‘Koliko je vlada u Zagrebu zapravo bila bliska vladi u Beogradu?’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Koliko je vlada u Zagrebu zapravo bila bliska vladi u Beogradu?’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kako je ružno slušati tog tipa dok priča o onima koji su izgubili domove.
Kako da ne, trebalo bi pustit i ove natrag što se nisu vratili 20 godina. Koljače i ubojice. Pa i ovi što su se vratili rade sranja a viču da im je ovo zemlja. Dajte im da daju imena mjesta po svojim partizanskim koljačima, dajte im ćirilicu
u škole, dajte im da ruše spomenike domovinskom ratu.. Nema se tu puno pričat.
Molite se Bogu kojem hoćete al poštujte zastavu pod kojom živite.
Grobovi ne lažu prodana dušo.

Za harpiju

Jedna od obveza Hrvatske – koja je istaknuta u pismu predjednika Busha (odnosno čovjeka koji je to pismo napiso u njegovo ime) našem tadašnjem veleposlaniku u SAD Nevenu Jurici prilikom ulaska Hrvatske u NATO bila je i “borbe protiv demona etničke mržnje”.

Što mislite kako bi NATO funkcionirao da se u Hrvatskoj u nekim novinama pojavi naslov “Hrvati u NATO-u zatražili pojačanu ishranu”? Naravno, aludiram na naslov “Hrvati u NO-u INE od Vlade traže smjenu Aldotija” sa naslovnice Jutarnjeg lista.

Činjenica je da niti jedan Hrvat do dana današnjega još nije osuđen za zločine nad Srbima u Hrvatskoj. To ne ističe samo Tomislav Nikolić. A Vi znate koliki su počinjeni, ne samo za vrijeme i nakon oluje. To je kompromitiralo izjavu Carle del Ponte da je svrha Haškog suda “dokazati zločincima da ne mogu pobjeći međunarodnoj pravdi”.

Vijeću Sigurnosti UN-a – koje je osnovalo Haški sud – se zamjera da “ima prava osnivati sudove koliko i udarati poreze zemljama članicama UN – a”.

Kako mislite da će suci u Hrvatskoj raditi svoj posao uz ovoliko demona etničke mržnje koji sasvim slobodno šeću unaokolo? Bojim se da će se mnogi skrivati iza formalnog slova zakona (za što je Hrvatska već dobila “packu” od ICtHR na području presuda za povredu ljudskih prava).

@Marx
E moj kolega Marx,
Previše je zla naneseno ovom nedužnom narodu i kako starim sve više znam da je bio samo jedan način stvaranja Hrvatske. Koštala su nas života i života sva primirja i ovi i oni sa strane. Svi vi koji tako govorite nemate pojma što je bilo u ratu i što je rat. Kad je bila Oluja trebali smo ih gađati bombonima a kad smo ušli na tlo svoje dugo okupirane i spaljene zemlje trebali smo pustiti da nam babe i djedovi krvnika što su klali i ubijali sve živo Hrvatsko a sad utekli u srbiju viču kako smo Ustaše. E vidiš kolega malo je slučajeva di su stradali nevini i njihove ubojice treba procesuirati ali takvih je jako malo.
Ne zaboravi nikad da grobovi ne lažu i da ima Boga.
Više ti se neću javljati jer ovo je samo moje osobno mišljenje i volim svoju zemlju za razliku od tebe i tebi sličnih.

Za harpiju

Mislim da si previše emocionalan – i to nekontrolirano. Vidi se da nisi nikada omirisao pravi rat, iako si možda i sudjelovao u nekakvim borbama. Inače bi već davno naučio da u ratu pobjeđuje onaj koji ima čvršće živce. Nemoj ići logikom “ja volim Hrvatsku a ti ju ne voliš”. To prepusi Sanaderu i njemu sličnima. Sanader – sada mi ga je jako žao jer mu je strašno – ali izjava koju je dao javno glasi da on “toliko voli Hrvatsku da ju nitko ne može voljeti više od njega”.

A ti razmisli o sudbni Mileta Dedakovića i mladog Jastreba. Što misliš zašto je Dubravko Merlić – u prijenosu uživo, pred TV kamerama – tri puta pitao mladog Jastreba “Kada ste otišli iz Vukovara?”.

Inače mislim da si dobar čovjek ali krivo rezoniraš jer si debelo zaslijepljen.
Pazi da te to ne odvede u neki krivi potez!

Budi mi pozdravljen, stoj mi dobro i dalje čitaj moje komentare.

New Report

Close