Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo bih htio nadodati kako je ATX bio na istim razinama u usporedbi s CROBEX-om do nedavno, oni su se odljepili, a mi smo potonuli zahvaljujući Agrokoru (čitaj Velikim Hrvatima).

Ali ne brinite, stay calm and govern on.

covjek mora izgubiti volju kad sve ukazuje na rast a dogodi se pad zbog smeca. i dok god se sve smece u drzavi ne pocisti nema naprijed.
pa eto, jedno veliko smo posremili u kantu i koliko god sam izgubio volju za burzom vjerujem u comeback.

a da se trenutno ne moze nista, tj. za trejdere mjesta nema to je istina. a ako nema trejda nema ni likvidnosti. status Quo u tijeku, sve izgleda crno, ali kako to biva, doci ce sunce kad tad 🙂

Svaka čast kolega kvart99 na postu. Nije ovdje predmet rasprave samo ZSE nego cjelokupna vlast sa svim dosad napravljenim i sa svim politikama samouništenja države kao takve.

Do Agrokora još je imalo smisla, čak i doze optimizma, ali kada vidiš kako se sustav urušava onda ne možeš, a ne reagirati i reći GAME OVER.

Vezano za short selling. Naravno da su trebali to uvesti kad nam je burza vječito u padu pa barem neke koristi.

Pogledajte ATX – Austriju – odljepili su se od nas (iako smo imali sličnu vrijednost indeksa) i sad su vrlo visoko.

Ostali smo sami. Uz nas su vjerno braća Srbi, braća Bosanci, braća Makedonci i Crnogorci.

Sretno svima jer će na ZSE sreća itekako trebati!!!

Mi smo najgori ,to je činjenica, zato se ulažu sredstva koja ne trebamo na dugi period od:
10 god.
20god.
30god.
i onda nema nervoze.

očito je da je ZSE, zbog besmislenih i visokoštetnih odluka HANFE o obustavi trgovanja na 3 mjeseca čitavim nizom dionica, upala u tešku hibernaciju i veliko je pitanje hoće li se to uopće prekinuti kad se opet pokrene trgovanje tim dionicama ili će ZSE ostati u hibernaciji cijelu godinu i tko zna koliko još dugo!!?
jer kad za 2 mjeseca opet krene trgovanje ex todex dionicama, pitanje je koliko će ulagača uopće ostati na ZSE i biti spremno riskirati da im HANFA opet zaledi trgovanje tek kupljenim dionicama!???

siguran sam da u ovoj situaciji masa ulagača na ZSE najozbiljnije razmišlja zauvijek otići sa ove burze!

Ignore: KressoM, delux

Nema leba ovdje. Srećom ako bude naznaka nekih promjena one su toliko spore da će i moja baba stići uhvatiti vlak. Do tad, adios.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Svaka čast kolega kvart99 na postu. Nije ovdje predmet rasprave samo ZSE nego cjelokupna vlast sa svim dosad napravljenim i sa svim politikama samouništenja države kao takve.

Do Agrokora još je imalo smisla, čak i doze optimizma, ali kada vidiš kako se sustav urušava onda ne možeš, a ne reagirati i reći GAME OVER.

Vezano za short selling. Naravno da su trebali to uvesti kad nam je burza vječito u padu pa barem neke koristi.

Pogledajte ATX – Austriju – odljepili su se od nas (iako smo imali sličnu vrijednost indeksa) i sad su vrlo visoko.

Ostali smo sami. Uz nas su vjerno braća Srbi, braća Bosanci, braća Makedonci i Crnogorci.

Sretno svima jer će na ZSE sreća itekako trebati!!!

Mi smo najgori ,to je činjenica, zato se ulažu sredstva koja ne trebamo na dugi period od:
10 god.
20god.
30god.
i onda nema nervoze.
[/quote]

haha

Pitaj one koji su uložili u Ingru 2007. godine i što imaju nakon 10 godina…i što će biti u sljedećih deset godina.

Pad prometa u maloprodaji im je strašan, potrošači ih bojkotiraju očito i nesvjesno guraju u ponor puno toga više od samoga Konzuma.

Tocno ovo ! Osobno sam trosio u Konzumu 5000kn/mj no cim se pocelo pricati o Lex Agrokoru od tada pa do danas nisam nogom stupio u Konzum niti cu vise uci. Takoder znam puno ljudi u krugu ljudi s kojima se druzim da su napravili isto (iako ok ovo je jako subjektivno sve). Mogu oni davati Agrokoru kredite kakve zele no ljudima se gadi Konzum i nacin na koji se drzava odnosi prema Todoricu i sto se njima dopusta dok se ostale poduzetnike gazi tako da koristimo najmocniji alat a to je bojkot. Mi koji ga bojkotiramo svjesno ga guramo u ponor. Nema straha za dobavljace, pa konzum tim dobavljacima ionako ne placa
[/quote]

A jeste se sjetili bojkotirat sad kad se sve prosulo..:P

Pad prometa u maloprodaji im je strašan, potrošači ih bojkotiraju očito i nesvjesno guraju u ponor puno toga više od samoga Konzuma.

