Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ukidanje tog poreza, osim što je nerealno zbog zahtjeva EU, ne bi promijenilo baš ništa jer nije problem platiti tih 12 % na zarađeno,

EU će se jako nasekirat ako ukinemo porez na kapitalnu dobit, ubit će se od sekiracije!
Kažeš da 12% poreza na ostvarenu dobit nije puno? OK, plati onda umjesto mene, meni je previše!
Kad bi barem čovjek znao kako to jednostavno napravit, ali još moram ispunjavati nekakve idiotske JOPPD obrasce i natezati se sa tupavim poreznicima koji ni sami nisu sigurni kako prijaviti taj porez.

nego je problem kad netko donosi ovako promašene odluke kao HANFA kojima je "zaledila" cijelu burzu i zaustavila je u prostoru i vremenu pa gotovo nitko više nema volju ulagati svoj novac u dionice!
nadajmo se da će kod njeih biti bar toliko pameti da ne produžuju blokadu trgovanja nakon 15.05. mada se pitam hoće li i to pomoći jer povjerenje ulagača u burzorni sustav i njegove regluatore sada je teško narušeno

Ma nemoj? A ja, vidiš, mislim upravo suprotno!
Ja sam izgubio volju uložiti lipu u dionice kada vidim koliko trupaca ima na burzi koji bez razmišljanja panično prodaju svoje dionice budzašto.
I nemam nikakvu sigurnost jer vidim da niti jednog regulatora nema i da je danima bilo dopušteno trgovanje dionicama za koje se zapravo u tom trenutku znalo da su dubiozne i toksične, a svejedno se dopustilo krvničko rušenje vrijednosti dionica Belja, Leda, Vupika s vjerojatno jako sumnjivom pozadinom.
Imaju li ti “regulatori” pameti? Što su ti idioti čekali?

A ti misliš da će u ponedjeljak svi pohrliti na burzu kupiti Todex dionice i kupovati neke druge? Povećati će se likvidnost kažeš?
Svi smo napeti ko zapete puške i jedva čekamo startni pištolj!
Ma daj ne pričaj budalaštine!

Ja se upravo bojim što će se dogoditi s ovo malo dionica BELJA i VPIK-a koje imam ako idući tjedan deblokiraju trgovinu. I što će se dogoditi sa svim ostalim dionicama kada se prelije negativni sentiment.

Nema nikakvog osnova da deblokiraju trgovinu dok god dioničari i svi ostali investitori ne dobiju koliko-toliko jasnu sliku o financijskom stanju i poslovanju tvrtki Belje, Vupik, Ledo, Jamnica, jesu li financijska izvješća pokazivala bolji ili lošiji uspjeh u poslovanju, koliko je tko kome dužan, tko kome i za što stvarno jamči i čime, i koje će u konačnici biti posljedice tih financijskih i pravnih odnosa.
U suprotnom, nastaviti će se trgovina utemeljena na nagađanjima, glasinama, dezinformacijama, špekulacijama, emocijama …

A koji je tvoj interes u svemu tome , hoćeš li ti kupovati ili bjesomučno prodavati svoje dionice?

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Nitko, nažalost, neće riješiti naše probleme već mi sami. Mali smo, a sve nas je manje.

Jedino rješenje je:

Nadalje, danas ljudi mijenju zemlje, briga ih za revoluciju, briga ih za blokade, za umjetni rast GDP, ako im se ne sviđa jednostavno pobjegnu negdje drugdje i to je to. Npr. odu u Irsku i rade ra 3.000 eura i je.e im se za ove niskorisne burzove mesetare koji su opljačkali zemlju počevši od Ingre, raznih mirovinskih fondova, vladajućih struktura, raznih zastara kriminalnih radnji, ino računa koje su otvorili svijetu i ruganja svojim matičnim zemljama putem instagrama.

Sramota i stid ih bilo, a novac je samo sredstvo kojom možeš kupiti sve osim iskrenosti malog čovjeka.

Nadalje, danas ljudi mijenju zemlje, briga ih za revoluciju, briga ih za blokade, za umjetni rast GDP, ako im se ne sviđa jednostavno pobjegnu negdje drugdje i to je to. Npr. odu u Irsku i rade ra 3.000 eura i je.e im se za ove niskorisne burzove mesetare koji su opljačkali zemlju počevši od Ingre, raznih mirovinskih fondova, vladajućih struktura, raznih zastara kriminalnih radnji, ino računa koje su otvorili svijetu i ruganja svojim matičnim zemljama putem instagrama.

