U RH ću imati oko 120% prinosa, ali to je zato što od nove godine imam oko 100%. Više ne očekujem spektakularne rastove, osim možda par dionica, ali ukupno još oko 20% jer očekujem i neku korekciju u jesen.
U regiji očekujem još oko 70-100% do kraja godine, ali tek nakon konferencije o Kosovu i kad vidimo kako će burze na to reagirati.
U 2008. u RH bit ću sretan sa 30% prinosa, a u regiji sa oko 50% jer ne može svaka godina biti “ona” godina. Prijašnjih godina znao sam imati i preko 500% prinosa, ali ta vremena su daleko iza nas i mislim da su mogući takvi prinosi još samo u Albaniji i Moldaviji a onda ću nakon svega krenuti na Londonsku burzu i zadovoljiti se sa 10-15% godišnje. Eto , to su moji pogledi na burzu u idućih 5 godina.
jer očekujem i neku korekciju u jesen.
Jel to izazvanu 100% rastom HT-a pred izbore ili te kosti bole pa predviđaš kišu?
cayman006:
”
jer očekujem i neku korekciju u jesen. ”
Jel to izazvanu 100% rastom HT-a pred izbore ili te kosti bole pa predviđaš kišu?
bas sam ja razmisljao kako nitko ne racuna na IPO-e ni najmanje.. ja mislim da u nasim prilikama svaki IPO barem 30% sigurnog prinosa..
najskromniji scenario koji mogu zamisliti..
Dac caymane mig da uzmem i ja kintu ja bi ponovo na izlet u usa………..joj ja sam budala od malena,nikad nisam volio lopatu a laka mi para slatka.Pozdrav sa stoje
Da, očekujem korekciju zbog HT-a, a je li 30% prinosa sigurno – e to ne znam niti očekujem a niti još znam hoću li uzimati HT ili neću. Moguće da mi ta lova više vrijedi na regionalnim burzama…Vidjet ću još…ima vremena, a u svakom slučaju neću ništa prodati da bi kupio HT jer znam da će biti dobrih kredita kao za INU i mislim to uzeti ako treba.
Nema puno svrhe pričati o % prinosa ako se ne uzme u obzir i veličina portfelja. Puno je lakše napraviti 200% s portfeljom od 100.000 kn nego 100% s 1.000.000 kn ili više. Dapače, ja bih radije prinos od 50% na ovom drugom portfelju nego 200% na onom prvom [smiley1]
tu se slazem.. vjerujem da prvo moramo znati koliko kosta pa da vidimo hocemo li kupiti.. isto se slazem da nema smisla prodavati ista, pogotovo kad bude pucalo lagano crvenilo nekako u to vrijeme..
dal vrijedi vise na regionalniom trzistima pojma nemam[smiley2]..
Nema puno svrhe pričati o % prinosa ako se ne uzme u obzir i veličina portfelja. Puno je lakše napraviti 200% s portfeljom od 100.000 kn nego 100% s 1.000.000 kn ili više. Dapače, ja bih radije prinos od 50% na ovom drugom portfelju nego 200% na onom prvom [smiley1]
to je isto faktor..
Moram priznati da sam početkom godine očekivao preko 100% ali sad se nadam oko 80%.
ponukan totalnim omalovazavanjem od strane ‘iskusnijih’ na moju tvrdnju da 100% prinosa ove godine nije neka filozofija koristim svoje novostecene privilegije da otvorim ovu temu:
Zašto lažeš?
Rekao si ovo, citiram:
mislim da smo mi svi ovdje zbog puno vise od 100% godisnje.. barem ja jesam.. da mi je 100% dosta kupio bi ddjh, ptkm, i jos koju i ne bih se uopce zamarao ovim forumom.. i imao bi vise od 100% godisnje.. osim u slucaju elementarne nepogode ili neceg slicnog..[smiley1]
Ništa ne očekujem, al da sam super zaradio ove godine – jesam.
ma ne lazem.. mislio sam na ovu godinu.. tko jos misli vise od godinu dana unaprijed..[smiley1]
a i 150% je puno vise od 100%, a to je onako nesto izmedju onog sto si zelim i sto mislim da cu sigurno imati.. i upravo zbog tih dodatnih eventualnih 50% visim ovdje svaki bozji dan..