Oreškoviću, ajd nam probaj ukratko objaviti u kojem roku ti očekuješ ove cijene a ukoliko RIVP padne na 20kn ode crobi na novi ATL, e sad s obzirom na sve pozitivne gospodarske pokazatelje vrlo malo vjerojatno jer za drastičan pad crobija potreban je ne daj Bože grčki scenarij.
Nemam vremenski rok….ovo su ulazi pod uvjetom da ne bude tipa teroristicki napad(turizam), agrokor(laziranje izvje.)…za sve ostalo sam spreman, doci ce ovo, negdje brze negdje sporije…1-5 godina
[/quote]
Forumski kolega, sve te cijene ste imali do nedavno i niste kupovali. Niste osjetili trenutak. Ne vjerujem da biste kupovali i da se dogodi takav pad cijena jer biste čekali tada još niže cijene od straha od još veće kataklizme. Takvih neodlučnih poput vas ima puna burza. Vi niste za tržište kapitala. Ionako nikad više nećete dočekat te targete…
Bisakovi, naporan si. Svima si vec sto puta objasnio sto prizeljkujes
Nebitno je sto vi mislite.Bitno je da ja dobro prognoziram,a vi ste gotovo sve “fulali”!
Jeste li vi jedan od onih koji su pisali da BELJE ne moze ispod 80 kuna ili LEDO ispod 8000?
Ja nista ne prizeljkujem,vec sam samo objekrivan!
Pusti publicitet. Uzmes firmu, uredis poslovanje i dignes place. Dovoljno za odlicnu reklamu. Po meni kandidati osim Jamnice su Ledo i Belje
Prestanite sanjati o "preuzimanju" dionica iz TODEX-a!S takvim dugovima i jamstvima,nikada nitko nece nista preuzeti dok se to ne rijesi na "ovaj ili onaj nacin"!
Daleko najeftinije je to kupovati kroz stecaj jer nakon toga dobivate cisto vlasnistvo na kupljenim!
I ,dakako,negativan publicitet jako utjece na zainteresiranost potencijalnih kupaca i na cijenu!
Dopustam mogucnost i dokapitalizacija(i tu sadasnj dionicari jako gube),ali za to treba postojati dogovor svih zainteresiranih partnera,a to je u ovom slucaju jako tesko i neizvjesno!
[/quote]
Kroz vikend saznao da vlada planira kroz podravku uzeti Jamnicu zvzd i Ledo
Okrupniti i kroz 2 godine frknuti dio svojih dionica da dodju do love
Navodno kroz zaduzenja podravke i kroz fondove
Tel kad ozdravi te firme i rijesi dubioze ide prodaja
Zato neku skupljaju po skrbovima. Zna se da država nece dopustiti propast a timing je da sve rijese do izbora kako bi si osigurali novu pobjedu
Ne zanima me Todex kao takav jer je previše valovito, nije za moj ukus.
Ali evo pišu u VL da Ramljak radi u tišini i da će po svoj prilici riješiti privremeno kreditiranje.
Nadalje, ide se za tim da se promemorija produlji te da se regresne mjenice usvoje kao dug Agrokora u cijelosti, što on i jest. Za vjerovati je da će banke surađivati jer im se ne dugoročno ne isplati kačiti s državom na način da rade probleme po više osnova. Bitno im je da dug bude priznat i da se može pisati u bilanci. A sad, da li će to tehnički biti izvedeno kroz neko rolanje ili drukčije nije presudno.
Činjenica je da je stanje loše i da će morati prodati perjanice da namire velike kreditore, Ruse i druge, a onda će se s ostatkom (Konzum i sitna boranija) kaljužati ovdje kud koji mili moji (reprogrami, otpisi, debt-to-equity itd.) od nemila do nedraga. Ali to je jedino realno ako se želi izbjeći tužbe.
Pusti publicitet. Uzmes firmu, uredis poslovanje i dignes place. Dovoljno za odlicnu reklamu. Po meni kandidati osim Jamnice su Ledo i Belje
Prestanite sanjati o "preuzimanju" dionica iz TODEX-a!S takvim dugovima i jamstvima,nikada nitko nece nista preuzeti dok se to ne rijesi na "ovaj ili onaj nacin"!
