Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

blizimo se milji kuna prometa!

hebote kom cu ja uvalit svoje dionice haha…

Stvari su kristalno jednostavne:
– tsunami je došao i prošao,
– odrađen je brutalni pad,
– postoje još neke trzavice i neizvjesnosti, ali sve je pod kontrolom, nekontrolirani rasplet naprosto nije opcija –> ovo znači da treba jasno diferencirati u što ulagati jer će neke dionice patiti više, a neke manje,
– nakon, a i za vrijeme ovog svega, dogodit će se ono što je neminovno, a to je RAST. Selektivan, oprezan, ali ipak rast. Nakon toga, kad se shvati da je to sve sažvakano, kreće animalno istresanje novca na burzu, jer se zapravo nema gdje.
Da, pričam o PRELIJEVANJU ŠTEDNJE 2.0.

P.S.
Pitanje za forumaše koji sebe vole nazivati investitorima:
Da li želite ući prije ili za vrijeme Prelijevanja štednje 2.0?

Slažem se da procjene rasta su danas vam logične nakon brutalnog pada ali to bi se desilo samo kad više nebi negativne vijesti oko Agrokora izlazile u što sumnjam.
Zadnje dane dobavljači vidimo prijete i obustavom dostave robe pred sezonu.
Ništa nije crno ali bogami nije ni bijelo.

još nešto-netko je jučer dao odličan prijedlog koji je puuuno pametniji od ove glu.pave odluke o višemjesečnoj blokadi trgovanja sa desetak todex dionica koje su generirale gro prometa na ZSE:

umjesto blokade treba prebaciti sve todex dionice u nižu kotaciju (ili neku posebno osnovanu kotaciju za takve situacije/dionice gdje bi bile dionice firmi koje ne dostave na vrijeme FI) i odmah omogućiti trgovanje todex dionicama!

jer ako netko želi prodati, a istovremeno netko drugi želi kupiti te dionice, ZAŠTO HANFA i ZSE to onemogućavaju???? pa koja je uloga HANFE i ZSE, da ulagačima omoguće trgovanje ili da im to onemoguće jer kao što vidimo rješenje je izuzetno jednostavno!

Trgovati se moze i mimo burze putem kupoprodajnih ugovora,ovjerenih kod javnih biljeznika o prenosu dionica s jedne na drugu osobu.Takvi ugovori se zatim dostavljaju u SKDD i proknjizavaju(mislim u roku najvise 7 ili 10 radnih dana).To sve ,vrlo lako mozete provjeriti pozivom u SKDD!
Mislim da “strance”-obrasce tih ugovora mozete” skinuti” i preko interneta.

svi vi optimisti slobodno navalite i skidajte dionice s prodaje.
ja svoje pare previše cijenim da bi ih ovdje bacio u bunar pa na ZSE do daljnjega ne kupujem ništa, barem dok ne vidim rasplet oko agrokora i dok ne krene opet trgovanje s todex dionicama…

i šta kad krene todex to ćeš kupovati? tamo su svi izgubili, a ono malo njih koji su nešto zaradili imali su više sreće nego pameti.
[/quote]

to su sve vrlo dobre firme koje su silom prilika bile taoci gazdine politike… i sve će redom dobiti nove većinske vlasnike umjesto agrokora, a to je najbolja stvar koja im se može dogoditi…tako da – vjerojatno ću ih kupovati kad se odblokiraju
svi vi kojima todex ne odgovara niti ih zanima – imate i sad stotinu drugih dionica na ZSE, todex vam više neće čak rušiti niti crobex jer su ih isključili iz indexa pa zašto sad ne kupujete te druge dionice nego su prometi na ZSE tragikomični??
[/quote]
kolega ja sam full u dionicama tako da eventualno mogu nešto izpretumbati ali nije baš neka prilika za to. zbog toga i puno manje pratim burzu. čisto onako da osjetim sentiment za moje perjanice. a to da će belje i td. naći novog vlasnika je moguće samo je pitanje po kojoj cijeni i kakve će štete imati postojeći dioničari. koristi sigurno neće imati.

who dares, wins

Stvari su kristalno jednostavne:
– tsunami je došao i prošao,
– odrađen je brutalni pad,
– postoje još neke trzavice i neizvjesnosti, ali sve je pod kontrolom, nekontrolirani rasplet naprosto nije opcija –> ovo znači da treba jasno diferencirati u što ulagati jer će neke dionice patiti više, a neke manje,
– nakon, a i za vrijeme ovog svega, dogodit će se ono što je neminovno, a to je RAST. Selektivan, oprezan, ali ipak rast. Nakon toga, kad se shvati da je to sve sažvakano, kreće animalno istresanje novca na burzu, jer se zapravo nema gdje.
Da, pričam o PRELIJEVANJU ŠTEDNJE 2.0.

