Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

6.5 mlrd EUR duga je pokriveno slijedećim:
– imovinom, većim dijelom, bilo u formi prodaje ili debt-to-equity swap,
– otpisom, nužno,
– ono što bude falilo snosit će RH.
I to se firmi koje nisu u Todexu i Paratodexu ne tiče. Ni najmanje.
Oni koji pak jesu, bad luck, tražite nova tržišta. Aktivirajte se.
Bilo bi važno da premijer izađe pred javnost i kaže slijedeće:
– Agrokor je pod sarkofagom, riješit će se nekako, u najskorijem roku.
– Građani ne trebaju brinuti i odgađati svoje životne planove zbog toga.
A da bi to bilo vjerodostojno treba u 6.mj. kad budu prijavljene tražbine i popisana imovina što prije donijeti plan restrukturiranja koji će biti podloga za pregovore. I jasno zaprijetiti svima da ako se ne dogovore da ide prodaja budzašto i da će ostati bez 90% ulaganja.
I na to podsjećati svaki dan.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

sve to stoji tako kako je
dug je ogroman al ima se i od čega naplatit ne sve al ima i budućnosti če se radit i dug vraćati i odgovorne zatvorit i to je to rješeno

a vidi sad upravo slušam KREDITNE AGENCIJE ĆE PODIĆI KREDITNI REJTING RH
i što je naj važnije to znači kad se to desi da idućih 6 GODINA nas čeka samo rast jer to je tako u podizanju rejtinga upravo o tom govore
znači budućnost je pred nama
a ovi katastrofičari i razne igre oko plačke dionica od malog čovjeka to je samo radi tog
ja sam u minusu al sam pun euforije nakon ovog što čujem

papagaj12
Tako je. Hrvati su inače obični bijednici koji kukaju kad im je loše, a još više kukaju kad im je dobro, jer ne mogu opravdano kukati da im je loše. Moraju se prvo uvjeriti da im je loše, a zapravo nije, što je napor samo po sebi, elem da bi opravdali svoju nepoduzetnost i nesklonost preuzimanju inicijative i rizika. Jer to se radi kad je dobro, a ne kad je loše. Kad je dobro nema izgovora za nerad. Kad je loše onda ima.
I otuda svo to crnilo koje se prelijeva po svim sferama života.
Jadan je onaj dio ljudi koji to vidi i razaznaje, a ne može ništa.

P.S.
Što je najgore, oni koji tvrde da je loše i da će biti još gore na kraju u nekom trenutku moraju ispasti u pravu! Zato jer je ekonomska percepcija samoispunjujuće proročanstvo.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Šest i pol milijardi eura!!!!!!!!!!!!!!!! duga na žalost postoji.
Razumna domaćica bi spomenula i shit i fan i ventilator, bez da je ikada trgovala papirima.
Sentiment je konačno negativan.
Novcu se ne može pristupiti. Vjerovnicima zapriječeno zakonom, dioničarima obustavom trgovanja. Koje je uzgred govoreći, trebalo obustaviti drugi dan po saznanju.
Ne čudi da nema trgovanja, čudilo bi da ima. Nešto smo izgleda ipak naučili na padu 2008.
A to je, da ne znaš dokle će padati.

A kakve veze ima ova korekcija sa brutalnimi globalnim padom !? Čemu histeriziranje ?? Za smirenje živaca preporučam pročitati pokoji komentar RealBeara

http://www.forum.hr/showthread.php?t=894096&page=282

Ma jasno. RealBear je skroz u pravu.
Jamioci sad smišljaju kako da dugove prebace na državu. A da opet na neki način ostanu u igri. Nema toga. Gotovo je. Ide rasprodaja i to je to. Ako nešto neotpisanog nepokrivenog duga ostane to će država platiti, ili neće, ali obitelj ide u stečaj, a po svoj prilici i u ZATVOR.
A život ide dalje. Želim im dobar pogled kroz rešetke.

– otpisom, nužno,
A da bi to bilo vjerodostojno treba u 6.mj. kad budu prijavljene tražbine i popisana imovina što prije donijeti plan restrukturiranja koji će biti podloga za pregovore. I jasno zaprijetiti svima da ako se ne dogovore da ide prodaja budzašto i da će ostati bez 90% ulaganja.

Vi tvrdite da ce Drzava pokriti dio duga privatne tvrtke?Mislim da nece sukladno pozitivnim propisima i pravilima EU!
Namirit ce se sto se da namiriti u novcu ili zamjenom potrazivanja za vlasnicke udjele,a neka drustva bi mogla u stecaj,a neka nastaviti postojati sa potpuno promjenjenom vlasnickom strukturom!
Dugovi se moraju vratiti ,na ovaj ili onaj nacin i vjerujem da ce vjerovnici,narocito banke,do kraja koristiti sva pravna sredstva za naplatu potrazivanja!