Daleko najeftinije je to kupovati kroz stecaj jer nakon toga dobivate cisto vlasnistvo na kupljenim!
I ,dakako,negativan publicitet jako utjece na zainteresiranost potencijalnih kupaca i na cijenu!
Dopustam mogucnost i dokapitalizacija(i tu sadasnj dionicari jako gube),ali za to treba postojati dogovor svih zainteresiranih partnera,a to je u ovom slucaju jako tesko i neizvjesno!
[/quote]
Kroz vikend saznao da vlada planira kroz podravku uzeti Jamnicu zvzd i Ledo
Okrupniti i kroz 2 godine frknuti dio svojih dionica da dodju do love
Navodno kroz zaduzenja podravke i kroz fondove
Tel kad ozdravi te firme i rijesi dubioze ide prodaja
Zato neku skupljaju po skrbovima. Zna se da država nece dopustiti propast a timing je da sve rijese do izbora kako bi si osigurali novu pobjedu
[/quote]
Vasa “konstrukcija” je isto toliko malo vjerovatna da je gotovo ne vrijedi komentirati!
Podravka je “patuljak” u odnosu na navedene firme,barem u financijskom smislu!
Da se to ucini ,moraju se isplatiti ostali vjerovnici(dug navodno preko 6 MLRD Eura)!
Teoretski, jedino mirovinski fondovi imaju veci novac,ali oni imaju velika ogranicenja u ulaganja u domace firme!
Drzava se po pravilima EU ne smije mjesati u financiranje privatnih firmi drzavnim novcem,koliko je meni poznato!
Siguran sam da niti Ramljak niti Vlada jos ne znaju “kako ce to sve ispasti”!
http://www.seebiz.eu/bruto-inozemni-dug-pao-gotovo-7-posto-na-422-mlrd-eura/ar-155610/
Mislim da će bikovi opet doći na svoje, a mali leteći medvjedići opet u jedan duboki, dugački zimski san. Dosta je bilo.
@bisakovi
aj majke ti
ako su lazirana izvjesca u prilogu su ti od prosle godine podaci
Zvijezdu kupi u trenu
stalno laprdas kako neznamo stvarne dugove
pa eto. kupšit ce ih za 1 kn i vratiti dugove kroz reprogram kredita
ja nisam nigdje rekao da ce dobavljaci biti isplaceni u cijelosti
Kroz predstecajnu neka naplate 50 % i neka masu repom
aj bok.
Na kojoj web stranici/alatu su dostupni ovako strukturirani i pregledni podaci za kompanije? (Pregled iz privitka poruke)
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
Pozdrav
@bisakovi
aj majke ti
ako su lazirana izvjesca u prilogu su ti od prosle godine podaci
Zvijezdu kupi u trenu
stalno laprdas kako neznamo stvarne dugove
pa eto. kupšit ce ih za 1 kn i vratiti dugove kroz reprogram kredita
ja nisam nigdje rekao da ce dobavljaci biti isplaceni u cijelosti
Kroz predstecajnu neka naplate 50 % i neka masu repom
aj bok.
ukupni promet ZSE do sada nije niti 2 mil.kuna, neformalni bojkot trgovanja uspješno djeluje 🙂
Može mi netko objasniti što pokušavaju ovi panj.ine s prodajom/kupnjom jedne dionice postići? Kad kupi/proda jednu dionicu od ni 100 kn, što pokušava?
Samo neka još malo tavori dok se rasčisti situacija oko Bagrokora. A onda će svi dobri pokazatelji doći na naplatu. Rast gdp-a je ono jedino sigurno što se razlijeva po svuda.
Veseli me dijeljenje otkaza u tornju. Samo tako naprijed. Riba smrdi od glave. Bilo bi stvarno žalosno da su krenuli s otkazima radnicima na traci. I po firmama ima rođaka i uhljeba koliko god hoćeš. Makni njih i da vidiš poboljšane operativne pokazatelje. Mamicu im …
Samo neka još malo tavori dok se rasčisti situacija oko Bagrokora.
ako misliš da ćeš pljuvanjem po agrokorovim dionicama potaknuti ulagače na kupnju drugih dionica, grdno se varaš…. jer bez pozitivnog sentimenta na ZSE (znači i za todex) sve će tonuti ili stagnirati kao zadnjih desetak dana