Za nesretne zaposlenike koji nisu ništa krivi i koji su i dosad radili za minimalac, nije te briga. Prava si ljudina.
A ja baš više ne idem u Špar, nego isključivo u Konzum jer su mi oba u neposrednoj blizini. Ne zbog Todorića, ne zbog umočenosti ADZ-a u taj lopovluk, nego zbog oportunizma.
Jel zaposlenike briga za mene? Nije. Pa nece svjet propasti bez Konzuma, jednaka kolicina robe ce trebati Hrvatima tako svejedno kupe li ju u Konzumu, Lidlu ili mozda u buducnosti Tescou. Ta radna mjesta nece nestati samo ce biti drugi poslodavac kvalificirani radnik ce uvijek naci posao
U HANFI da ima neko pametan, to blokiranje trgovanja todex dionicama morali su napravit po prvim najavama apokalipse prije nego su desetkovane todex dionice a kao koletelarna žrtva i sve ostale,da su to napravili na vrijeme i dalje bi bili prometi po 50mil. i pozitivan sentiment jer uvjeti su u svakom slučaju pozitivni , a ovako su ponovo ubili burzu
Budimo iskreni, da li je uopće moguće poslavati u ovoj zemlji u tržišnoj utakmici ?
Ni HT, ni banke pa tako ni Agrokor i ostali ne mogu zakonito poslavati. Kada bi poslavali na način kako to propisuju zakoni ove zemlje, dobit nije moguća.
Toliki porezi nameti, administracija i komunističaka dogma svih državnih služni ni Apple ne bi izdržao.
Svaki uhljeb državne službe, zaoslen preko politike ili rodbine uzima si za pravo da maltertira poslodavca koliko i kako želi, a država to stimulira osim u slučaju kada se proračun oštećuje u njihovu privatnu korist.
Zakon su pisani, posebno Porezni zakoni , da u zemlji NITKO, baš nitko ne radi po zakonu. Za svako djelo u privredi postoje dva suprotna zakona, a Porezna prilikom nadzora uzima onaj koji joj odgovara ili po naređenju politike primjnjuje.
Uzmimo HT i banke, a posebno INU, koji milijarde peru preko fiktivnih uvoza svojih majki za proizvode i usluge koje ovdje prodaju. Najčešće iste proizvode i usluge uvoze i prodaju po istoj cijeni, a razliku, odnosno dobit ostavljaju u svojoj zemlji. I ja bi tako radio da poslujem privatno u zemlji kao ova.
Državna potrošnja je prevelika i za Austriju, ali to je uvijek glasačka mašinerija ljudi na vlasti i jednostavno nemaju snage taj pogubni krug presječi.
Kako može biti svejedno?
Pa nevjerovatno da se zna koliko su strane kompanije izvukle novca i koliko šrota uvoze i to prodaju i da netko može nešto ovako napisat.
Prvi domoljub je trošio 5000 kuna i sad više neće jer se promjenilo što?
Ma nevjerovatno kakvih likova ovdje ima.
drugovi iz HANFE, jel vam bar malo žao što ste uništili ZSE?
uprava ZSE, jel vas frka što zbog sve manjih provizija od trgovanja na ZSE nećete imati niti za struju, a kamo li za plaće??
p.s. ajde sad lijepo kao i prošlih dana upišite opet 5-6 milijuna kuna prometa obveznica pod redovni dionički promet, možda netko naivan i povjeruje u to?
A jadan…. a da razviješ transparent ispred Eurotowera?
Dajte nam kruha… i igara…. za burek nam dajte!
A kad ih se upozoravalo zasto ne ulagati u takve dionice onda su pisali svoje bajke dugovi nisu bili bitni i odnos vlasnika prema svim ostalima, nazalost svaka skola se placa valjda ce nesto naucit iz nje.
Za nesretne zaposlenike koji nisu ništa krivi i koji su i dosad radili za minimalac, nije te briga. Prava si ljudina.
A ja baš više ne idem u Špar, nego isključivo u Konzum jer su mi oba u neposrednoj blizini. Ne zbog Todorića, ne zbog umočenosti ADZ-a u taj lopovluk, nego zbog oportunizma.
Jel zaposlenike briga za mene? Nije. Pa nece svjet propasti bez Konzuma, jednaka kolicina robe ce trebati Hrvatima tako svejedno kupe li ju u Konzumu, Lidlu ili mozda u buducnosti Tescou. Ta radna mjesta nece nestati samo ce biti drugi poslodavac kvalificirani radnik ce uvijek naci posao
[/quote]
Nikoga za nikoga nije briga. Zato i jesmo tu gdje jesmo. Čak je i burza tu gdje je djelomično zbog toga. Dobro si pročitaj ovaj članak.
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/steta-hrvatska-je-tako-lijepa-zemlja-a-hrvati-tako-antiintelektualna-nacija-20150426
U HANFI da ima neko pametan, to blokiranje trgovanja todex dionicama morali su napravit po prvim najavama apokalipse prije nego su desetkovane todex dionice a kao koletelarna žrtva i sve ostale,da su to napravili na vrijeme i dalje bi bili prometi po 50mil. i pozitivan sentiment jer uvjeti su u svakom slučaju pozitivni , a ovako su ponovo ubili burzu
upravo tako…da su odmah blokirali nitko ništa ne bi rekao, ali blokirati trgovanje nakon što su todex dionice pale skoro -70% je totalni debilizam…a posljedice na ZSE su očite- ne trguje se gotovo ni sa čime jer se svi pitaju – koja je sljedeća dionica koja će biti blokirana na 3 mjeseca??
Ja sam govorio da će tu biti svega jer svi znamo da je Agrokor dužan i bogu i vragu a isprepleten megalomanski u državi.
Ne znam šta se sada čudite pogotovo kad sam gledao forum “što smo danas tržili” pa svi redom bi naveli belje i ledo tako da…
Slažem se jedino u djelu da je trgovanje odmah trebalo obustaviti jer nakon brutalnog pada vrijednosti dionica oni tek onda blokiraju kad obustava logično više sama po sebi nema svrhe pa su se ulagači slobodno išli kockati.
upravo tako…da su odmah blokirali nitko ništa ne bi rekao, ali blokirati trgovanje nakon što su todex dionice pale skoro -70% je totalni debilizam…a posljedice na ZSE su očite- ne trguje se gotovo ni sa čime jer se svi pitaju – koja je sljedeća dionica koja će biti blokirana na 3 mjeseca??
[/quote]
To da ne bi nitko nista rekao da su odma blokirali je smjesno pa tek bi ih onda napali jer kad bi se odblokiralo palo bi odma na 60% vrijednosti sta bi onda govorili da ste mogli prodat na -20%, a oni su vam krivi za 60% gubitka, po meni nije trebalo odma blokirat jer bilo je i kupaca i prodavaca te svak tko je htio mogao je prodat tome i sluzi trziste.
To da ne bi nitko nista rekao da su odma blokirali je smjesno pa tek bi ih onda napali jer
Pa točno to, StatusQuo. Bitno je da se grinta, nije bitno što! Uvik je “nešto” krivo, samo ne naše vlastite odluke…