Tocno ovo ! Osobno sam trosio u Konzumu 5000kn/mj no cim se pocelo pricati o Lex Agrokoru od tada pa do danas nisam nogom stupio u Konzum niti cu vise uci. Takoder znam puno ljudi u krugu ljudi s kojima se druzim da su napravili isto (iako ok ovo je jako subjektivno sve). Mogu oni davati Agrokoru kredite kakve zele no ljudima se gadi Konzum i nacin na koji se drzava odnosi prema Todoricu i sto se njima dopusta dok se ostale poduzetnike gazi tako da koristimo najmocniji alat a to je bojkot. Mi koji ga bojkotiramo svjesno ga guramo u ponor. Nema straha za dobavljace, pa konzum tim dobavljacima ionako ne placa
[/quote]

Za nesretne zaposlenike koji nisu ništa krivi i koji su i dosad radili za minimalac, nije te briga. Prava si ljudina.
A ja baš više ne idem u Špar, nego isključivo u Konzum jer su mi oba u neposrednoj blizini. Ne zbog Todorića, ne zbog umočenosti ADZ-a u taj lopovluk, nego zbog oportunizma.

10 god.
20god.
30god.
i onda nema nervoze.

tek ces postat nervozan za koju godinu .

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

Trenutno stanje je daleko bolje nego tamo u padu 2008, a pesimista kao da je smak svega i po njima je gore nego 2008, a nije ni priblizno, na burzi uvjek ima trgovanja samo pitanje po kojoj cijeni da je tako crno kao sta pricate gledali bi crobex na 500 bodova jer bi bila rasprodaja daj sta das kao 2008, a situacija je sljedeca da je ono sta vrijedi i dalje se ne moze kupit jeftino i vjerovatno cete placat to isto skuplje nego sta je bilo, a razlog je rast bdp i inflacija koja je pocela i koja ce se nastavit, a drugi problem su dionice koji se oslanjaju na hr ekonomiju u potpunosti i zato dolazi do problemima s njima jer da su sposobni izvozit onda bi znacilo i da su konkurenti, a najveci je problem sta nasi mali dionicari itekako vole takve dionice jer su kao jeftinije pa se na njima kao moze mozda zaradit 100%, ali uvjek postoji razlog zasto su jeftinije zbog rizika koji nose, ne postoji ulaganje koje nosi sigurno 100%, a da pri tom ne nosi i moguci gubitak od 50% pa nadalje uvjek rizik i moguci prinos idu ruku pod ruku sami birate koliko zelite kockat na kraju.

Ignore : renči

Trenutno stanje je daleko bolje nego tamo u padu 2008, a pesimista kao da je smak svega i po njima je gore nego 2008, a nije ni priblizno, na burzi uvjek ima trgovanja samo pitanje po kojoj cijeni da je tako crno kao sta pricate gledali bi crobex na 500 bodova jer bi bila rasprodaja daj sta das kao 2008, a situacija je sljedeca da je ono sta vrijedi i dalje se ne moze kupit jeftino i vjerovatno cete placat to isto skuplje nego sta je bilo, a razlog je rast bdp i inflacija koja je pocela i koja ce se nastavit, a drugi problem su dionice koji se oslanjaju na hr ekonomiju u potpunosti i zato dolazi do problemima s njima jer da su sposobni izvozit onda bi znacilo i da su konkurenti, a najveci je problem sta nasi mali dionicari itekako vole takve dionice jer su kao jeftinije pa se na njima kao moze mozda zaradit 100%, ali uvjek postoji razlog zasto su jeftinije zbog rizika koji nose, ne postoji ulaganje koje nosi sigurno 100%, a da pri tom ne nosi i moguci gubitak od 50% pa nadalje uvjek rizik i moguci prinos idu ruku pod ruku sami birate koliko zelite kockat na kraju.

Vaš post je djelomično istinit.
Naime, nitko ne govori da će se ponoviti 2008. godina niti je to moguće. Za takav pad potreban je prvo rast, no, to nije ni važno. Za dioničko tržište bitna je budućnost, a ona je svi vidimo kakva.
I na kraju, na ZSE ostaju 4 dionice i nešto više kladioničara.
Naše tržište je čista bara u kojoj kladioničari tuku: veća ili manja.
Kažem, možda i netko zaradi, međutim, to nije smisao tržišta kapitala.
On treba biti platforma koja će pridonositi razvoju društva i povećanu vrijednosti imovine.
Ovdje raste jedino ego, a imovina se topi kao led na polu.

Osobno očekujem pad rasta GDP-a do kraja godine.
3% možete odmah zaboraviti.

Trenutno stanje je daleko bolje nego tamo u padu 2008, a pesimista kao da je smak svega i po njima je gore nego 2008, a nije ni priblizno, na burzi uvjek ima trgovanja samo pitanje po kojoj cijeni da je tako crno kao sta pricate gledali bi crobex na 500 bodova …

da je na sceni pesimizam rasprodavalo bi se po kupnji, da je optimizam skidalo bi se sa prodaje…ovo je teška letargija i odbojnost od ulaganja u dionice nastala u prvom redu zbog nerazumnih odluka HANFE da na 3 mjeseca blokira trgovanje sa desetak dionica… za sada… sutra možda bude novih desetak dionica blokirano? i tko normalan će u takvoj situaciji ulagati na ZSE?
umjesto da donese sigurnost i mirnoću, HANFA postaje grobar ove burze….

Ignore: KressoM, delux

New Report

Close