Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kada ste pitali, odnosno kada je kolega pitao koliko ova dionica vrijedi?, ja cu Vam dati usporedbu kako izabrati nesto dobro, kako je ulaz negdje bolji nego ulaz negdje drugdje. Cisto da kazem da je ATLN jedna od najboljih opcija za safe haven ako tako nesto uopce i ima na zse:), bez duga, sa ebitda marzom 80% sa 50 mil na racunu, itd itd

Atln – ebitda/ukupan broj dionica = 12,8
Auhr – ebitda/ukupan broj dionica = 128

I sada pogledajte cijene

Atln = 140 kn
Auhr = 750 kn

Atln = 10,9 godina
Auhr = 5,9 godina

Na jednom malom pokazatelju, na jednom malom primjeru vam pokazujem kako treba razmisljati….

Kešopljupci što ne shvaćate da će tržište up.Marić i HDZ su se održaliČak i da je bilo 76 glasova protiv
Marića vlada nebi pala.Danas je vlada odradila svoju sjednicu kao da se ništa ne događa.Zašto?Pa da bi nevjernim Tomama pokazala da vlada radi,da Sabor normalno funkcionira i donosi zakone.I to zamislite
pod predsjedanjem nelegalnog predsjednika Bože Petrova.I sve te odluke su legalne.
I što će biti sutra?Utvrdit će se da je legalno da Saborom predsjedaju hdezeovci i to po zakonu.A ovaj neriješani rezultat 75:75,a da je Glasnocić bio na protiv SDP pobjedio bi HDZ.I što bi se dogodilo,opozicija bi manje režala da Sabor nema legalitet.A što bi se dogodilo da je opozicija pobjedila tj.da Saucha nije progleda.Ništa bitno,jedino bi opozicija jače lajala.
Legitimitet Sabora i HDZ na vlasti će testirati kada se budu birali ministi na četiri detronizirana mostova ministra i predsjednik Sabora.Zamislite da se predloži Pernar za presjednika Sabora,ako HDZ
ocijeni da Jandroković neće proći.
Glavni obračun će se dogoditi nakon lokalnih izbora,jer sada pred lokalne izbore svi glume da su nepotkupljivi,a znamo da su vrlo potkupljivi.
Zašto danas nijer prihvaćen prijedlog Mosta da se sabor raspusti.Zamislite skupili su samo jedanaest potpisa.Zašto?Omilila se sabornicima fotelja,naročito,onima koji znaju da su tu jedanput, možda nikad više..A zašto Saucha koji je pred zatvorom nebi nastojao još malo više od tri godine dobivato punu saborsku plaću.I ja bi na njegovom mjestu glasao za Marića.Zašto samom sebi oduzeti saborsku plaću.Pa nije valjda lud,a kako voli lovu i nije baš.Dapače,ostavio je izvrstan dojam.
Med i mlijekće već sutra će poteći na ZSE,moramo nadoknaditi propušteno!!!!

Baš tako razmišlja tipičan umirovljenik sa 5-6 tisuća kuna ratne mirovine a koji rata vidio nije. Sutra će ti poteći znoj i suze a ne med i mlijeko.

@milijarder

ostavi se tih ispraznih levičarskih floskula, rušenje uspješnog ministra financija u trenutku kad HR napokon ostvaruje odlične rezultate (jak pad deficita, jak rast izvoza, industrijske proizvodnje, snažan rast BDP-a, popravljanje kreditnog rejtinga iz negativnog u stabilne, smanjenje javnog duga, uspješno upravljanje krizom oko agrokora), bilo bi pucanje samima sebi u oba koljena! nitko normalan to ne može podržati, tim više što je jasno da ministru mariću NIJE dokazana ama baš nikakva krivnja niti sukob interesa! (za ovo zadnje uostalom postoji i državno povjerenstvo za sukob interesa koje je nadležno za takve stvari i koje nije utvrdilo bilo kakav sukob interesa)!

p.s. a što se tiče netrgovanja na ZSE, to je rezultat neslužbenog bojkota ulagača zbog besmislenog blokiranja trgovanjem dionica leda, belja, zvijezde, vupika, tiska…. do 15.05.

Hebe mi se za lijeve i desne.

Od njih ne živim.

Mene zanima samo moja lova, i znam, tko mi ju je ovog trenutka oteo, kroz sadašnju vrijednost dionica!

Pogledajte ljudi promet na burzi!

Za ovo netko treba odgovarati!

novih izbora neće biti ako ništa drugo onda zbog toga što su mnogi zastupnici ušli u sabor po prvi put i sasvim slučajno pa će teško ponoviti taj razultat. kao što znamo tamo je plaća sigurna i ako se dobro sjećam za povlaštenu saborsku mirovinu treba provesti 2 godine u saborskoj klupi. dok se ovo malo ohladi plenki će po potrebi naći još bar 10 ruku za sebe. ako treba i u sdp-u. veće su šanse da vlada izdrži 2 godine nego da neki po drugi put uđu u novi saziv.

who dares, wins

@ avax

Naprosto je nevjerojatno da taj jedan Marić polučuje sve ovo (jak pad deficita, jak rast izvoza, industrijske proizvodnje, snažan rast BDP-a, popravljanje kreditnog rejtinga iz negativnog u stabilne, smanjenje javnog duga, uspješno upravljanje krizom oko agrokora) i da sve to nema nikakve veze sa pozitivnom situacijom o okruženju (Hrvatska (ni)je enklava?), kao niti sa tim da je preduvjete za sve to što si nabrojao stvorio SDP.
Koliko je meni poznato taj tvoj Marić jedino što je napravio je to da je uveo nove i sveobuhvatnije porezne namete, a još ih ima koje će tek uvesti. Osim tkz. porezne reforme – ništa drugo. Doslovno ništa drugo. Iz lex Agrokora se izuzeo.
Nemoj da ovu temu pretvaramo u političku, ali koliko je iz svega vidljivo ovih dana, zbog toga i takvoga, burza pada, a nama ovdje na forumu je to valjda bitno.

avax
Uspješan ministar financija?!? Grozota. Kako te nije sram?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Sve ti je marketing.

burza je u “stand buy” modu, ali ne zbog marića i plenkovića, nego zbog toga što je HANFA, totalno iracionalno, sve do 15.05. blokirala trgovanje dionicama leda, zvijezde, jamnice, belja, vupika, tiska….i to zbog banalog razloga što su tek za 15.05. sazvane skupštine tih društava na kojima će se samo odlučiti o promjeni revizora koji će nakon toga do kraja srpnja 2017. izraditi revidirana FI!?!?
u takvoj suludoj situaciji, normalno da velika većina ulagača bojkotira trgovanje na ZSE!

Ignore: KressoM, delux

A bolje bi bilo da za ministra imamo neku stranacku osobu bez realnog iskustva u financijama?

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Baš me zanima što će novi revizor ustanoviti, tko zna hoće li se Todex uopće odblokirati do pravih izvještaja

Pod kojom se vladom mijenjao zakon kako bi se neki izuzeli od davanja javne podnude za preuzimanje? Pod cijom vladom je Hanfa potpala pod ministarstvo financija?

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

New Report

Close