Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Počinju polako dostavljati predviđanja o smanjenju rasta gospodarstva:

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/stigla-prognoza-europske-komisije-za-hrvatsku-rast-je-stabilan-ali-zbog-agrokora-rizik-je-povecan-kolone-na-granicama-ugrozit-ce-turisticku-sezonu/6039769/

haha

Smanjenje nezaposlenosti predviđaju, a nitko ne računa da je 40.000 ljudi ostalo zaposleno zahvaljujući zakonu o Agrokoru, a ne o tome da je situacija na tržištu idealna.

I dalje, mi smo samo mrtvo slovo na papiru.

Sve je to nedovoljno za rast.

CROBEX – mrtva priča.

Tko je jamio, jamio je.

Ostali koji očekuju morat će promijeniti burzu.

Ako gledamo CROBEX možemo zaključiti da nam ide pad GDP.

Moja je procjena da će ukupni rast biti 1,5% (za sada su predviđanja 3%).

Kako si ti došao do procjene rasta od 1,5 %? Javi im se da ti imaš ” pravu ” procjenu rasta GDP-a . Koje ti crnilo prosipaš , ccc…

Vrlo jednostavno.

Ako burze predviđaju unaprijed onda je rast od 1,5% optimističan rast.
Naime, situacija je takva da predviđanja nisu dobra, a da ja sipam crnilo ne stoji.
Crnilo sipaju vladajući i prenose na svoje građane.

Vrlo jednostavno.

Ako burze predviđaju unaprijed onda je rast od 1,5% optimističan rast.
Naime, situacija je takva da predviđanja nisu dobra, a da ja sipam crnilo ne stoji.
Crnilo sipaju vladajući i prenose na svoje građane.

Znači , ovi svi , od EBRD-a , eu komisije , wb-a , itd . koji predviđaju rast oko 3% su blesavi i amateri !? Burzu trenutno ne možemo uzesti kao indikator , zbog svih zbivanja oko Agrokora i njegovog utjecaja na pad Indexa , te zbog trenutne političke krize koja će se nadam rasplesti uskoro , dok sve druge sastavnice bdp snažno rastu i vjerojatno će nastaviti rasti . Trenutno je zazuljano povjerenje i ništa više .

hahahaha

bajke ti prodaju…

pogledaj birokraciju u Belgiji…gore nego kod nas….

hahahaha

bajke ti prodaju…

pogledaj birokraciju u Belgiji…gore nego kod nas….

Šta se smiješ !? Koje bajke ? I ti uspoređuješ birokraciju u EU sa našom , koja je jedno deset puta gora . A šta je sa prognozom wb-a , šta su i oni gori od nas , i nemaju pojma o ničemu !?

Znači , ovi svi , od EBRD-a , eu komisije , wb-a , itd . koji predviđaju rast oko 3% su blesavi i amateri !? Burzu trenutno ne možemo uzesti kao indikator , zbog svih zbivanja oko Agrokora i njegovog utjecaja na pad Indexa , te zbog trenutne političke krize koja će se nadam rasplesti uskoro , dok sve druge sastavnice bdp snažno rastu i vjerojatno će nastaviti rasti . Trenutno je zazuljano povjerenje i ništa više .

pretjerane emocije ako se mene pita i vrlo izgledno da će ispostaviti račun kao nebrojeno puta do sada.
na nekima manje a na nekima toliko da će SŽJ opet teći u potocima,za početak.
živi bili…
strpljivi gotovo uvijek naplate nestrpljivima,nisam i nebi bio u koži onih koji se klade protiv toga.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

pretjerane emocije ako se mene pita i vrlo izgledno da će ispostaviti račun kao nebrojeno puta do sada.
na nekima manje a na nekima toliko da će SŽJ opet teći u potocima,za početak.
živi bili…
strpljivi gotovo uvijek naplate nestrpljivima,nisam i nebi bio u koži onih koji se klade protiv toga.

[/quote]

Ne možeš ti raspravljati sa takvima koji nisu svjesni da si pile granu na kojoj sjede . To je negdje , razina Mosta i sličnih .

O čemu ti pričaš?

Ugasiti proklestvo zvano ZSE koje, definitivno, ničemu i nikome ne služe.

Pogledajte USA i Njemačku i usporedite njihovu privredu i burzu i koliki je utjecaj burze na nju.
Sad stavite ZSE i shvatit ćete da tijekom cijele dekade, a sada već dvije provodi se sustavna pljačka ljudi, odnosno malih ulagača.

Burza ne mora isključivo rasti, ali ona treba biti “kapital” koji hrani gospodarstvo i treba imati svrhu.
ZSE burza nema nikakvu svrhu osim što sudionici preko nje lažu, krivotvore izvješća ili pak daju lažne nade i to iz samog vrha.

Npr.

http://businesscentar.com/viadukt-2017-ocekuje-2-milijarde-kuna-prihoda-2500-radnika/

Eto, nadalje se potvrđuje:

Grubo rečeno, koliko bi radnih mjesta bilo izgubljeno da je Agrokor otišao u stečaj?

“Samo krenimo od jedne brojke – unutar Agrokorovih dobavljača je zaposleno oko 150.000 ljudi. Na to dodajte još 30.000 ljudi koji u Hrvatskoj rade unutar Agrokora, to je 180.000 ljudi. Mi smo išli s jednom računicom koja je vrlo konzervativna da će oko 30 posto ljudi ostati bez posla odmah – ako se otvori stečaj bez kontrole. To je oko 50 – 60 tisuća ljudi. To bi bio sumrak, to je spirala koja nema kraj”.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/gost-dnevnika-nove-tv-ante-ramljak—476294.html

Zašto smatram da je ZSE gotova priča?

ZSE kao takav uskoro neće postojati osim samom sebi svrha, a to je isplata visokih plaća svojim zaposlenicima (jer je to jedino sigurno na toj najmračnijoj burzi na svijetu).

Uostalom, svijet toliko napreduje da uskoro neće biti ni škola.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/skolstvo-za-21-stoljece–finska-postala-prva-zemlja-na-svijetu-koja-ukida-skolske-predmete/932962.aspx

New Report

Close