Sad kad ide skraćivanje vremena rada zse do 16 h, predložit ću da radno vrijeme skrate malo radiklanije do 12 h, kao brojne državne službe koje dana danas imaju skromno radno vrijeme…
Ako smo u minusu bez todexa, mogu misliti sta ce biti kad se vrate ( osim ako se ne ispostavi da imaju jos bolja izvjesca i fundamente 😀 )
Todex je trebalo ranije blokirati,već od izjave Sperbanke da izvješća nisu točna.Bolje ikad nego nikad.
A ovako sada imamo blokadu trejderske imovine u todexu.Ipak kupnja Vupika po 19.Belja po 8,ZVZD
ispod 2.000 .Leda na 3.500 bi nama blokiranim mogao dobro doći.Meni je drago da sam unutra,prisilno ću morati pričekati.Od trenutka uvođenja lex Agrokora dogodio se niz pozitivnih stvari,usudio bih se reći bolje od očekivanja a cijene Todexa su na povijesnim minimumima sa tendencijom pada.Velki prodavaći su ubijali dionice,a strah i panika,vjerovatno i pucanje margine i
lombardnih kredita,kao i margine call su uvjetovali spiralu pada.Trebalo je to preživjeti.Sve što nas ne ubijena jača,sada je prilika za dokup.Niz dionica koje su bile skupe s obzirom na rizik su ušle u zonu dobrih investicija.Dobro su sletile ,pa je to prilika.
lopina, sumljam da je sperbanka u pitanju..
2 milje kuna trgovina …nekak mi izgleda da se nikom danas ne trguje..svi gledaju sabor..loša vijest potop ..dobra vijest ..potop 🙂 ..ups..nema dobre vijesti …jadni mi …
2 milje kuna trgovina …nekak mi izgleda da se nikom danas ne trguje..svi gledaju sabor..loša vijest potop ..dobra vijest ..potop 🙂 ..ups..nema dobre vijesti …jadni mi …
kad se ne trguje todexom, prometi su simbolični…toliko o tome da bi na ZSE bilo bolje bez dionica leda, belja, zvijezde itd.
Objavljeno nastavak trgovanja od 15.05
Kazu da postoje moguće greske
Pa to je rekao Ramljak prije 2 tjedna
Ono kaj mene interesira
Zašto 15.05?
Što očekuju?
Pa ovi su rekli minimum 7 tjedan tak nekaj.
Daj prestani.
da prestanem što? da na “komentarima trgovanja” prestanem komentirati ovo jadno trgovanje koje u 14,30 ima 2,4 mil.kuna ukupnog prometa jer to tebe uznemiruje?? pa preskoči post i adio…
Odluka o obustavi trgovanja dionica Todexa 15.05.2017.je ispravna.
Nadajmo se da ćemo imati više informacija,a ako ih ne bude nastavak blokade slijedi?Ako je odluku o obustavi trgovanja preporučio savjetnik
za restruktuiranju potencijalni preuzimatelji pojedinih dijelova Agrokora ,koji su vjerovatno poticali ovako bezglavu prodaju i izazvali ovoliki pad Todexa,.Po mom uvjerenju je to bilo previše,,pa se trebaju
dobro zamisliti.Da li su potrošili ovako municije uzalud i na kupcima na ovim niskim razinama omogućili dobru zaradu.Vrlo interesantnih desetak dana ispred nas.Sve se u Agrokoru odvija povoljnije od očekivanja.
Ali problem nije samo lex AAgrokor.Da li će uskoro u proceduru lex Frank,lex Kraš,možda i lex podravka,a da lex Adris nije potreban,jer je i pored velikih potraživanja od Agrokora i dalje visolo likvidan.Što bi bilo da nisu prodali TDR?
A što se tiće Franka i velikih potraživanja od Agrokora,eventualnih regresnih dugova po mjenicama
vrlo lako se može dogoditi i da Frank uđe u krizu i nelikvidnost.E eto prilike da netko istisne Artukovića.Iskreno volio bih da se to dogodi.Jer ne kaže se uzalud ,oteto prpkleto,a znamo kako je
sadašnji većinski vlasnik oderao male dioničare.
Da li se sličan scenarij treba dogoditi i sa Krašom.Zašto ne.Oni su kroz Esop vladali ,dijelili dobre plaće,malo ulagali u prodaju i širnje,pa bi i njihov menađment i kompletna uprava trebali dobiti pedalu,a dobit će je.,ako se pojavi novi vlasnik.Pivac im već puše za vratom,a sada ima priliku više.
.
Odluka o obustavi trgovanja dionica Todexa 15.05.2017.je ispravna.
Nadajmo se da ćemo imati više informacija
kako to može biti ispravno?! i kakve informacije možeš dobiti u ta 2 tjedna kad se revidirana FI očekuju tek krajem srpnja!?? ama baš ništa novoga nećeš saznati do 15.05., ovo je totalno nebulozna odluka HANFE jer će se u ta 2 tjedna samo dati odobrenje na skupštinama da se promijeni revizor i prekontrolira FI za 2016. što će biti gotovo tek za cca 2 mjeseca