Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

drugovi iz HANFE, jel vam bar malo žao što ste uništili ZSE?
uprava ZSE, jel vas frka što zbog sve manjih provizija od trgovanja na ZSE nećete imati niti za struju, a kamo li za plaće??

p.s. ajde sad lijepo kao i prošlih dana upišite opet 5-6 milijuna kuna prometa obveznica pod redovni dionički promet, možda netko naivan i povjeruje u to?

Da tamo rade profesinalci umjest uhljeba donosile bi se razumne odluke.
Ovako oni primaju plaću iz proračuna i primali bi je još dvije godine i da se ZSE ugasi doslovno.
Onda bi u punom satstavu nastavili nadzirati osiguravajuće kuće.
HANFA je običan NUS proizvod domaće politike, dovoljna bi bila jedna kancelarija s 4-5 ljudi u Ministarstvu financija da zamjeni cijelu nepotrebnu Hanfu.

uprava ZSE, jel vas frka što zbog sve manjih provizija od trgovanja na ZSE nećete imati niti za struju, a kamo li za plaće??

p.s. ajde sad lijepo kao i prošlih dana upišite opet 5-6 milijuna kuna prometa obveznica pod redovni dionički promet, možda netko naivan i povjeruje u to?

Šta ih briga , bit će zarade od provizija sa Slovenske burze .

Brzo će proći tih mjesec, dva, tri… pet, šest mjeseci. Do tada se opustite, izadjite u prirodu i uživajte u proljeću.

Mjesto burze mogu pomoći Puzzle, Šašava Ribica, Monopoly ili Čovječe ne ljuti se.

Pazi ovog majstora! Da “upisali” promet obveznicama pod dionicki? Malo si puko ko kokica od nervoze? Oni su “upisali”? Ko prvo, oni ne upisuju di se site, nego se trgovina odvija gdje se odvija. I nije bilo “upisano” pod redoviti DIONICKI promet, nego pod redoviti promet, gdje se trgovina i odvila. Kao sto se dionicama nekad trguje u redovitoj trgovini (cesce) i OTC-u tako se i obveznicama trguje u OTC-u (cesce) i redovitoj trgovini. Al grintaj ti, grintaj…

Evo, danas je npr.
Redovni promet bio 4.770.684 Kn,
a od toga
Dionice: 4.748.400 Kn
Obveznice: 22.284 Kn

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Da tamo rade profesinalci umjest uhljeba donosile bi se razumne odluke.
Ovako oni primaju plaću iz proračuna i primali bi je još dvije godine i da se ZSE ugasi doslovno.
Onda bi u punom satstavu nastavili nadzirati osiguravajuće kuće.
HANFA je običan NUS proizvod domaće politike, dovoljna bi bila jedna kancelarija s 4-5 ljudi u Ministarstvu financija da zamjeni cijelu nepotrebnu Hanfu.
[/quote]

Apsolutno se slažem…. ako 5 ljudi, pogotovo kad je promet do 10 milja kuna….
Kakvi bi to bili profesionalci da kažu eto ovaj mjesec nismo radili i ls mo manje radili pa sukladno tome neka i plaća bude 50 % niža….
Samo prostor u EUROTOVERU plaćaju XXL novaca….

ps Slušam gažićku malo prije, jedva izustila jednu rečenicu kako je promet pao, a bise izjava da je todex povukao i neke druge dionice…
Ispravit ću je SVE dionice ne pitajući za sektor, krvnu sliku i potencijal….
Jadna nam majka bila

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Uz sve ove domaće probleme koje imamo, bit će prigodno ako nam se uskoro pridruze i oni uvezeni.
Mislim da se trzista vani već neko vrijeme polako, ali sigurno priblizavaju kraju ovog izuzetno dugačkog ciklusa koliko je trajao bull market.
Naravno da proces topiranja moze potrajati jos neko vrijeme i nitko sa sigurno ne moze reći kad će se on primaći samom kraju, ali činjenica je da je ovo bio najduzi bull market u povijesti – istina, zbog izuzetnih okolnosti i externih utjecaja koji su mu (in)direktno produzili vijek trajanja.
Da li će okidač biti neki black swan event (zaista postoji niz mogućnosti) ili prirodni tijek dogadjanja – teško je reći…..

Kako će naše trziste reagirati – ako ga gore navedeni dogadjaji zadese u njegovom trenutačkom polu-komatoznom stanju – pitanje je sad ?

Stvarno me izuzetno zanima što je bilo u glavi onim nesposobnjakovićima iz SKDD kad GODINAMA kod nas nisu bili u stanju uvesti short-selling, premda – kako mi je broker rekao – postoje sve tehničke pretpostavke za to ?

