Ajde nemoj pretjerivat , kojih 20 do 30 dionica !? Stani malo na loptu .
[/quote]
e pa vidjet ćeš do čega će dovesti ovakvo netrgovanje kakvo traje već tjednima na ZSE, tj. od kada je HANFA blokirala trgovanje dionciama todexa. ljudi jednostavno više ne žele kupovati na ZSE…
ja npr. već 2 tjedan nemam otvoren niti jedan kupovni nalog niti ga namjeravam otvarati u skoro vrijeme, a po malim prometima vidimo da slično razmišlja većina ulagača
[/quote]
Nemas naloga jer “si sprzio svu lovu” na Todexu pa sada grintas i prolijevas zuc i okrivljujes sve druge!
HANFA jedino što je trebala je odmah kad su počeli padovi blokirati trgovanje todex dionicama na par dana dok se svi nisu upoznali s time što se događa i gotovo, a ne sada blokirati trovanje na par mjeseci NAKON što su te dionice pale i po -70%!!
uostalom, zašto je za HANFU problem ako netko želi trgovati dionicama firmi čija se FI preispituju?? mogla ih je blokirati na par dana pa narediti ZSE da ih prebaci u neku posebnu kotaciju i tada omogućiti nastavak trgovanja, a ovo višemjesečno blokiranje trgovanja kako bi se provjerila FI za 2016. je van svake pameti!
zato je bojkot trgovanja i bojkot kupnje dionica na ZSE u ovakvoj situaciji i s ovakvom nebrigom za male dioničare najlogičnija stvar jer treba biti id.iot pa dozvoljavati da te šutiraju kako im se prohtije i još im za to davati novac !
ovu burzu treba totalno eutanazirati bojkotom trgovanja, sve dok glavonje iz HANFE i uprave ZSE ne odu i ne prepuste mjesto sposobnim ljudima koji će štititi male ulagače! jer tko nam inače jamči da nakon što kupimo neku dionicu, za 10 minuta HANFA neće obustaviti trgovanje njome na narednih par mjeseci??
HANFA jedino što je trebala je odmah kad su počeli padovi blokirati trgovanje todex dionicama na par dana dok se svi nisu upoznali s time što se događa i gotovo, a ne sada blokirati trovanje na par mjeseci NAKON što su te dionice pale i po -70%!!
uostalom, zašto je za HANFU problem ako netko želi trgovati dionicama firmi čija se FI preispituju?? mogla ih je blokirati na par dana pa narediti ZSE da ih prebaci u neku posebnu kotaciju i tada omogućiti nastavak trgovanja, a ovo višemjesečno blokiranje trgovanja kako bi se provjerila FI za 2016. je van svake pameti!
zato je bojkot trgovanja i bojkot kupnje dionica na ZSE u ovakvoj situaciji i s ovakvom nebrigom za male dioničare najlogičnija stvar jer treba biti id.iot pa dozvoljavati da te šutiraju kako im se prohtije i još im za to davati novac !
ovu burzu treba totalno eutanazirati bojkotom trgovanja, sve dok glavonje iz HANFE i uprave ZSE ne odu i ne prepuste mjesto sposobnim ljudima koji će štititi male ulagače! jer tko nam inače jamči da nakon što kupimo neku dionicu, za 10 minuta HANFA neće obustaviti trgovanje njome na narednih par mjeseci??
A zašto ti pišeš gluposti?
Kad se posljednji put dogodilo da su blokirali ovako dugo neku dionicu?
Prema tome, očito imaju valjan i dovoljan razloga da su postupili tako kako su postupili i nemoj širiti defetizam i pisati gluposti jer nitko iz čista mira ne zaustavlja trgovanje kako mu padne napamet. Hanfa to dosad nije činila.
Au, morat ćemo osnovati selfhelp klub potpore luzera na Agrokoru…
Svaka čast kolega kvart99 na postu. Nije ovdje predmet rasprave samo ZSE nego cjelokupna vlast sa svim dosad napravljenim i sa svim politikama samouništenja države kao takve.
