Mi koji smo unutra smatramo da neće niže.Prodati pa kupiti niže,ali velika većina to ne smatra za dobru
opciju.
Oni u kešu čekaji da se riješi politička nestabilnost.Načekat će se.Pat pozicija sa laganim tonjenjem,čak ne kao lim više mi slići kao tonjenje lista papira.Toni i toni,ni za koru kruha u trejdu ne možeš zaraditi.
Ali konverzija iz jedne dionice u drugu je uvijek realna opcija jer stalno pristižu nove informacije.Ali ni to nitko ne koristi.Svi ćekaju Godoa.
A mi sirotani ili možda sretnici blokirani u todexu,mi moramo čekati,druge nema
Sve u svemu,loše,gore ne može.Pardon uvijek može gore,ne mislim na rast.nego na lošije!!!!!
Zašto dosadan?, sve više se opet pojavljuju dionice koje su na odličnim razinama za prihvatiti rizik i ući u pozicije
hvala ne bih….već sada je masa dionica na ZSE besmislenom odlukom HANFA-e blokirana za trgovanje na skoro 3 mjeseca (a možda još produže) tako da je ogroman rizik ulaziti u bilo kakve dionice na ZSE jer vrlo lako se i tamo može dogoditi ovakva situacija zbog neke nove odluke HANFE pa da ti sva lova bude zablokirana u dionicama na dug period.
ove odluke HANFE o obustavi trgovanja na par mjeseci dovele su do vrlo opasne situacije da koliko god sada neke dionice pale i izgledale jeftine, interesa ulagača gotovo da ni nema jer što ti znači i da kupiš jeftino dionicu, ako ti već za 10 minuta može doći odluka HANFE i blokirati trgovanje njome na par mjeseci i odblokirati je tko zna kada!??
i zato – do daljnjega, NE HVALA dionicama na ZSE!
Pitanje vezano uz trgovinske platforme, ako bi mi tko mogao malo razjasniti.
Ja sam od prije godinu dana na burzi, na forumu i kraće, i jedna stvar mi od početka nije jasna, a to su mali nalozi, npr. par stotina do par tisuća kn. Kako koristim PBZ platformu za trgovanje min. po transakciji je 40 kn, kako se ikome isplati trgovati s tako malim iznosima? Npr. netko je kupio 10 kom INGR po 4,74? Postoje li druge platforme koje ne znam puno manje naplaćuju naloge ili što..?
Hvala
Dalička je jučer rekla da će kredit od 250 milijuna novaca biti odobren najkasnije do kraja ovog mjeseca. Živi bili pa vidjeli.
Pitanje vezano uz trgovinske platforme, ako bi mi tko mogao malo razjasniti.
Ja sam od prije godinu dana na burzi, na forumu i kraće, i jedna stvar mi od početka nije jasna, a to su mali nalozi, npr. par stotina do par tisuća kn. Kako koristim PBZ platformu za trgovanje min. po transakciji je 40 kn, kako se ikome isplati trgovati s tako malim iznosima? Npr. netko je kupio 10 kom INGR po 4,74? Postoje li druge platforme koje ne znam puno manje naplaćuju naloge ili što..?
Hvala
Agram brokeri, 0,3% po transakciji, nema min., ili Hita vrijednosnice slično, samo min provizije je 10 Kn
PBZ ne želi male dioničare , kao ni ZABA pa su im velike provizije
je li ovo moguće , 2 h trgovanja, niti 700 000 kn prometa …. jednostavno strašno ….
ova direktorica sa zse bi morala odraditi izv.konferenciju za novinare … provizije adio….
je li ovo moguće , 2 h trgovanja, niti 700 000 kn prometa …. jednostavno strašno ….
ova direktorica sa zse bi morala odraditi izv.konferenciju za novinare … provizije adio….
O da, moguće je.
Velik je novac zablokiran u Agrokorovim dionicama, a bilo je štete i drugdje, pogledajmo Viadukt, Zagrebačku banku.
Velik je novac pogubljen.
Imam keša na računu, i prvi me put u životu ne svrbi da ga potrošim….. ne vidim svhe.
Agrokor je kao ranjeni dinosaurus, održavaju ga na životu svim silama i aparatima.
Ali kada ta zvijer padne………na svih će se srušiti..
Sve manje mislim da je Lex dobro rješenje.
Trebalo je to na bubanj !
Pad prometa u maloprodaji im je strašan, potrošači ih bojkotiraju očito i nesvjesno guraju u ponor puno toga više od samoga Konzuma.
