Nova lista izasla vi ste sad 7 ja iza tamo
U ovoj godini ostvareni minus bez dividendi -6.06% (ako zaračunam dividendu onda bi minus bio oko -3.5%).
Na portalu moje dionice sam završio na 9 mjestu. (čudno obično sam ja negdje na sredini).
Navedene dionice (ATGR, ADPL, ADRS, RIVP, PODR, MDKA) su mi činile više od 50 posto stvarnog portfeljija (ATGR I PODR sam prodao).
Štetu su mi najviše napravile :PLJK, VIRO, IPKK, VLEN, (ARNT,SLPF,SLRS,SPNV,BCIN).
Komot,
Tocno to!!
Iako godina vecini nas nije bila za pamcenje, posebno me veseli ponasanje dionica za vrijeme raspada vanjskih burzi u prosincu koje je pokazalo da uz ovu razinu poslovanja nema bas prostora za velike padove te da grebemo po dnu. Nikad nisam bio opusteniji u padu, nije bilo panike i imao sam osjecaj (mozda lazni) da imam sve pod kontrolom.
U 2019. ocekujem rast osim u slucaju vecih padova na ino trzistima.
Sretnu i uspjesnu 2019. zelim svima!!!
-2% ove godine. Moglo je biti bolje.
Svoj prinos gotovo da ne mogu izračunati kako valja.
Ne znam po koliko bi danas vrednovao KOTR-P, HMDN, HDUZ, OLVD, Vilu Dubrovnik ili GAMA,PCTS,SNHA-njima računam cijenu iz zatvaranja CE Entera.
Nisu propali i nisu 0kn, većina ih posluje ok i dalje.
1/3 portfelja ne kotira nigdje, mogu prodati možda preko oglasa.
Uz pretpostavku-dosta nategnutu da na gore navedenima nisam ove godine ništa izgubio u minusu sam 6% u HR te 8% u inozemstvu.
Zadnjih dana prebacio nešto keša vani-malo kupovao- GS, USB, T.
Na zse skoro sve likvidno rasprodao početkom korekcije pa keša imam dosta. (izašao skroz iz ADPL,ZABA,PBZ,HT,IKBA)
Na zse značajniju poziciju od onog što se kako tako može prodati imam samo u JDOS, te sitno ACI, TUHO, HTCP, BRIN.
1.1. 2017 ath od te dobi samo gubitci. ove godine apsolutno na svim mogućim pozicijama. nisam nešto ni trgovao radi poreza.
Sa todeksom -14 %
Bez todeksa + 0.8 %
2018. godina završila sa + 19,55 %.
Iznenađujuće pozitivno nakon gotovo cijele godine provedene u minusu par postotaka, sve do pred kraj.
Sredinom godine dio portfelja sam povukao sa burze a kompletni ostatak imovine uložio u JDRN, prosjek ulaza 12,1 kuna. Zarada od tog ulaganja preko 40 % u par tjedana, većina aktivnosti na prodaji na JDRN zadnja dva dana je moja.
Hvala PBZ.
lp
Ja ove godine 124.7% sve skupa. U portfelju dva nova golfa i jedan reno4.
Ja zadovoljan!
Istina veći dio portfelja činile su nekretnine ali eto..
Svaka čast za rezultat na sam kraj godine!
2018. godina završila sa + 19,55 %.
Iznenađujuće pozitivno nakon gotovo cijele godine provedene u minusu par postotaka, sve do pred kraj.
Sredinom godine dio portfelja sam povukao sa burze a kompletni ostatak imovine uložio u JDRN, prosjek ulaza 12,1 kuna. Zarada od tog ulaganja preko 40 % u par tjedana, većina aktivnosti na prodaji na JDRN zadnja dva dana je moja.
Hvala PBZ.
lp