P.S.
Pitanje za forumaše koji sebe vole nazivati investitorima:
Da li želite ući prije ili za vrijeme Prelijevanja štednje 2.0?

to je neizbježno samo večina pokušava uloviti dno a svi znamo jako dobro kako to u praksi izgleda i završi na kraju.
dna ima puuuuuuno manje nego je želje za njim pa su i potoci SŽJ zagarantirani.
samo se nezna tko će to i kad će to biti u “2.0”.
ako se prolistaju neke teme unazad lako je naći,zaključiti tko je to bio u prošlom krugu.
s tme da je to u prošlom krugu bilo bitno manje percipirano od večine kao moguće pa se je to rastezalo,razvlačilo a u 2.0 će svježa memorija učiniti to sve isto u manjoj jedinici vremena.
osobno ću do tada uživati u čarima ljeta,da mi vrijeme,čekanje brže prođe:-)

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

ja svoje pare previše cijenim da bi ih ovdje bacio u bunar pa na ZSE do daljnjega ne kupujem ništa, barem dok ne vidim rasplet oko agrokora i dok ne krene opet trgovanje s todex dionicama…

i šta kad krene todex to ćeš kupovati? tamo su svi izgubili, a ono malo njih koji su nešto zaradili imali su više sreće nego pameti.
[/quote]

to su sve vrlo dobre firme koje su silom prilika bile taoci gazdine politike… i sve će redom dobiti nove većinske vlasnike umjesto agrokora, a to je najbolja stvar koja im se može dogoditi…tako da – vjerojatno ću ih kupovati kad se odblokiraju
svi vi kojima todex ne odgovara niti ih zanima – imate i sad stotinu drugih dionica na ZSE, todex vam više neće čak rušiti niti crobex jer su ih isključili iz indexa pa zašto sad ne kupujete te druge dionice nego su prometi na ZSE tragikomični??
[/quote]
kolega ja sam full u dionicama tako da eventualno mogu nešto izpretumbati ali nije baš neka prilika za to. zbog toga i puno manje pratim burzu. čisto onako da osjetim sentiment za moje perjanice. a to da će belje i td. naći novog vlasnika je moguće samo je pitanje po kojoj cijeni i kakve će štete imati postojeći dioničari. koristi sigurno neće imati.
[/quote]

pa najveća korist za male dioničare je da gazda ode iz suvlasništva tih firmi i da dobiju nove vlasnike koji će biti fer prema manjinskim dioničarima i raditi u interesu rasta i razvoja tvrtki kćeri kao samostalnih firmi, a ne da su kao do sada one potpuno podređene i da služe samo interesima matice (holdinga) jer vidimo kako je to završilo. zato se slažem sa svima koji kažu da će odlazak todorića i agrokora iz vlasništva tvrtki kćeri biti najbolja stvar za ostale dioničare pa makar trebalo istrpiti neko vrijeme dok se to realizira

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Činjenica je da u ovoj drzavi skoro nikog vise ne zanima burza, osim onih koji su igrom slučaja u nečemu zaglavili i pokušavaju se na jedvite jade izvući i zadnjih okorjelih optimista kojima je časa uvijek polu-puna bez obzira koliko evidentno bilo da se polako, ali sigurno prazni.

Bit će jednom vjerojatno ponovo drugačije, ali puno se toga mora promijeniti u načinu kako stvari funkcioniraju, a ne čini mi se baš da je to na horizontu.

Pogledajte semafor…..odnosno promet na semaforu danas.
A nije još ljeto. Niti sezona skijanja za naše vrle fond menadzere. Niti dan prije / nakon praznika.

Enough said.

Činjenica je da u ovoj drzavi skoro nikog vise ne zanima burza, osim onih koji su igrom slučaja u nečemu zaglavili i pokušavaju se na jedvite jade izvući i zadnjih okorjelih optimista kojima je časa uvijek polu-puna bez obzira koliko evidentno bilo da se polako, ali sigurno prazni.

Bit će jednom vjerojatno ponovo drugačije, ali puno se toga mora promijeniti u načinu kako stvari funkcioniraju, a ne čini mi se baš da je to na horizontu.

A nije još ljeto. Niti sezona skijanja za naše vrle fond menadzere. Niti dan prije / nakon praznika.

Enough said.
Warren Buffett se ne bi složio s tvojim razmišljanjem, on ulaže doživotno i ne čini mi se nervozan. Al ne kužim nešto, ako si zaglavio, prodaj i odglavi se i uživaj..eto i Buffet je zaglavio

Enough said.

Nema za tebe odmora , , ti i dalje po svom . Nevjerojatan si .

Čini se da je kolega kvart jako opečen na TK….
Nije mi jasno zašto gubi vrijeme pisajući razne sadržaje po postovima a ne ulaže u TK..!!!
Znatiželja???

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

još jedan koji lovi dno a nije ga ulovio ni prošli puta?
a dno je bilo prije početka ljeta?deja vu?
živ bili…
slažem se da je volumen mali ali upravu u njemu vidim temelj za izgledniji scenarij.
zadnjih godinu dana bilo je i više nego dovoljno potvrde,dokaza,CnB…
čeka nas izlazak iz procedure pa bi kreditne agencije trebale dignuti barem očekivanja,čeka nas najrekordnija do sada tur sezona,izgledno najveći rast bdp-a i makroekonomije opčenito.
a pri svemu tome pesimisti se čude što nema volumena,što nema prodavača,što cijene ne padaju jače,što se ,ne daju dodatni diskonti na velike diskonte?
mora da nas optimiste,dioničare drže za….
samo strpljivo i vrijeme će opet svima uzeti mjeru.
nestrpljivi su oni na kojima se na marketu zarađuje,neka si svatko sam izabere što želi.
SŽJ i šampanjac u potocima u nekoj budućnosti
ako ne giiješim a nebi bilo…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

[/quote]

[/quote]

Tko kaže da nas ne zanimaju, ali sve ima svoju cijenu, kad se i ako sve presloži kad se ubu radile dokapitalizacije možda bude našto zaniljivo kao dlkv po 10 kn 🙂

New Report

Close