Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
KOEI | 408,70 | 78.880 | 193 | 408,00 | 412,00 | -1,45% |
Slab posao novootvorenog laboratorija jer končar u su pregoreli transformatori.
To je nešto svježe? Ne vjerujem da to ne bi bilo na vijestima.
Hahaha, odnosi se na pad cijene dione na burzi pa sam napisao da su pregoreli trafići.
Nemoj strašiti jer pada bi sigurno bilo zbog toga. To je preozbiljno za zafrkanciju 🙂
Nek’ se prodaje na CKML možda bude novaca i za KOEI. Blažeka Branka je prema podacima na 18.9. imala 860 dionica KOEI.
KONČAR-ENERGETSKI TRANSFORMATORI d.o.o. je 2022. ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 156.197.235,12 € što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 29.378.967,82 € u odnosu na prethodno razdoblje kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 126.818.267,30 €. Poslovni subjekt je tokom posljednje dvije godine poslovao s dobiti. KONČAR-ENERGETSKI TRANSFORMATORI d.o.o. je u 2022. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 2.337.316,88 € dok je ostvarena neto marža iznosila 1,50%. Poslovni subjekt KONČAR-ENERGETSKI TRANSFORMATORI d.o.o. u 2022. nije povećavao ni smanjivao broj zaposlenih, a imao je 449 zaposlenika.
Baš gledam malo kakvu jadnu neto maržu ima kpt. Tu mi nešto ne štima, ne znam kako je bilo prošlih godina. Tu svakako leži velika skrivena vrijednost, svakako bi trebalo biti barem 5 posto ili više u trenutačnoj konstelaciji potražnje. Jel ima upućenijih od mene da malo prokomentira?
Nenad Bakic
21 min:$
X
Končar- deep dive (2)?
Prije jedno dva mjeseca sam napisao končar
deep-dive i predvidio još jedan kvartal odličnih
rezultata, što se i ostvarilo
Sada je konsolidirrani EV/EBITDA KOEI oko 5-
što znači da bi grupa končar (da je EBITDA
dobra aproksimacija toka novca od poslovanja
i da nije konsolidirano) mogla SAMU SEBE (sav
dug i svu vrijednost dioničarima) otplatiti u
Svega 5 godina.
Moja slutnja je da kad ‘izbijemo’ dio KODT
koine pripada dioničarima KOEI da bi to moglo
bitijoš dosta niže. Sigurno neću imati vremene
pogledati i što se dogada kad se po ‘suma
dijelova’ izbije i DLKV, za KET nemamo nažalost
kvartalnih podataka
Da li vas zanima takva nekakva analiza
(nemam vremena pa da ne pišem bezveze)?
Evo još jedan ugovorčić. Nek se nađe.
Ako je prognoza za ovu dionicu rast samo 10 tak % do kraja godine onda je dionica u odnosu na ostale sastavnice u grupi u ofsajdu.
dali je končar best buy za drugu godinu. možda ako poveća divku.