Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
KOEI | 408,52 | 37.584 | 92 | 408,00 | 410,00 | 0,00% |
Pozz ekipa, kako stoji jedna od mojih najdražih dionica?
Dugo me nije bilo.
Na petrici i na varteksu su mi sami drukeri.
Nije valjda i ovde tako stanje?
RUSI: "Nude uključivanje Končara u projekt „Moskovski tramvaj“. Rusi planiraju nabaviti 300 tramvaja, što vrijedi stotine milijuna eura. Zainteresirani su i za preuzimanje Končarove tehnologije. "
Šveđani:
"U desetak godina, koliko traje offset, Šveđani bi nabavili nekoliko ledolomaca (Uljanik, a stoje po 100 mil. dolara), Dalekovod će dobiti nove poslove, žele i suradnju s Končarom, Gredeljem, a pojačano bi uvozili i naša vina (Agrokor)."
Šveđani žele i suradnju s Končarom, Gredeljem, a pojačano bi uvozili i naša vina (Agrokor).
vina i tramvaji ko kafa i ventilatori.
http://www.youtube.com/watch?v=TwxpUWfFnMw [lol] [lol]
Izgleda da Bago odlazi…ovo bi moglo biti pozitivno za dionicu….
http://www.vecernji.hr/vijesti/vlada-mu-trazi-zamjenu-bago-kaze-da-tome-pojma-nema-clanak-399059
Ukoliko "Bago" ode (tj. cijeli stari način upravljanja), ukoliko dobijemo jedno profesionanlo vođenu kompaniju, gdje će se razmisliti o ulozi holdinga, načinu kako ovo dalje restruktuirati… ovdje bi moglo i bez privatizacije doći do lijepog otključavanja vijednosti.
Ukoliko se pokaže da se stvari u tom smijeru popravljaju, ovo bi meni ponovno moglo izgledati kao jedna od podcijenjenjenijih kompanija u RH pri nekim ovim cijenama tj. ja bih se tu mogao i vratiti! I izašao sam zbog ovoga što rade, kako rade, dijele si dioncie koje prodaju na burzi odmah nakon toga, jer sam potpuno izgubio vjeru u tu upravu i smisao holdinga koji se ne restruktuira nego nastavlja po principu jedni zarađuju drugi to potroše.
Trenutno su mi sve dionice takve da mislim da su podcijenjene najmanje 50 % i kad sam to prestao misliti o KOEI tamo sam izašao (i ulazio u druge u kojima se osjećam tako sigurno) ali ukoliko bi se ovdje dogodile takve promijene, ovo bi mi pri ovim cijenam ponovno bilo u tom rangu, opet bi mi vrijednost bila 1000+ kn, tj. evenutalnim jačim rastom nekom od postojećih mi dionica (ili čak i manjim od nekih koje su mi već na knap oko 50 %) bi od te prodaje stvarno se mogao ponovno tu vratiti jer ne mogu podebljavati npr. KODT u kojega sam već sada siguran jer bi time poremtio diverzifikaciju.
I što kazati .KODT smanjuje svoju težinu u KOEI.
Ali da će to biti ovako drastično zaista nisam očekivao jer je KODT smanjio dobit za 42% u odnosu na
prvi kvartal prošle godine i očekivao sam da će i kvartalna dobit KOEI biti manja.
Međutim,dobit u prvom kvartalu veća za 30% nego lani.
Bravo KOEI.Valjda ćemo sutra vidjeti lagani rast.Čestitke vlasnicima.
DOBAR START Grupa Končar: Neto dobit u prvom kvartalu povećana 26%
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 26.04.2012. – 16:57:25
ZAGREB – Grupa Končar u prvom je tromjesečju ove godine ostvarila dobit nakon oporezivanja u iznosu od 36,3 milijuna kuna, što je povećanje za više od 26 posto u odnosu na isto razdoblje lani, podaci su iz konsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Dobit prije oporezivanja ostvarena je u iznosu od 40,9 milijuna kuna i veća je za 22,6 posto.
Ukupni prihodi iznose 563,9 milijuna kuna i manji su za 6,7 posto, a ukupni su rashodi smanjeni za 8,4 posto, na 522,9 milijuna kuna.
Od 21 društva Grupe Končar, 15 društava poslovalo je pozitivno, dok je šest društava iskazalo gubitak u ukupnom iznosu od 13,6 milijuna kuna.
Konsolidirani prihodi od prodaje proizvoda i usluga ostvareni su u iznosu od 518,1 milijun kuna. Na domaćem tržištu ostvaren je prihod od prodaje u iznosu od 265,5 milijuna kuna ili 21 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.
Na inozemnom tržištu ostvaren je prihod od prodaje od 251 milijun kuna, što je za 25,2 posto manje.
U prihodima od prodaje, društva poslovnog područja Energetike i transporta ostvarila su prodaju u iznosu od 437,9 milijuna kuna ili 84 posto od ukupne prodaje Grupe.
Društva poslovnog područja Trgovine ostvarila su prodaju u iznosu 37,1 milijuna kuna, Industrije 30,5 milijuna kuna, a tri društva unutar Posebnih djelatnosti 16,9 milijuna kuna.
U prvom kvartalu ove godine društva Grupe Končar ugovorila su novih poslova u iznosu od 513,8 milijuna kuna, od čega 59 posto za inozemna tržišta.
Ma sve je to super… A dionica? Ni da mrdne… Uz mizeran promet…
Ma sve je to super… A dionica? Ni da mrdne… Uz mizeran promet…
Pa sasvim normalno. Tko je lud prodavati po ovoj cijeni. Ulaskom u EU za Končar se otvaraju još veće mogućnost a onda će doći sve na svoje
Pa sasvim normalno. Tko je lud prodavati po ovoj cijeni. Ulaskom u EU za Končar se otvaraju još veće mogućnost a onda će doći sve na svoje
[/quote]
Zasto bi bilo normalno?
Hm…
A zasto nitko ne kupuje?
(KUPNJE (559) – KOEI-R-A PRODAJE (2.838) – KOEI-R-A)
p.s. ovo nije nagovor za kupnju ili prodaju. Imam dionice KOEI.