Tocno ovo ! Osobno sam trosio u Konzumu 5000kn/mj no cim se pocelo pricati o Lex Agrokoru od tada pa do danas nisam nogom stupio u Konzum niti cu vise uci. Takoder znam puno ljudi u krugu ljudi s kojima se druzim da su napravili isto (iako ok ovo je jako subjektivno sve). Mogu oni davati Agrokoru kredite kakve zele no ljudima se gadi Konzum i nacin na koji se drzava odnosi prema Todoricu i sto se njima dopusta dok se ostale poduzetnike gazi tako da koristimo najmocniji alat a to je bojkot. Mi koji ga bojkotiramo svjesno ga guramo u ponor. Nema straha za dobavljace, pa konzum tim dobavljacima ionako ne placa
Pratim malo ovdje što se komentira zadnjih dana iz čiste dokolice.
Povukao sam se s burze prije nekih 7-8 mjeseca zbog zdravstvenih razloga
i nakon što sam te probleme manje-vise sanirao, moram priznati da (srećom) više nemam nikakve zelje da se vratim na ovakvu burzu.
Ovdje sam proveo cca 9 teskih godina i kad se sve skupa zbroji, jako malo pozitive se iz svega toga moze izvući. Bez obzira na krizna vremena, te prve dvije-tri godine na ZSE su bile divota naspram ovoga što danas caruje. Jad – bijeda – posvemašnje mrtvilo.
Koliko god para se pogubilo (a pogubilo se jako, jako puno) te 2008 i 2009.g., srećom, bilo je dovoljno sreće – a nešto i znanja, da se u kasnijem periodu dobar dio toga nadoknadi i da se da kraju bude na nekoj pozitivnoj nuli.
Jedna firma otišla u stečaj (jos se čeka kakvo-takvo rješenje situacija), nekoliko otislo s burze (uobičajena priča)…..
Nakon bezbrojnih transakcija, godina trejdanja iz dana u dana iz sata u sat iz minute u minutu i sumanutog buljenja u monitor svo to vrijeme – jedino što ostaje je teško stečeno iskustvo i zali Boze izgubljenog vremena.
Siguran sam da dobar dio starosjedilaca ovdje ima slične priče i da sad ne gnjavim previše,
htio sam samo reći da vam kolega analiza zadnjih dana dobro govori i savjetuje.
Mislim da je svakom razumnom biću i svima koji imaju dobro otvorene oči – osim totalnim slijepcima – jasno da ovdje više nema nikakve budućnosti.
Ovdje je mali ulagač uvijek bio na zadnjem mjestu, ali ono su su u prvom redu uprava ZSE, SKDD (ne uvodjenje short sellinga godinama), HANFA, mirovinci i da ne nabrajajem dalje – zajedničkim snagama napravili na našu sveukupnu štetu zaista nije za vjerovati.
Zašto bi itko u takvom okruzenju nastavljao boriti se protiv vjetrenjača da bi uhvatio nekakvu minijaturnu mogućnost zarade i nekakvim čudom uspio prepoznati pravu, istinsku priliku u moru navlakuša, stečajuša, pred-stečajuša, laznih proročanstava i čega-sve ne – pitam se ?
Mislim da je risk-reward ratio u ovom slučaju sasvim nedvosmisleno jasan.
Jednostavno, kako god okreneš, ne isplati se.
Chiko
Obveznice nerastu nesiri neistine
http://www.boerse-berlin.com/index.php/Bonds?isin=USX0027KAG32
kolega
pazljivije pratite
vec sada je bid iznas zadnje trgovine
a ask skoro 10 % iznad
Svaka čast kolega kvart99 na postu. Nije ovdje predmet rasprave samo ZSE nego cjelokupna vlast sa svim dosad napravljenim i sa svim politikama samouništenja države kao takve.
Do Agrokora još je imalo smisla, čak i doze optimizma, ali kada vidiš kako se sustav urušava onda ne možeš, a ne reagirati i reći GAME OVER.
Vezano za short selling. Naravno da su trebali to uvesti kad nam je burza vječito u padu pa barem neke koristi.
Pogledajte ATX – Austriju – odljepili su se od nas (iako smo imali sličnu vrijednost indeksa) i sad su vrlo visoko.
Ostali smo sami. Uz nas su vjerno braća Srbi, braća Bosanci, braća Makedonci i Crnogorci.
Sretno svima jer će na ZSE sreća itekako trebati!!!