Jos jedna izazovna godina izgleda kako je sve teze zaradit i vani i ovdje puno nesigurnosti je prisutno da bi se stvari iscitale kako treba.
Za mene je ova godina prosla reci cu dobro iako manje od planiranog ali u uvjetima kakvi su na trzistu zapravo je dobar, plan je bio ostvarit 22,5 % za ovu godinu (poceo sam na pocetku godine sebi radit okvirni plan i ocekivanja vrijednosti da mogu sebe kontrolirat na kraju godine da vidim kakva su mi bila ocekivanja).Na dionicama je ostvareno 11,9%, s tim da se 3% peveca racuna po zadnjoj cijeni na kraju prosle godine 175kn tako da se tu vodi nula i tako ce biti do daljnjeg, ali recimo da ako uzememo pevec po 500kn dobili bi oko 18% pa po tome nisam puno ni odstupao od nekog plana, s druge strane forex je ostvario gubitak od 10,5% iako je do prije tjedan dana i tu bio plus od 10%, recimo da tu jos eksperimentiram trgujuci manualno sta ima svoju cijenu, generalno na forexu sam u plusu od predhodnih godina, ako uzmemo u obzir sve dobit za ovu godinu je 10,5% i utjesna nagrada za drugo mjesto na moje dionice al to racunam kao i prvo s obzirom kako se vodi ova prodaja todex perjanica.
Statusquo tj. Justicio čestitke!
Baš gledam kako se ne javlja nitko osim mene i darca iz prvih 10, zasluženo s obzirom da nije bilo todomora u portfelju i svinjarije sa puštanjem zamjena za druge dionice, igra je izgubila smisao.
Meni je ovo prva godina da se natječem btw, za iduću ne znam hoću li se prijaviti
Hvala taj nick mi je ostao jos iz gejmanja nikako ga se otarasit uvik se pojavi negdi hahah
Da smisao igre se gubi, a nije stvar nagrada, mislim za pobjedit tu generalno potrebno je izabrat najrizicnije dionice jer je kod njih volativnost najveca za bit u prednosti prema ostalima ali to nosi onda i downside rizik medjutim ocito na igri najrizicnije imaju drugacija pravila pa se jedan dio rizika izgubi ono dionica ode u predstecajnu blokirajuje i ti prodas po cijeni blokade iako svi znaju da kad se odblokiraju cijena ce bit -90% i jos si je prodao dok se nije moglo prodat al eto kao sta ni u hr ekonomiji ne moze bit posteno tako ocito kod nas i igre prate ista pravila.
Ove godine što krpe što konca cca 10% minusa
jučer dobio na mail kapitalne gubitke za 2018 , ove godine očekujem dobitke
Sve u svemu nitko nema veliki gubitak. S obzirom kakva je godina to je odlično.
A tko bi i napisao da je u gubitku, samo se one pozicije koje su narasle gledaju 😂
2018. -8000 i kusur
17 %+. 2019 god
Cestitam!
Za mene katastrofa pocetak godine…u crvenom -0,8%, ni sam ne znam kako kad sve raste ili stagnira (valjda samo moje padaju😀😀)…nadam se da se po jutro dan ne poznaje…duga je godina…
17 %+. 2019 god
na čemu molim te lijepo? Crobex je u banani najblaže rečeno, i dalje
nije neki period od samo dva tjedna ali ipak… daj me prosvijetli