Bez obzira ne svo izgubljeno vrijeme, i dalje smatram da nam je to potrebno više nego ikad……i to što je moguće prije…..

@KressoM
Molim ,ne izmisljati!
Navedite kada i gdje sam ovo postao!
Zadnjih 4-5 godina nisam,koliko se sjecam!
A novi ATH koji vi cekate je bas izvjestan,he he!
Uzgred,malo pogledajte INDEXE u SAD-u danas i tecaj dolara!

Ja sam već zadnjih nekoliko godina praktički kompletno u cashu – uz naravno, konstatno tradeanje (brzo nutra – još brze van).

Zbog toga sam propustio dosta rasta na pojedinim izdanjima, ali kad krene ovakva lavina (koja je, doduše, već trebala prije niz godina), on stvarno ne mogu ni pomisliti kako bih se osjećao da sam u pozicijama koje ne da ne mogu prodati s solidnim minusom – nego da na njima totalno ne nestane bida – i to na duze vrijeme – sto se vrlo lako moze očekivati na ovako plitkom trzistu.

kvart99 24.08.2015. stranica br 5800
Pa prelistajte malo unaprijed , vidjet će te indentično pisanje kao i danas .Uživajte !

Ja sam 2009.g. dočekao u strahovitom minusu na jednoj jedinoj dionici – ADPL-u (tko se sjeća kakva je onda situacija bila zna o čemu pričam), a kad sam ga konačno realizirao, gubitak je iznosio cca 330 000kn.
Trebalo mi je pun puno muke i velikog truda i sati dani mjeseci i izgubljene godine zivota da to dobrim dijelom vratim (vječno hvala SNHO).
Ja sam svoju lekciju davno naučio……i što se tiče one “propusteni dobitak više boli od realiziranog gubitka” kojom se neki ovdje vole povoditi…..

Hvala, ali ne hvala……

Nikad nisam bio od tih i otkad sam popušio te (za moje pojmove) strahovite novce, i nakon toga teško mukom dobrim dijelom vratio, uvijek ću radije sjediti u cashu i propustiti brojne vlakiće, nego ih ganjati…..posebno na ovakvom trzistu, u ovakvoj drzavi sa ovakvim firmama, gdje je svaka xx-ta potencijalna stečajuša prije ili kasnije…..

A ako vi mislite da vani cvjetaju ruze samo zato jer su indexi do jučer bili na ATH (a svi znamo i zbog čega), think again……
U današnje vrijeme, sve se to moze jako brzo okrenuti za 180 stupnjeva.

Budite sigurni u to….

Ramljak: AGROKOR NEĆE IĆI U STEČAJ

Ante Ramljak isključio je u srijedu u Beogradu mogućnost da ovaj koncern ode u stečaj i ocijenio da se preustroj Agrokora može očekivati u sljedećih godinu do godinu i pol dana

http://www.24sata.hr/news/agrokor-nece-ici-u-stecaj-do-godinu-i-pol-trajat-ce-preustroj-524889

Ignore: KressoM, delux

Ramljak: AGROKOR NEĆE IĆI U STEČAJ

Ante Ramljak isključio je u srijedu u Beogradu mogućnost da ovaj koncern ode u stečaj i ocijenio da se preustroj Agrokora može očekivati u sljedećih godinu do godinu i pol dana

http://www.24sata.hr/news/agrokor-nece-ici-u-stecaj-do-godinu-i-pol-trajat-ce-preustroj-524889

Agrokor ti je već u stečaju. Zato i je napisan i Inauguriran poseban zakon koji je zapravo od vjerovnika zaštićeni stečajni postupak. Ramljak je mislio da Agrokor neće ići u stečaj po stečajnom zakonu, već da će nastaviti poslovati uz restrukturiranje koje uključuju poslovno, dužničko i vlasničko. Drugim riječima, nećemo ga pustiti da padne u glib nekontroliranog klasičnog sudskog stečaja, nego ćemo ga aktivno rastranciti i omogućiti da ono sto je dobro i zdravo preživi, a ono sto nije da se ugasi. Obzirom da se radi o industrijsko-prehrambenom kompleksu dosta će toga preživjeti vjerojatno ali sa značajno ili potpuno izmijenjenim bilancama, poslovnim modelom, vlasništvom Itd. Itd.

Hoće li todorke nakon toliko dana netrgovanja sve redom ispasti iz Crobexa ili će ih nekom “posebnom odlukom” zadržati u tom indexu?
Što se mene tiče, mogu ih staviti i u poseban režim trgovanja.

New Report

Close