Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pretpostavljam da dolazis iz ovog tabora, a ovo ti je sef. Prava slika i prilika naseg drustva. Bjezte sto prije dok sve nije nestalo…

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=970294

Šta je spammeru , panika ,a ?

Pročitaj obavjest još jednom. Kaze:

Mjera iz točke I. izreke ovog rješenja traje do kraja sljedećeg trgovinskog dana nakon dana kada društvo XXX izvrši svoju obvezu objave javnosti godišnjeg izvještaja za 2016. godinu

Pogledaj boldano i iz prvih obavjesti:
"Grupa je, u bliskoj suradnji sa svojim savjetnicima, u preliminarnim provjerama ustvrdila da bi moglo biti potencijalnih pogrešaka u izvješćima Grupe. (…) Grupa moli da se dionici ne oslanjaju na njena financijska izvješća iz prošlosti dok provjere ne budu dovršene, a situacija primjereno razjašnjena."

Al glavno da ti prozivaš, a ni obavjest ne pročitaš…

i što ti tu nije jasno u odnosu na moj post!? poanta je da nikakvo godišnje FI za 2016. nije ni dostavljeno na ZSE pa prema tome ulagači nisu niti mogli biti dovedeni u zabludu potencijalno pogrešnim FI! prema tome blokirati trgovanje zbog tobožnje zaštite ulagača i to na još 2 mjeseca je besmisleno!

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

@ kressoje

O čemu ti to? Ti imaš uvid u moj trader?
Ajde se malo uozbilji.

Dostavljeni su za sve firme za sva 4 kvartala, 2016 g! Samo revizorsko nije. A govore da je moguće da će revizorsko biti drugačije nego nerevidirana izvješča što inaće ne bi trebalo biti…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

@ kressoje

O čemu ti to? Ti imaš uvid u moj trader?
Ajde se malo uozbilji.

Majsotre, znamo i ja i ti… 😉

Sad me pozivas da se uozbiljim? Ti koji koristiš više nickova! I koji uzimaš IGRU kao nešto relevantno, sada pozivaš da se uozbiljim? 😀 Genijalno!

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Otključavanje je kad bude gotovo fi i za prvi kvartal, a to će, koliko sam vidio da piše, do kraja srpnja.

Eto ti moderator, pa ti on nek kaže koliko nickova koristim. Ili ni njemu nečeš vjerovati. Misliš da smo svi kao ti?
U onoj igri si pokazao što su ti perjanice za pobjedu. Više od toga stvarno ne trebaš nikome objašnjavati.

@zm1

Kolega, za razliku od vas koristim jedan nick.
Ne znam zašto ste se našli prozvanim?
Kakve veze taj članak ima s vama?

Što kasnije počne trgovanje sa Todexom to bolje.Već u lipnju bi stroj mogao krenuti,u srpnju bi se
trebao zahuktati a u kolovozu nastaviti.Tada će biti viška novca na računu,pa će glavna bolest a to je
nedostatak lilvidnih sredstava do nove godine, trebala biti sanirana.

a ma….kao što smo i pretpostavljali – blokada todexa dovela je skoro pa do blokade ZSE, tj, trgovanja nema ni sa drugim dionicama
gledalicu je najbolje ugasiti do kraja srpnja, tj. dok opet ne krene trgovanje dionicama todexa

Ignore: KressoM, delux

@ Analiza i ostali koji kritiziraju ZSE

Gledajte, ovdje je veći generalni rizik radi politike, institucija, malog gospodarstva, itd, ali je potencijal zarade veći. To je normalno, zarada i rizik su u proporcionalnom odnosu.
Ne bih rekao da su neke dionice precijenjene; ako gledamo npr. P/E… sad nisam računao, ali ima ih puno ispod 10, mislim da je HPB čak oko 7… prema prosjeku industrija vani, to je bagatelno…, banke idu po 13-15, nekretnine i do 25-30…itd…
Ali investicija se možda neće isplatiti u kratkom roku, a ovdje na forumu se uvijek prozivaju “burekđije” i “daytrejderi” i “drukeri”, i onda opet svi kukaju radi nekih kratkoročnih anomalija na tržištu.
Neka burza i krepa, ako imaš udio u npr. ZABI, RIVP, HT, ili drugim dividendnim dionicama, uvijek ćeš dobro proći, u smislu, bolje nego s lovom pod madracem ili na kamati u banci. Dugoročno vjerojatno i uz kapitalni porast, makar u smislu neutralizacije inflacije.
A ako ste dugoročni investitor, nema smisla svaki dan buljiti u ekran, nego pratiti generalno vijesti i kretanje ekonomije kod nas i u svijetu.
I o tom drukanju se često piše ovdje, ja bih zabranio tu riječ jer me nervira. Pa zar netko misli da jedno mišljenje na ovom forumu može napraviti neki promet, skok ili pad dionice? Eventualno da pišu Bilbija ili Bakić, ali mi svi drugi smo anonimusi. Bilo bi svima bolje da pišu istinu, najbolje što znaju i što zaista misle. Ima takvih, nadam se da će ih biti i više…pa možemo konstruktivno raspravljati i otvarati jedni drugima nove poglede.

Činjenica je da smo bili u bull marketu potaknutom bull privredom koja je krenula solidno rasti. I gle čuda, raste i dalje! Usprkos jednom snažnom bočnom udaru čije se posljedice saniraju.
Nema druge, napravit će se neki plan restrukturiranja, bit će natezanja, ali na kraju većina u vjerovničkom vijeću će odrediti što će biti. Kombinacija otpisa, reprograma i naplate kroz prodaju. I to je to. Pitanje je samo u kojim omjerima. Zapravo je nebitno, gledajući the big picture.
Moguće je da neki nezadovoljnici potraže zaštitu po sudovima, ali niti to ne mijenja ništa na globalnoj slici. Da li je bilo pametnije izbjeći takve rizike? Da. Ali što je tu je. Srećom se sve događa u rastućoj ekonomiji, a ne padajućoj.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close