Dosad samo 3 milijuna kuna prometa. Može li biti veća koma? Ima brokeraj da svisne. I tako još dva tjedna.
Odluka o obustavi trgovanja dionica Todexa 15.05.2017.je ispravna.
Nadajmo se da ćemo imati više informacija
kako to može biti ispravno?! i kakve informacije možeš dobiti u ta 2 tjedna kad se revidirana FI očekuju tek krajem srpnja!?? ama baš ništa novoga nećeš saznati do 15.05., ovo je totalno nebulozna odluka HANFE jer će se u ta 2 tjedna samo dati odobrenje na skupštinama da se promijeni revizor i prekontrolira FI za 2016. što će biti gotovo tek za cca 2 mjeseca
[/quote]
Upravo tako.
Jedino ako oni nešto znaju što mi neznamo da će se dogoditi za 12 dana?!
Nego kolega lopina ste pročitali post na index u?
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=967163
Zadnji odlomak. Ledo. Jmnc.
kako to može biti ispravno?! i kakve informacije možeš dobiti u ta 2 tjedna kad se revidirana FI očekuju tek krajem srpnja!?? ama baš ništa novoga nećeš saznati do 15.05., ovo je totalno nebulozna odluka HANFE jer će se u ta 2 tjedna samo dati odobrenje na skupštinama da se promijeni revizor i prekontrolira FI za 2016. što će biti gotovo tek za cca 2 mjeseca
[/quote]
tko će nakon završetka obustave trgovanja kreniti u šoping, ako zna da mu ponovno nakon toga svaki trenutak može biti onemogućeno trgovanje, netko jako dobro zna što i za koga radi ovakve svinjarije nakon svih dosadašnjih majmunarija na burzi
Meni je dosta novaca ostalo blokirano ali možda bolje i to nego da tu čitam kojekakve bisere kako ledo i jamnica ne vrijede ni 0.
Nek se stabilizira vlada ako je moguće i nek jo malo ispliva koja vijest o atlantic grupi, ledu i jamnici, nek obveznice narastu da se to malo povrati prema gore.
Dosad samo 3 milijuna kuna prometa. Može li biti veća koma? Ima brokeraj da svisne. I tako još dva tjedna.
Tako je bilo zadnjih 7-8 godina pa smo, eto, svi živi i zdravi.
Ajde šta plačete ko male bebe , neka se vlada posloži sad ili na brzim prijevremenim i neka se nastavi radit zacrtano , reforme itd , plus tur. sezona , da se investitori opet malo ohrabre , pa će se vratiti prometi i rast . Ovaj zastoj i stagnacija je isključivo političke naravi a nikako ekonomske , zato samo malo strpljenja .
Mislim da je to gotovo. Raspustanje Sabora i/ili pad Vlade sutra ili preksutra. U tom slucaju, za koji mislim da je sad jedino realan, izbori padaju na drugi krug lokalnih 04.06. i to je super. Tako da je zm1 skroz u pravu.
Stotine milijuna su pretvorene u keš od strane mirovinaca i sada umjesto da s time kupuju zdrave firme oni očito čekaju da se Todex vrati pa da taj novac opet vrate tamo.
Naravo, bilo bi jako zanimljivo saznati kome su ih prodavali i od koga će ih sada kupovati 🤔 😁
Ako postoji razlog mogu se podnjeti kaznene prijave, kao šta su neki saborski zastupnici podigli protiv čelnika Hanfe i HNB-a, dakle slažem se s kolegom, plakati netreba.
[/quote]
Najprije blokada 1 dan,pa sada dotnih desetak rasdnih dana do 15.5.A onda se može i produžiti do
izvještaja.
Ponavljam:Blokada trgovanjak je trebala biti već od početka kampanje rušenja cijena dionica,a naročito od početka priće o krivim izvješćima.Hanfa je morala postaviti upit svim društvima koja kotiraju na burzi,a uprave su se morale o tomr očitovati.Uprave su se morale oćitovati,da to nije točno i zaustaviti lavinu i bez upita Hanfe.Naravno ako su izvješća istinita i da su korekcije mogu biti minimalne.I /šutnja/propust je grijeh.
Da li su uprave pojedinih društava krive za pad vrijednosti cijena dionica.Svakako,jer nisu poduzele ništa da demantiraju te lažne navode.A ako su sudjelovali u lažiranju izvještaja u ovoj situaciji im se smiješi Remetinac.Krivi su u svakom pogledu jer bi trebali štiti imovinu svojihvlasnika,a to smo i mali
dionićari u društvima izlistanim na burzi.
@lopina
pa to i kažem da je blokada SADA besmislena jer su todex dionice i tako popadale u kratko vrijeme preko -60%! da su odmah blokirali kad su padale po -20% na dan,onda OK, ali sada kada su udarile u dno (pogotovo belje koje je na povijesno niskom dnu) da se blokira trgovanje na 14 dana je besmisleno i totalno promašeno
@lopina
pa to i kažem da je blokada SADA besmislena jer su todex dionice i tako popadale u kratko vrijeme preko -60%! da su odmah blokirali kad su padale po -20% na dan,onda OK, ali sada kada su udarile u dno (pogotovo belje koje je na povijesno niskom dnu) da se blokira trgovanje na 14 dana je besmisleno i totalno promašeno
Nemojte tako.To je lokalno dno,trenutno.Svaka dionica može niže,Dno je 1 lipa.I upravo pošto je ambis otvoren blokada je bila potrebna,naravno do trenutka dok ne dobijemo izvješća.Bolje ikadf nego nikad.Mislim da u roku od petnaestak dana novi revizori mogu dati osnovni stav o stanju i bilanci pojedinih društava,utoliko prije što će već
u vremenu od tih petnaestak dana savejtnik za restruktuiranje znati to stanje,naravno ne u lipu,ali
bitno će se znati.Dakle,možda i deblokada za petnaestak dana.A onaj tko nije kupio neka čeka.
Ja sam unutra i nepostredno prije blokade posljednju kunu skucao na ZVZD i BELJE Vupik ne nije
zakucalo na bidu.
@lopina
Dno? ti nakon sveka šta se događa tvrdiš da su dotakle dno? ja mislim da mi nismo ni blizu dna glede todexa….