Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tko god misli da je Todorić pošten ili da u Agrokoru u kojem je on bio alfa i omega nije bilo kriminala ili nije čist u glavi ili je slijep.
Na zapadu postoji institut “osnovana sumnja” koja postoji i kod nas ali ne za sve.
Samo po osnovi mjenica koje ustvari nisu bile navedene kao dug ustvari mogao bi odgovarati jer su u pitanju miljarde a kamoli svega za šta bi vani bio istražen ali ovdje mu se daje šansa da sve prikrije i zatvaraju se oči. Dakle sve je dobro to isprepleteno a Marić je gurnut da dirigira.
Sumnjam da bi i vani mogao uvesti paralelnu valutu u vidu famoznih kupona koji su metastazirali po državi a pogotovo za vrijeme blagdana a da politika i institucije mu to nisu omogućili.
Uz sve to nakraju je i propao jer je stranac a ne mi rekao dosta, a osim visokih kamata koji su ga navodno uz bahatost i koštale propasti treba dobro ispitati isplate dobiti na vlastite račune njega i njegovih pajdaša koje su bile astronomsk dok koncern dužan 6 miljardi eura.
Treba čovjeku priznati da na dug i ogromnim kreditima znao podignut carstvo koje je propalo..puno njih tepat će mu da je i vizionar.

noiz, sve to stoji.
vjerujem da je bilo kriminala i trebaju odgovarati.
svejedno, politika se direktno u to nesmije miješati.
i mislim da bi u ovom slučaju svi postupili kao i trenutna vlada.
lex je bio jedini mogući.
e sad što će dalje biti….
i da još jednom ponovim.
ne branim nikoga. ali nije lijepo niti od ovih “poštenih” političara da tako populistički nastupaju!

Politika se debelo umješala i to direktno sa lex a zašto?
Jer su umješani i štite ga. Vani politika bi se umješala ali samo da kontrolirano likvidiraju firmu a ne da ju spašavaju i to novim astronomskim zaduženjima. Sada slijede krediti od 400-500 milijuna eura, druge godine i miljardu..znaš to?
Zašto se ne ponude odmah te firme našim kompanijama koji bi rado sve to kupili?
Oni čekaju da se sve obezvrijedi i netko pokupi jeftino dionice i onda obustave trgovanje..mali dioničari opet namagarčeni naravno a do prije 2 mjeseca udobno sjedili u toplim foteljama sigurni da su uložili pametno.
Takve stvari vani se nebi dešavale a ne šta me ovaj optužuje da kao iz partije bi zatvarao nekoga.
Štitimo Gazdu a svi neka propadnu i ostanu bez novca..počevši od banke dobavljača i dioničara malih nema veze a Gazda neka nam uživa sa stotinama milijuna kuna isisanih..pa zaslužio ih je naravno.
Taj na zapadu dobio bi 100 godina najmanje.

misliš da će netko dati kredite samo tako?
pa valjda će ući u vlasništvo!
od naših firmi jedino može ADRIS.
u ovakve firme ima smisla ulaziti samo sa cashom.
nikako uz kredit

Poznajem ekipu iz Adrisa i mislim da ne zbog tvrtki nego ovakve muljaže i dubioze ih ne zanimaju, jednostavno loši publicitet nije njihova priča..eventualno u nekoj drugoj priči Jamnica ali sumnjam nakon svega.
Prisilno bi mogli dobiti udio zbog 100 milijuma eura kredita šta su posudili Todoriću..bar šta se zna.

Pusti publicitet. Uzmes firmu, uredis poslovanje i dignes place. Dovoljno za odlicnu reklamu. Po meni kandidati osim Jamnice su Ledo i Belje

Tko smatra ovu Vladu zaslužnu za bilo šta osim za povećanje poreza neka nam kažu što su to dobroga i revolucionarnoga napravili?
Vani je uslijedio oporavak pa je i nas povuklo a upravo ovdje od strane investitora konstatacije da je ova Vlada zaslužna za ekonomski rast samo je znak da upravo ti investitori o ekonomiji pojma nemaju.
Ne znam što je itko mogao napraviti u par mjeseci i Oreškovićeve a i Plenkovićeve Vlade koje svoje postojanje troše u saborsko nadmudrivanje i zakulisne spletke.
Ako niste shvatili upravo zbog njih imamo ovakvu kaljužu u gospodarstvu i na burzi jer su interesi isprepleteni po strateškim firmama isključivo kao "podjeli plijena" i upravo kad nemamo nikoga na vlasti nama je najbolje. Da ne pričamo o kaljuži u Hanfi.
Gospon lopina i ostala ekipa koja druka za HDZ duboko ste me razočarali.

Mene zanima kolega kad je već popularno danas pričati da su i čistačice u konzumu znale od kad o kakvom se kriminalu radi zašto milanovićeva vlada nije nešto napravila?
Mislite da u finskoj, švicarskoj i SAD-u nema podmićivanja i korupcije?

