Nastavak na seriju komentara…
Evo moj komentar od 11.03. kad je Crobex bio na 2225 bodova. U postovima prije slavilo se popravljanje rejtinga i davale prognoze o Crobexu na 2800 i 3000 bodova.
Rast na burzi dogodio se iz istog razloga zbog kojih nam sad rejting agencije dižu rejting. Zadnjih godinu dana Crobex je s dividendama porastao 41%! Rekao bi da je najveći dio pozitivnih vijesti, ako ne i sve, već u trenutnim cijenama dionica. Kad pogledam komentare samo na ovoj temi, gotovo svi su pozitivni i optimistični. Koliko postojeći mali ulagači imaju sredstava koja nisu investirana, spremna za kupovinu i dizanje cijena? Pogledaj svoj portfelj, koliki postotak je u novcu spreman za nove kupnje? Nagađam, ali rekao bi vrlo mali…
Tržištu sad treba malo vremena da se nakupi svježeg novca te nastavak serije pozitivnih vijesti i financijskih rezultata. Vidim da to nije popularno gledište, ali mislim da je najizgledniji scenarij stagnacija ili manja korekcija pa tek onda nastavak rasta.
Nakon korekcije od 5% vidim da se atmosfera promijenila te da ima više negativnosti. Kod ulaganja ima krivulja raspoloženja koja prati sve veći pad dionica i s vrha u fazama ide otprilike ovako:
*euforija
*nervoza
*nevjerica
*strah
*panika
*kapitulacija
Sudeći po komentarima na forumu, rekao bi da smo negdje pri sredini.
[/quote]
Da nastavim seriju komentara. Zadnji je bio 22.03. kad je Crobex bio na 2100 (po osjećaju kao da je to bilo puno ranije). Danas smo imali napad panike. Nije baš ugodno, ali rekao bi da još nismo došli do kapitulacije.
[/quote]
Crobex je na 1876 i rekao bi da se kapitulacija zahuktava. Dežurnih optimista je sve manje…
Crobex je na 1876 i rekao bi da se kapitulacija zahuktava. Dežurnih optimista je sve manje…
to je zapravo dobar znak jer kad i zadnji optimisti postanu pesimisti, tada je pravo vrijeme za kupnju jer slijedi preokret… to su osnove burzovnog trgovanja
Te priče kako je vrijeme za ulaganje kad zadnji optimist postane pesimist još se mogu pročitati samo u bajkama za djecu.
Zapamtite, hrv. tržište kapitala je mrtvo kao i HR ekonomija.
GOTOVO, BASTA, HASTA LA VISTA.
Te priče kako je vrijeme za ulaganje kad zadnji optimist postane pesimist još se mogu pročitati samo u bajkama za djecu.
a što ti onda još radiš ovdje? malo iznad oprostio si se od nas i ZSE, pa evo i mi tebe sad pozdravljamo i želimo ti sretan put kamo god da odeš i zaboravi na nas.
ADIO!
Pretpostavljam da ljudima nije jasno zašto HR ekonomija se ne može dalje razvijati osim u gabaritima u kojima je trenutno i to iz više razloga:
KRAŠ
FRANCK
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/u-saboru-se-prica-da-franck-ide-u-stecaj-evo-sto-kazu-u-tvrtki-20170511
KONZUM – blokada
BELJE – blokada
JAMNICA – blokada
ZVIJEZDA – blokada
i još mnogobrojne hrvatske kompanije koje su desetljećima stvarane i koje su u jednom kraćem roku potpuno uništene (devastirane).
Građevina:
INGRA – predstečaj
DLKV – predstečaj
IGH – predstečaj
VDKT – predstečaj – podnijeli zahtjev
I na kraju, ostaje turizam koji je poprilično narastao u zadnjih pet godina:
550 – 3500 ili skoro 7 puta….
Definitivno nasumornije tržište kapitala na svijetu s perspektivom koje zapravo nema.
@analiza
OK, čak i da je tako (a nije), opet te pitam – što ti onda još radiš i dalje ovdje?
ili ti je jedini cilj bezočnim drukanjem kupiti neku dionicu jeftinije nego je sada?
evo još malo dobrih vijesti, a ti pati
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/eu-ce-uskoro-objaviti-da-hrvatska-izlazi-iz-procedure-prekomjernog-deficita-ministar-financija-se-pohvalio-pali-su-i-javni-dug-i-deficit/6064684/
Zašto ste protiv poreza na nekretnine.Treba pomoći sirotinju koja nema nijedan stan,a netko ima tri.
