati na trgovački sud da se u stečajnom postupku namire koliko mogu, obitelj poslati u zatvor i naprosto to popratiti rečenicom “neka institucije rade svoj posao” i bok.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Drugi tjedan objava BDPa

Očekiva se 4 %…. HALO

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

@serislav

Možda nije utjecaj toliko malen kao što nam stalno prezentiraju.

U jednom trenutku Hrvatska je bila blokirana.

Sramota!!!

Neka mi netko racionalno objasni zašto je index pao 20% i zašto nema trgovine.
Agrokor? Pa to je smiješno. Njegov utjecaj na ekonomski rast je 0.4%, ako i toliko, i to u kontekstu RASTUĆEG gdp-a. Određene firme imaju probleme, neka natezanja s mjenicama itd. Ali to nije nešto što se neće riješiti na način ovaj ili onaj. Iskreno sumnjam da će ijedna firma baš propasti zbog toga.
Znači ako je utjecaj na ekonomski rast 0.4%, tako objavljuje HNB u svojim analizama, a i svi durgi analitičari, domaći i globalni, predviđaju rast gdp-a od 3%, pa i više, dolazimo do sulude situacije da 0.4% agrokorskog gubitka obori burzu za 20%, iliti ravno PEDESET PUTA VIŠE negoli je njegov utjecaj na godišnoj razini. Na dvogodišnjoj razini još i manje. Nije li to POTPUNO SULUDO?
Nije li to dokaz da je problem Agrokora zapravo trebalo ignorirati? Sve sudionike naprosto poslati na trgovački sud da se u stečajnom postupku namire koliko mogu, obitelj poslati u zatvor i naprosto to popratiti rečenicom "neka institucije rade svoj posao" i bok.

To sam ja izrekao ovako: Problem Agrokor , odmah na početku. I još stoji sve što sam reko tada…

A stvari poput:

dolazimo do sulude situacije da 0.4% agrokorskog gubitka obori burzu za 20%

Upravo pružaju odlične prilike na burzi. Zato, ako misliš da je tako (a ja ne kažem da jest, niti da nije), iskoristi to, a nemoj se išćuđavati što je burza upravo ono što jest, mjesto gdje se uvijek pretjeruje. 😉

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Pa baš nam stalno prezentiraju to kao problem broj 1 u državi. Kako onda misliš “toliko malen”?

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

@ serislav

Nema na burzi racia. Pogledaj postove mnogih forumaša i vidi kako razmišljaju. To ti je ogledalo burze.
Veći je problem što su se profesionalni (veći) ulagači naprosto netragom povukli s burze.

Drugi tjedan objava BDPa

Očekiva se 4 %…. HALO

Ne znam odakle tebi taj info…to je presmiješno…

@KressoM

Osobno mislim da su posljedice slučaja Agrokora puno veće na cjelokupno društvo.

I to one najgore, psihološke…

To što se sve uspješno zakamuflira, počevši od ministra do samog zakona, a i imate plavu kartu Hrvatske koja pokazuje pobjedu plavih. To vam samo pokazuje da je društvo potpuno postalo letargično jer glasuje samo jedna strana. Ostali out ili odlaze. nažalost.

@serislav

U jednom trenutku Hrvatska je bila blokirana.

Sramota!!!

Nije Hrvatska bila blokirana niti u jednom trenutku niti bi bila.
Problem je u tome što su paradržavni galamdžije vezani na Agrokor pokupili svu medijsku i političku pozornost i samo se o njima diskutira na svim emisijama: Dnevnici, Otvoreno itd. Pa regresne mjenice pa dobavljači pa faktoring pa ovo pa ono.
I medijskim kućama to paše jer je to jedna lijepa debela koza koja se može bez velikog truda derati još godinu dvije. Pošalješ reportera ispred tornja, blabla, dođu uvijek jedno te isti Stojići, Vedriši i sl. pa jamraju po TV-u i super.
A to što time čine nemjerljivu štetu svima to nema veze.
Ima stotine i tisuće malih i srednjih firmi koje lijepo rade, izvoze traktore, opremu, voće, povrće, elektroniku i dr. a da o njima niti riječ. Osim u nekoj lijevoj emisiji u kojoj ih se prikazuje doslovce kao redikule, u stilu: pa oni nešto stvarno rade??!!? Vauuu!!! Koji debili, umjesto da cicaju poticaje i bave se regresnim mjenicama. Gotovo pa da same reportaže pozivaju na podsmjeh prema tim i takvim ljudima.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Dok se ekonomija raspada jake snage državnog aparata deložiraju. Red se mora održavati. Kad ne možeš elite dotjerati u red možeš barem raju!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/dramaticna-delozacija-u-splitu-specijalci-upali-u-stan-pernar-strimao-kako-ga-iznose/972729.aspx

Koja ekonomija se raspada?, o čem Vi?, mi imamo jedan problem, identični ko i Grčka. A to je da smo ovisni o turizmu i da će nam kad tad to isto odbiti o glavu.

Mi rastemo, već XY kvartala…..

Rastemo isto kao Agrokor, sve dok se vodi “dvostruko knjigovodstvo”, dobro je.
Burza je ogledalo rasta u uređenim državama. Tu sve dolazi na naplatu i nema dvostrukog knjigovodstva.

New Report

Close