Opet vi mislite
Država njemacka je pokriva dugove svoje autoindustrije u krizno doba, pa i francuska
Pokriti cemo mi to bez obzira sve
Ko ce se buniti? Strane banke? Dobavljači? Dioničari?

– otpisom, nužno,

Vi tvrdite da ce Drzava pokriti dio duga privatne tvrtke?Mislim da nece sukladno pozitivnim propisima i pravilima EU!
Namirit ce se sto se da namiriti u novcu ili zamjenom potrazivanja za vlasnicke udjele,a neka drustva bi mogla u stecaj,a neka nastaviti postojati sa potpuno promjenjenom vlasnickom strukturom!
Dugovi se moraju vratiti ,na ovaj ili onaj nacin i vjerujem da ce vjerovnici,narocito banke,do kraja koristiti sva pravna sredstva za naplatu potrazivanja!
[/quote]

Tvrdim da je to moguće kao pravna mogućnost, zadnja, naravno, ako ne bude više imovine za naplatu te ako netko tuži i dobije spor protiv države tvrdeći da je donošenjem zakona oštetila imaoca obveznica, vjerovnika ili nekog trećeg. Ne nužno, ali moguće je. Tako lešinarski fondovi funkcioniraju. Negdje im prođe, a negdje ne.

Nastavno na to, postoji i članak našeg Ustava u kojem piše da se “prava stečena ulaganjem kapitala ne mogu umanjiti niti jednim zakonom ili podzakonskim aktom”. Pazite, to je vrlo jaka konstatacija. Ne dopušta izmigoljavanje tipa “u slučaju državnog interesa, ugroženosti sustava tralala”. Znači, u potpunosti dokida sve zamislive i nezamislive iznimke i uvodi PRAVNI APSOLUT.
To je ono što je našim na muljažu naviknutim balkanskim mozgovima teško prihvatiti.
Npr. Ustav definira nepovredivost doma, slobode, života i sl., ali definira iznimke kad se ta prava mogu ograničiti ili privremeno suspendirati: sudski nalog, sudska presuda itd.
Ali kod ulaganja kapitala TOGA NEMA. Upravo iz razloga jer je ustavotvorac, sukladno rješenjima koja postoje vani, želio zaštititi ulagača kapitala, bio to fond, privatna osoba, firma ili netko drugi, od SAMOVOLJE DRŽAVE, koja tu svoju samovolju provodi kroz ZAKONE i PODZAKONSKE AKTE.
I sad jednom kad si donio zakon kojim ograničavaš ili umanjuješ prava stečena ulaganjem kapitala, a sprečavanje prisilne naplate, pokretanje stečaja i sl. to jest, zapravo kršiš Ustav. To je neustavan zakon. Nema načina da dugoročno prođe test ustavnosti. I onda sva šteta nastala iz njega ide na teret prekršioca Ustava. O međunarodnim propisima da ne govorimo. Štite se ulagači.

http://www.telegram.hr/politika-kriminal/zasto-samo-nasa-vlada-posve-ignorira-vazan-kineski-projekt-koji-bi-nam-mogao-donijeti-milijunska-ulaganja/

pa koda je narod bitan za vladu i presednicu

vlada i presednica ima svoje robove što za njih rade i briga ih
evo kao na tržištu kapitala što više i što gluplji ulagaća i njima dobro
među te gluplje i sam spadam jer da mi je današnja pamet nebi kupio dionice ni kao todorić po 1 kn
ovo što rade nema smisla al opet njima dobro a narod ……………

Da li je sada jasno da je tzv. Lex Agrokor neupitno neustavan i da je RH izložila bokove tužbama?
Jedino je za nadati se da će se kroz rješavanje dugova prodajom, otpisom itd. doći do rješenja unutar kojeg će se najveći broj vjerovnika odreći prava tužbi pristajući na nagodbu, a pod firmom “bolje vrabac u ruci nego golub na grani”. I da će tražbine onih koji će tužiti biti svedene na minimum tako da potencijalna šteta po budžet RH bude što manja.

@Chico
Usporedba sa Njemackom i Francuskom ne stoji!
Ovdje se radi o privatnoj tvrtki,a tamo se radilo o svojevrsnim “nacionalizacijama”.
Tko bi se bunio?Biraci i porezni obveznici ,ako se javnim novcem sanira privatna tvrtka.
Mislim da je takav “rasplet” fikcija,tim vise ako mali dionicari misle da bi im ostala nepromjenjena dionicarska prava.

New Report

Close