Pomažimo potebite dobrovoljno ili će nam država uzimati prisilno.
Jednostavno i lako rješivo.
Pomažemo potrebite porezom?
Ti si nekakva sekta, neki svećenik, ufurao si se u vjeru?
U te spike ne vjeruje više ni Bozanić! Crkva se više niti ne trudi sakriti da je jedino o čemu razmišljaju moć, utjecaj i imovina.
Možeš li mi malo pojasniti kako mi to pomažemo potrebite porezom na nekretnine?
Pomažimo potrebite dobrovoljno, inače će nam država uzimati prisilno – znači ako uplatim nekom sirotanoviću gotovinu, država mi neće naplatiti porez?
Koliko ja znam, to će biti prihod za jedinice lokalne uprave i samouprave, dakle čista spalionica.
lopina, ovo ti je jedan od bisernijih postova u konkurenciji “best biseri by lopina”.
Pretpostavljam da ljudima nije jasno zašto HR ekonomija se ne može dalje razvijati osim u gabaritima u kojima je trenutno i to iz više razloga:
KRAŠ
FRANCK
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/u-saboru-se-prica-da-franck-ide-u-stecaj-evo-sto-kazu-u-tvrtki-20170511
KONZUM – blokada
BELJE – blokada
JAMNICA – blokada
ZVIJEZDA – blokada
i još mnogobrojne hrvatske kompanije koje su desetljećima stvarane i koje su u jednom kraćem roku potpuno uništene (devastirane).
Građevina:
INGRA – predstečaj
DLKV – predstečaj
IGH – predstečaj
VDKT – predstečaj – podnijeli zahtjev
I na kraju, ostaje turizam koji je poprilično narastao u zadnjih pet godina:
550 – 3500 ili skoro 7 puta….
Definitivno nasumornije tržište kapitala na svijetu s perspektivom koje zapravo nema.
Fali ti Ledo.
Samo da nadodam što se napravilo sa Dioki-em kojije bio naš drugi najveći izvoznik da se desilo bilo gdje u svijetu ne znam, valjda bi toj ekipi izbrisali imena da su ikad postojali a tu se sve svelo na nekih 5 milijona eura i suđenjem unedogled za dvije osobe.
Ovog još ima samo u Monty Pythonu.
Hrvatska je zasigurno jedna od država s najviše poreznih nameta na svijetu. Političke garniture koje se smjenjuju na vlasti, na svim razinama, u nedostatku ideja kako efikasno organizirati sustave jedino što znaju je uvesti nove poreze i druge parafiskalne namete. Nitko se smisleno ne bavi promišljanjem kako privući ulagače koji bi investirali u HR gospodarstvo. Da bi netko ulagao mora imati pravnu sigurnost, zakonodavstvo koje se stalno ne mjenja po potrebama pojedinih interesnih skupina i pojedinaca. Za 27 godina vlastite države, do danas nemamo neki smisleni plan u kom pravcu i koje grane (osim turizma) imaju komparativne prednosti i što bi razvijali. O reindustrijalizaciji se samo povremeno priča, ali se sustavno ništa ne čini. Državna i lokalna administracija je troma i neefikasna. Radi potrebe uhljebljenja silne vojske raznih političara od najniže do najviše razine, već u fazi razmišljanja zatire se čak svaka ideja o potrebi reorganizacije općina i gradova, županija i centralne vlasti. Političke elite imaju velike privilegija, a za što vidimo da nema nikakvog pokrića. Zbog toga je već sama ideja u uvođenju novih nameta duboko nepoštena, a na dulje staze negativno će se odraziti na cjelo društvo.
To se već osjeća i vidi jer građani svakim danom sve više postaju svjesni da se grade dva paralelna svijeta, jedan za one na vlasti i njihove financijske podupiratelje, te osobe bliske vlasti i drugi za običan puk. Društvo koje se raslojava na dubokim nepravdama, naprosto dugoročno nema naročite šanse.
Umjesto da se bavimo budućnošću, mi smo ostali voljom naših političara zarobljeni u prošlosti.