Koja predviđanja EIU-a za Hrvatsku HGK smatra nerealnim

Naslovnica Forum Komentari članaka Koja predviđanja EIU-a za Hrvatsku HGK smatra nerealnim

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Da li su ta gospoda svjesna koliko im je lijepo? Baviti se larpurlartizmom a za to primati plaću iz budžeta je danas luksuz o kojem mnogi mogu samo sanjati.

Koliko ima u Hrvastkoj “instituta” za ekonomske “studije i analize” koji rade isto i također su na budžetu?

Muka čitati.

Marx, upravo sam i ja mislio isto napisati.

Koji podsmijeh beskorisnih uhljeba! Imamo stav kad nemamo pojma, a prihodi (od reketa) sigurni!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Spoznaja tuđe nesavršenosti spašava iluziju vlastite genijalnosti

Ma kud li su našli baš EIU da se s njime ne slažu? To je podsvjesno podilaženje samima sebi kako bi tako – opet podsvjesno – sami sebe uvjerili da zaslužuju plaće koje primaju. Jer upozoravati na greške EIU-a (i imati na svojoj strani Poslovni dnevnik da to naglasi) priliči samo nekome tko je veliki “laf”.

Inače nekoliko činjenica koje ukazuju na to koliko su daleko od stvarnosti. Jedan je predsjednički kandidat imao program s motom “Hrvatska mora pokazati ponos i ambicije”. Po njemu, ona to treba dokazati tako da napadne svoj glavni problem a to je dug i to tako da sačini plan za ostvarivanje primarnog budžetskog suficita. Nakon toga da se obrati “trojki” s prijedlogom za njegov djelomičan otpis i restrukturiranje – umjesto da čeka “bumerang obveznica” i “pad zastavice”.

Kako sigurno pretpostavljate, “nije se uspio probiti u javnost” pa je odustao, obilato zahvaljujući i medijskoj blokadi.

Zanimljivo je da je Joaquin Lamy – novi brazilski ministar financija – upravo prije nekoliko dana kao osnovu svog p0rograma također postavio primarni budžetski suficit (2% BDP-a) sa ciljem ostvarenja uravnoteženog budžeta.

Grčka ostvaruje primarni budžetski suficit a također i onaj bilance tekućih plaćanja.

Da se vratimo na Hrvatsku: dokle god ne ostvaruje primarni budžetski suficit 0,5% suficita tekuće bilance plaćanja je beznačajno.

Ma ponavljam: muka mi je to čitat!

New Report

Close