Da li mislite da je pošteno da ugostitelji plaćaju pdv 13% a svi ostali 25% s tim da za pola svojih usluga uopće i ne izdaju račun? Da li se tu radi o nečem bitnom kao što je proizvodnja i izvoz?

I na kraju gdje rade žene od svih tih silnih SDP-ovaca koji se bore protiv kriminala nego u agrokoru.

Ili će se povećavat porezi da bi manjak u proračunu došao na kraju na nulu ili ćemo konačno počet poticat proizvodnju i izvoz a ne davat kafićima 13% kojih se nakotilo po gradu da nemaš više gdje parkirat koliko im loše ide.
Zašto ne bi oslobodili plaćanja pdv-a kladionice pa nek svi otvaraju kladionice i na kraju neka svi puše lovu kao i što rade sjedenjem u kafiću cijeli dan.

Pa svi su krivi jer su dopuštali a znali su.
Jer Vlade se mjenjaju ali uvijek su isti političari koji se izmjenjuju samo.
Podmićivanja i korupcije ima svugdje ali kod nas je to dobar dan i ne štiti jedna ili dvije korumpirane osobe nego cijeli sistem i ako imalo normalno razmišljate znat ćete da to nije isto.
Pogotovo što se još zbog jednog igrača Agrokora izvede i kriza u cijeloj državi a ima koji i to podržavaju kao da je Marić nadnaravan pa ćemo mu i oprostiti stvari.
Eno Srbija ove godine će i bolje od nas rasti..bdp procjena 3.2% a nemaju Marića.
Onaj drugi plagirao i isto ostao na funkciji..pa kalve to vrijednosti promoviramo, kakva smo to država. Za takve stvari pa i manje vani itekako Vlade padaju. Nije ni čudo to iseljavanje uz rast bdp-a
Ovo za PDV digli su predrastično sa 13 na 25% odjednom, to jednostavno tako se ne radi.
Viditi ćemo nakraju godine rezultate pa komentirati.

Svugdje vlada korupcijaa u svijetu a najviše u SAD-u gdje to više nije država nego skup interesnih skupina koje radi novca pokreću ratove.
Vezano za agrokor tu se štite radna mjesta i odljev ljudi na burzu rada kao i proizvodnja jer znate i sami koliko značaj u proizvodnji ima recimo belje.
Što se tiče todorića on mora odgovarati za donesene odluke kojima je sada je očito ugrozio stabilnost države.
Treba poticati izvoz a ne ugostiteljstvo – nema razloga da ugostitelj plaća 13% a svi ostali 25% jer on svojim poslom ne pridonosi ničemu osmi što ljudi sjedeći tamo gube vrijeme, plaćaju kuglicu sladoleda 8-9 kuna koju on proizvede za 50 lipa ili pivo koje kupi u dućanu prko puta za 6 proda za 15 kuna.

Što se tiče poštenja u politici-toga nema! Trebat će se roditi jedna cijela generacija novih ljih ljudi koji skoro nikakve veze neće imati ili će imati vrlo malo sa dosadašnjim političarima koji su skoro svi upleteni u sve što se dešavalo od početka 90-ih.
Naravno da u takvom sustavu ne funkcionira ni policija ni sudstvo.

Ljudi ne izlaze na ulice i to je činjenica.

Evo moj revidirani popis dionica u koje namjeravam uci i na kojim razinama:
HT – 145 – 160 kn
Zaba – 38 – 42 kn
Auhr – 500 – 750 kn
Adpl – 100 – 110 kn
Atln – 80 – 100 kn
Dlkv – 10 – 15 kn
Rivp – 20 – 25 kn
Ernt – 900 – 1000 kn
Atpl – 100 – 150 kn
Pbz – 450 – 550 kn
Viro – 200 – 250 kn
Kodt – 900 – 1200 kn
Jdgt – 600 – 800 kn
Koei – 400 – 600 kn

Pa sto dode prije kupujem odmah u tim rasponima….municija spremna

s obzirom kakve su stvari, ulazim ponovo u equity sa nekih 40% portfelja…
mislim da treba sve uzeti što nema veze sa Agrokorom, uzeo AUHR za početak(25% se spustio sa maksimuma), snimam i dalje kupujem iste takve prilike

Ovo si pisao prije par dana , a danas potpuno druga priča !?
Ne znam baš da ćeš sa ovog popisa išta uhvatiti po tim cijenama , osim da se ne desi neki stvarno veliki poremećaj vani ili kod nas . Zasada i u dogledno vrijeme mi ne miriše na to. Posebno me čudi da si na popis po ovim cijenama stavio adpl,rivp atln, Jadroagent, atpl.. Kad bi bio zločest , rekao bi da besramno drukaš .

Posebno me čudi da si na popis po ovim cijenama stavio adpl,rivp atln, Jadroagent, atpl.. Kad bi bio zločest , rekao bi da besramno drukaš .

Ma pusti ga, prije mjesec dana otkrio ovaj forum – nek uči na vlastitim zabludama.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

New Report

Close