Sramota i stid ih bilo, a novac je samo sredstvo kojom možeš kupiti sve osim iskrenosti malog čovjeka.

analiza, daj nam primjer, povedi nas, eto, ti budi prvi, budi Che !
Vjerojatno trguješ na burzi kako bi zaradio za sirotišta ili da uplatiš novac u dobrotvorne svrhe.

Ovo je jedan on onih koji nas treba inspirirati..

Napredak svuda osim kod nas.
Veliki Hrvati nas gospodarski unistili…

http://www.ictbusiness.info/vijesti/bec-uvodi-prvu-autobusnu-liniju-kojom-ce-voziti-autobusi-bez-vozaca

Ja se upravo bojim što će se dogoditi s ovo malo dionica BELJA i VPIK-a koje imam ako idući tjedan deblokiraju trgovinu. I što će se dogoditi sa svim ostalim dionicama kada se prelije negativni sentiment.
Nema nikakvog osnova da deblokiraju trgovinu dok god dioničari i svi ostali investitori ne dobiju koliko-toliko jasnu sliku o financijskom stanju i poslovanju tvrtki Belje, Vupik, Ledo, Jamnica, jesu li financijska izvješća pokazivala bolji ili lošiji uspjeh u poslovanju, koliko je tko kome dužan, tko kome i za što stvarno jamči i čime, i koje će u konačnici biti posljedice tih financijskih i pravnih odnosa.
U suprotnom, nastaviti će se trgovina utemeljena na nagađanjima, glasinama, dezinformacijama, špekulacijama, emocijama …

koje gluposti, ako nisu blokirali trgovanje kad su todex dionice počele padati pa su do sada popadale i po -70%, koja ih je logika sada blokirati na rok do15 mjeseci koliko je rok važenja lex agrokor!? bolje da se trguje tim dionicama i s manjkavim informacijama, nego da se uopće ne trguje jer do sada su svi valjda više nego svjesni rizika i mogućih nagrada!
a to hoće li cijena padati ili rasti odredit će sami ulagači i trejderi…. tko se boji rizika držanja todex dionica taj će ih prodati, a tko misli da je ovo prilika jer su cijene nisko i vjeruje u pozitivan rasplet -taj će kupiti… neki drugi će samo trejdati, no sve je to uobičajeno jer to je – burza

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

zanimljivo, ugostitelji kukaju, a promet im raste…

Ugostitelji tvrde da propadaju, a Porezna kaže da su izdali gotovo 4 milijarde kuna fiskalnih računa

Ignore: KressoM, delux

Zanemarite ova tri komentara , stisnuo sam bez veze 🙂 Šta sam htio reći , mi volimo kukat i prosipat crnilo , tako je oduvijek , na svaku stvar kukaj i buni se , nema veze o čemu se radi , uvik antiprotiv .

…. tko se boji rizika držanja todex dionica taj će ih prodati, a tko misli da je ovo prilika jer su cijene nisko i vjeruje u pozitivan rasplet -taj će kupiti… neki drugi će samo trejdati, no sve je to uobičajeno jer to je – burza

Ništa tu trenutno nije normalno, niti uobičajeno, niti je to burza kakva bi trebala biti, prije liči na kladionicu, ili roulette.
Lp

…. tko se boji rizika držanja todex dionica taj će ih prodati, a tko misli da je ovo prilika jer su cijene nisko i vjeruje u pozitivan rasplet -taj će kupiti… neki drugi će samo trejdati, no sve je to uobičajeno jer to je – burza

Ništa tu trenutno nije normalno, niti uobičajeno, niti je to burza kakva bi trebala biti, prije liči na kladionicu, ili roulette.
Lp
[/quote]

a na drugim burzama je sve super, čisto, a FI su im bezgrešna? pa pogledaj samo u USA kakve su tamo bile muljaže kad su im najveće banke bankrotirale…ili brojne kazne regulatora za firme zbog lažnog izvještavanja i nezakonitog poslovanja koje su težile stotine milijuna USD itd.

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

U kojem vi paralelnom svijetu živite, dragi ljudi : D ….volim pročitati vaše komentare s vremena na vrijeme,
jedino mi fali još onaj drugi forum, zna li netko što mu se dogodilo?
Stojte dobro i čuvajte se one “Dabogda imao pa nemao”
i drukera, naravno 🙂

U kojem vi paralelnom svijetu živite, dragi ljudi : D ….volim pročitati vaše komentare s vremena na vrijeme,
jedino mi fali još onaj drugi forum, zna li netko što mu se dogodilo?
Stojte dobro i čuvajte se one "Dabogda imao pa nemao"
i drukera, naravno 🙂

Da, i meni fali taj drugi forum, volio sam ih pročitati, znam da je lebowski tamo bio koliko toliko aktivan, možda on nešto više zna

New Report

Close