mene najviše zanima od čega će si na ZSE isplatiti plaće jer od ovih sitnih provizijica na ovim smiješnim prometima nema šanse – neće zaraditi niti za struju…a još kad počnu zbog vrućina paliti klime…ma ni za struju im neće biti dovoljno, hehehe
morat će dizati kredite za plaće i režije, a onda i oni idu putem agrokora
ima neke poetske pravde u ovome :-)))
Stvari su kristalno jednostavne:
– tsunami je došao i prošao,
– odrađen je brutalni pad,
– postoje još neke trzavice i neizvjesnosti, ali sve je pod kontrolom, nekontrolirani rasplet naprosto nije opcija –> ovo znači da treba jasno diferencirati u što ulagati jer će neke dionice patiti više, a neke manje,
– nakon, a i za vrijeme ovog svega, dogodit će se ono što je neminovno, a to je RAST. Selektivan, oprezan, ali ipak rast. Nakon toga, kad se shvati da je to sve sažvakano, kreće animalno istresanje novca na burzu, jer se zapravo nema gdje.
Da, pričam o PRELIJEVANJU ŠTEDNJE 2.0.
P.S.
Pitanje za forumaše koji sebe vole nazivati investitorima:
Da li želite ući prije ili za vrijeme Prelijevanja štednje 2.0?
svi vi optimisti slobodno navalite i skidajte dionice s prodaje.
ja svoje pare previše cijenim da bi ih ovdje bacio u bunar pa na ZSE do daljnjega ne kupujem ništa, barem dok ne vidim rasplet oko agrokora i dok ne krene opet trgovanje s todex dionicama…
zorangutane,
ne moraš ništa kupovati. Ima tko će. Pa tebi kasnije prodavati.
U redu je pričekati, daleko od toga da nije. I ja tako radim. Ali nemoj predugo.
nešto ne vidim da vi optimisti kupujete jer ukupan promet ZSE je smiješnih 0,5 mil.kuna!? nedavno je sam LEDO imao po 15 mil.kuna dnevnog prometa, BLJE po 2 mil.kuna itd.!
znači gotovo je sa crnilom
slijedi preokret
dali je to znak za niski start i upupupup
nešto ne vidim da vi optimisti kupujete jer ukupan promet ZSE je smiješnih 0,5 mil.kuna!? nedavno je sam LEDO imao po 15 mil.kuna dnevnog prometa, BLJE po 2 mil.kuna itd.!
Kupujem po sitno, da smanjim prosjek ulaza. Nažalost po stino jer sam na valu zadnjeg optimizma ispucao pare. Tough luck.
danas bi mogao biti dan s najmanjim prometom u zadnjih hohohohoo godina. institucionalnih u opće nisu prisutni.
ja svoje pare previše cijenim da bi ih ovdje bacio u bunar pa na ZSE do daljnjega ne kupujem ništa, barem dok ne vidim rasplet oko agrokora i dok ne krene opet trgovanje s todex dionicama…
i šta kad krene todex to ćeš kupovati? tamo su svi izgubili, a ono malo njih koji su nešto zaradili imali su više sreće nego pameti.
Jel se netko ovdje još sjeća certifikata (nije bas tako davno ugaseno)? Lijepo nas je sve skupa Erste izradio (neke vise, neke manje) sa svojim kriminalnim spreadovima, limitima pucanja koji su uvijek pogadjani u cent bez greske i nestajanjima sa bida / aska kad je to najviše trebalo.
U ono vrijeme se u jednom času pojavila inicijativa za bojkot, ali je brzo zamrla i ljudi su se, za divno čudo, vratili tom izuzetno nekorektno organiziranom trgovanju.
Da ima više volje i odlučnosti, mislim da bi se i na regularnom trzistu bojkotom moglo puno toga postići , ali to sve, naravno, ovisi o trenutno aktivnim sudionicama trzista kapitala i koliko su oni u globalu zadovoljni trenutačnom situacijom sa strane regulatora.
i šta kad krene todex to ćeš kupovati? tamo su svi izgubili, a ono malo njih koji su nešto zaradili imali su više sreće nego pameti.
[/quote]
to su sve vrlo dobre firme koje su silom prilika bile taoci gazdine politike… i sve će redom dobiti nove većinske vlasnike umjesto agrokora, a to je najbolja stvar koja im se može dogoditi…tako da – vjerojatno ću ih kupovati kad se odblokiraju
svi vi kojima todex ne odgovara niti ih zanima – imate i sad stotinu drugih dionica na ZSE, todex vam više neće čak rušiti niti crobex jer su ih isključili iz indexa pa zašto sad ne kupujete te druge dionice nego su prometi na ZSE tragikomični??
još nešto-netko je jučer dao odličan prijedlog koji je puuuno pametniji od ove glu.pave odluke o višemjesečnoj blokadi trgovanja sa desetak todex dionica koje su generirale gro prometa na ZSE:
umjesto blokade treba prebaciti sve todex dionice u nižu kotaciju (ili neku posebno osnovanu kotaciju za takve situacije/dionice gdje bi bile dionice firmi koje ne dostave na vrijeme FI) i odmah omogućiti trgovanje todex dionicama!
jer ako netko želi prodati, a istovremeno netko drugi želi kupiti te dionice, ZAŠTO HANFA i ZSE to onemogućavaju???? pa koja je uloga HANFE i ZSE, da ulagačima omoguće trgovanje ili da im to onemoguće jer kao što vidimo rješenje je izuzetno jednostavno!