Do Agrokora još je imalo smisla, čak i doze optimizma, ali kada vidiš kako se sustav urušava onda ne možeš, a ne reagirati i reći GAME OVER.
Vezano za short selling. Naravno da su trebali to uvesti kad nam je burza vječito u padu pa barem neke koristi.
Pogledajte ATX – Austriju – odljepili su se od nas (iako smo imali sličnu vrijednost indeksa) i sad su vrlo visoko.
Ostali smo sami. Uz nas su vjerno braća Srbi, braća Bosanci, braća Makedonci i Crnogorci.
Sretno svima jer će na ZSE sreća itekako trebati!!!
Mi smo najgori ,to je činjenica, zato se ulažu sredstva koja ne trebamo na dugi period od:
10 god.
20god.
30god.
i onda nema nervoze.
[/quote]
haha
Pitaj one koji su uložili u Ingru 2007. godine i što imaju nakon 10 godina…i što će biti u sljedećih deset godina.
[/quote]
Kako vidim ti si kolega ovdje na forumu od 2006 god. i spadaš pod grupu 2
10god.
20god. ovu,a kako mi se čini da si ljubitelj i štovatelj dionica,mislim da ćeš dogurati do 3 grupe od 30god:)
30 god.
a Ingra je dooobra, čujem da je prvi kvartal rasturila, znam da jedna lasta ne čini proljeće pa predlažem da pratiš i dalje Ingru
Hajde da i ja nešto napišem iako mi se uopće neda pisati,
dakle širi se ogroman defetizam i crnilo i sve kao da ide k vragu.
Iz iskustav znam da burza uvijek demantira i što je više crnila i žući…vrlo izgledno kreće okretaj u suprotni smjer.
Onaj tko je kupovao TODEX nakon izbijanja afere a prije blokade..iskrena sučut i ovu školu će morati platiti.
NO, IMALI li iole trezven i osvješten ulagać da nakon početka krize s Agrokorom..još uvijek kupuje npr LEDO na 4000 ili JMNC NA 50000…I ZAR TE I TAKVE TREBA ŽALITI.
bLOKADA JE APSOLUTNA opravdana dok se stvari ne raščiste.
Ja sam u DLKV u manjim djelom u IGH i uopće se nesekiram za TODEX već ćekam da dode do diferencije kvalitete i perspektive od krajnjeg hazarda i neizvjesnosti.
A to slijedi vrlo brzo i ja mirnom spavam i cekam stampedo prema gore na mojim izborima.
lp
Prenosim kratki post sa drugog foruma:
“Evo i poslovni portali mojnovac i limun su prdeknuli nakon Businessa.hr i još jednoga (ne sjećam se kojega)”
Dakle ovo sada definitivno ostaje kao zadnje utočište trejdera, špekulanata, da ne kazem navlakača…..
U poplavi loših vijesti, a nedostatku skoro ikakvih dobrih vijesti, ostaje prostor, kao i obično, za kojekakve polu-informacije i špekulacije na temelju kojih se formiraju kratkoročni vlakići iliti natjecanja po principu “tko zadnji – magarac”.
Obično je tu riječ o tzv “narodnim dionicama” kao što se nekad bile Diok, Vlds, Ksst i slične.
Naravno, i na takvima se uvijek moze jako dobro zaraditi, ali treba jako dobro tempirati ulazak, a još bolje izlazak – a posebno se mora obratiti paznja na brojnost sljedbe koja se priključuje priči nakon što je ona započela….
Pitanje je jedino u kojem obimu i pod kojim pravilima ce se to nastaviti ako se, kojim slučajem, ugasi i ovaj forum ?
Kako će to onda funkcionirati ako više neće biti moguće oglasavati “sirokim narodnim masama”, a zapravo samoj još maloj ekipici trejdera – špekulanata – što je idući “play of the day”…..da ne kazem neki uzi vremenski okvir….