Koliko je loše raditi u T-HT-u (objavljeno 23.04.2008.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Koliko je loše raditi u T-HT-u (objavljeno 23.04.2008.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Nije njima tako loše, ali nije im ni tako dobro.
S obzirom na dobit koju HT ostvaruje, imaju pravo na traženje većih plaća.

I veliki broj radnika HT-a isto tako strahuje za opstanak svog posla, jer cilj uprave je da u konačnici outsource-aju sve radnike, a da ostanu samo tzv. menadžeri koji se razbacuju novcima.

I ovaj podatak o 200.000 radnika koji primaju do 2000 kn neto možete objesiti mačku o rep. Većina manjih privatnih firmi isplaćuje radnicima minimalce, a ostatak plaće ide na ruke bez ikakve evidencije, odnosno plaćanja poreza.

Prosječna inženjerska plaća u HT-u je niža od prosjeka plaće koju imaju inženjeri elektrotehnike. Usporedba sa tekstilnom industrijom je smiješna. Zašto su onda u bankarskom ili farmaceutskom sektori plaće i veće.
A ovo oko povlaštene kupnje je totalni promašaj. radnici INE i HT-a su dobili najmanje beneficije u tome. radnici Petrokemije su sad dobili cijenu od 114 kuna plus popust 20% + 1% po godini staža. Te uvjete popusta su dobili svi osim radnika INE i HT-a

ako kojem inženjeru elektrotehnike plaća nije po volji može brzo naći drugi posao – ali ga ne traže, dakle dobro im je u HTu.

Zbilja mi kao zaposleniku male firme idu na živce grintanja zaposlenika velikih firmi oko visine plaća … ja nisam dobio nikakve dionice, nemam regres niti naknadu za Uskrs, moje dijete neće moći u vrtić koji organizira firma niti su mi plaćeni prekovremeni a točno se zna da ako nešto ne napravim cijela firma stoji…. zato mislim da ipak zaslužujem veću plaću od kolege u HTu ili ERNTu.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

To ozapa.

Ni tebi nitko ne brani da ideš raditi u veliku firmu. Ja sam radio i u malim i velikim. I birat ću veliku jer nisam nezamjenjiv, a to je neprocijenjivo.

U prosjeku gledano sve je to sarma. Jedini problem je što netko od te sarme jede kupus, a netko meso.[wink]

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Ja sam bio inž. elektrotehnike u HT-u, sa jadnom plaćicom i-zbrisah na svu sreću uz otpremninu.[thumbsup]
Istina, netko bere dobre plaće.

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Nekada su HT radnicima plaće išle redovito gore iz godine u godinu. Sada su plaće “zamrznute” i radnici se moraju dokazivati kako bi zaradili bonuse. No zalaganje nije garancija da će bonus i dobiti.

Garancija za bonus je biti dobar sa šefom, a neki imaju problema sa lizanjem tuđih pozadina – tu mislim da leži problem nezadovoljstva. [wink]

Cash rulez!

Slazem se da radnici traze vece place, pogotovo u firmama koje ostvaruju dobit, a to je i zasluga radnika a ne samo menadjera. Sto se tice statistike – nema veze sa vezom, osim sto cesto dobiju krive podatke, tek matematicki tocne, jer se nema vremena uz sve obaveze jos i statistiku tocno popuniti (iako sam ne spadam u tu grupu), a svi ti minimalci dobiju jos i kes. Ne kazem da nema djelatnika koji primaju male place – nazalost ima, ali ipak, nek pokusaju pronaci drugi posao, ili se doskolovati, kao sto sam i sam napravio. isto tako radim za privatnika vec dugo, dugo i u drzavnoj frimi ne bi radio ni dana, a placa mi je oko 17.000 kn neto i nisam menadjer. Ako firma dobro stoji, ostvaruje profit onda nek dio kolaca podjeli i sa djelatnicima, i zasto uvijek gledati slabije i losije place, pa uvijek treba teziti boljem. (pisu mediji da ce se ukinuti nulta stopa pdv-a na kruh i mlijeko jer u Europi nema 0-te stope – e pa nek i place onda usklade sa Europom, ali to niko ne spominje). Ako sam ne zatrazis vecu placu, nece ti je ni direktor ponuditi, i vise te cijene kad se boris a ne pokunjeno kukas kako ti je slabo.[thumbsup]

ko riskira - zivi rizicno

ljudi moji, kako vam je lijepo tako govoriti napamet ne znajući koje sve troškove firme kod nas plaćaju.. pa mi imamo najskuplju državu u Europi.. plaća od 3000 kn poslodavca košta cca 5000 kn.. a tih 5000 kn treba zaraditi.. moje mišljenje je da plaća treba biti 2000 kn ili manja (neto) i onda postotak na odrađeno.. pa je svima bolje.. tako kod mene funkcionira i loši radnici sami odu… oni dobri rade čuda.. i meni i sebi… ali kad čujem da netko traži veće plaće, pa bili to učitelji, suci, doktori ili radnici HT-a, jeza me hvata.. dobit ? a što je cilj firme ? da nije možda da vlasniku donese dobit ? aaaaa neeeee. kod nas je to da se radnicima više plaće isplati… možda i u brodogradilištima isto ? I netko onda danas od vlasti opet provali da neće radnici u brodogradilištima izgubiti posao ? Niti jedan radnik ? Pa tko je tu lud ?

Na HR burzi dionice treba kupovati po principu: kupi i zaboravi

gosparu moj, daj ti ljudima plaću 2000€ (netto) i onda postotak na odrađeno… pa ćeš vidit kako dobri rade čuda… i za tebe i za sebe [lol]
a ti budi sposoban ugovorit poslove za platit najskuplju državu u evropi, radnike i sebe [cool]
a ako nisi, onda lagano katanac na butigu
najlakše se bogatit na bilome roblju [angry]

Jasno je zašto ja ne idem u veliku firmu – zbog veće plaće. Ono što sam ja htio reći je da ne možeš imati sve. Mnogo njih koji sada rade u velikim firmama ne bi tamo radilo da su plaće u tim firmama veće.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

New Report

Close