Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kupujem BLJE.
Molim ponude na mail.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Mislim da je dno tu negdje. Bit ce jos crnila u i oko Agrokora, ali i ponekih rjesenja. Ono sto je sigurno je da imamo rast, odnosno da nam ekonomija sigurno svaki dan vrijedi poneku kunu vise. Tempus vulnera sanat.
A sad zamislite ovo: dodje neki plan restrukturiranja, bude natezanja i na kraju se prihvati i vozi dalje. Netto rezultat? Hrvatska bez todomora! Redovna placanja, trzisna ekonomija… Raj. Vrlo uskoro.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Može meni malo pojašnjenja, dakle propada viadukt, agrokor je u problemima, franck, kraš, vindija, podravka ima 2000 mil nenaplaćenih, ingra PSN, igh PSN, dalekovod ima 3 put veći dug od kapitala također PSN, zvečevo, borovo i da ne nabrajam

Ljudi svakodnevo odlaze van, doktori, inžinjeri, stanovništvo nam je staro, sudovi spori kao i prije 20 godina, liste čekanja u zdavstvu po godinu dana, banke i dalje ne žele pratiti gospodarstvo već isključivo potrošnju i još hrpu drugih problema.

Kako to mi rastemo?
Što bi se desilo da izbije rat između srba i albanaca za naš turizam? (to se jednom desilo kad smo amerikancima dopustili prelet aviona kad su bombardirali srbiju – rezultat je bio skoro bankrot države)

Može meni malo pojašnjenja, dakle propada viadukt, agrokor je u problemima, franck, kraš, vindija, podravka ima 2000 mil nenaplaćenih, ingra PSN, igh PSN, dalekovod ima 3 put veći dug od kapitala također PSN, zvečevo, borovo i da ne nabrajam

Ljudi svakodnevo odlaze van, doktori, inžinjeri, stanovništvo nam je staro, sudovi spori kao i prije 20 godina, liste čekanja u zdavstvu po godinu dana, banke i dalje ne žele pratiti gospodarstvo već isključivo potrošnju i još hrpu drugih problema.

Kako to mi rastemo?
Što bi se desilo da izbije rat između srba i albanaca za naš turizam? (to se jednom desilo kad smo amerikancima dopustili prelet aviona kad su bombardirali srbiju – rezultat je bio skoro bankrot države)

Odgovor je…pametna alokacija imovine

Mislim da je dno tu negdje. Bit ce jos crnila u i oko Agrokora, ali i ponekih rjesenja. Ono sto je sigurno je da imamo rast, odnosno da nam ekonomija sigurno svaki dan vrijedi poneku kunu vise. Tempus vulnera sanat.
A sad zamislite ovo: dodje neki plan restrukturiranja, bude natezanja i na kraju se prihvati i vozi dalje. Netto rezultat? Hrvatska bez todomora! Redovna placanja, trzisna ekonomija… Raj. Vrlo uskoro.

I meni se cini da je dno odradeno na svim dionicama koje pratim (atgr, adrs, arnt, rivp, slpf, jdgt, podr) jer je splasnuo crni scenarij u agrokoru. Jos se ceka izvjesce od PwC-a i onda mozemo lagano prema realnijim vrijednostima

serija
kako je dno odrađeno!!?? a što je sa tvojim uzdanicama blje, ledo …. i ostalima!!?? misliš da više neće biti nikakvog efekta na ove nabrojane? ništa zlobno, samo pitam.
nadam se da si u pravu!

Dno odrađeno??
A di su odgovori o dugu Agrokora, da li će dobavljači i dalje opskrbljivati robom?
Tužbe za lex Agrokor?
Dok se ne saznaju sve te nedoumice mi neki rast možemo zaboraviti a pogotovo uz ovakvo mlitavo trgovanje.
Mislim čak da su i investitori otišli na ljetovanje i malo ranije ove godine 😂

serija
kako je dno odrađeno!!?? a što je sa tvojim uzdanicama blje, ledo …. i ostalima!!?? misliš da više neće biti nikakvog efekta na ove nabrojane? ništa zlobno, samo pitam.
nadam se da si u pravu!

Belje mi je ulaz 28 kn a ledo 7040 kn. Planiram ih obje dokupiti nakon 1.7. kad se nastavi trgovanje dionicama. Trenutno se fokusiram na dionice koje sam spomenuo u proslom postu jer se njima moze slobodno trgovati. Mislim da je efekt agrokora u najcrnjem scenariju odraden i da su dionice na sadasnjim razinama dobra kupnja ali neka svatko za sebe odlucuje.

sretno kolega!

serija
nadam se da si u pravu!

Belje mi je ulaz 28 kn a ledo 7040 kn. Planiram ih obje dokupiti nakon 1.7. kad se nastavi trgovanje dionicama. Trenutno se fokusiram na dionice koje sam spomenuo u proslom postu jer se njima moze slobodno trgovati. Mislim da je efekt agrokora u najcrnjem scenariju odraden i da su dionice na sadasnjim razinama dobra kupnja ali neka svatko za sebe odlucuje.
[/quote]

Pa još nisu ni poceli otpetljavati, tek su dobili kredit za odahnut malo, za plaće, a šta će bit dalje sa poslovanjem će e vidjet kroz koji mjesec…

Svi vi koji ste zaglibili u todexu, vi koji ne vidite dalje od paksua agrokorskog, koji smatrate da je agrokor presudan za svekoliki boljitak ovdje, da je smijesan i endemski slucaj regresnih mjenica uopce nesto znacajno na nacionalnoj iliti bilo kakvoj razini, e pa za vas imam jednu konstataciju: to je sve nebitno. Mali prdac u velikoj oluji opce konjunkture. Utjecaj na rast je statisticki beznacajan, 0.4%. A sa stanovista opce ekonomije u buducnosti: smrt agrokorske todorakije = oslobodjenje i uzlet RH.
Zaboravite to smece i gledajte u buducnost.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Serislav slažem se da nakon šta se oslobodimo napokon Agrokora a ono zdravo ostane i svi počnu plaćati robu na vrijeme ništa drugo nego prilika da napokon se sredi stanje u državi.
Sam kaže da je to boljitak a opet da je nebitno za RH i tu si u konfliktu.
Jedino šta je bitno sad je da se što prije ova situacija uredi pa će i burza to honorirati ali to sigurno neće biti tako skoro vjeruj mi.

New Report

Close