KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KOEI (Končar-Elektroindustrija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 18:30
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
KOEI
408,70
78.880
193
408,00
412,00
-1,45%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@lopina

Ma što ti pričaš, ostatak ne zarađuje ništa. Jedino zarađuju KPT i KODT i kamate na štednju, a ostale članice stvaraju gubitke do cca. nule.

Pojaviti će se jazovka.Kupnja će nestati,a onda će vam se Ivana 7 naslađivati da vas je ošišala.

Dioničarima KOEI.

– na ovoj temi ne pišem, ali vidim kako me se dosta spominje.
– nemam dionice KOEI tako da nitko s moje strane tu neće biti ošišan.

– a ovom penziću osnovnoškolcu sam postala velika noćna mora od kada sam ga uništila psihološki i financijski, te je stvarmo teško pretpostaviti koje ispade će učiniti.

– ali evo ja se ispričavam svim dioničaraima KOEI jer za psihički nestabilno stanje gospon Lopine sam stvarno odgovorna.

– I love this game.
Pozdrav !

Svakakvih gluposti na ovoj temi, KOEI je odlična firma, ima super bilancu i veliki potencijal rasta prihoda i dobiti.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Transformatorski kotao za off-shore projekt 🙂
http://www.koncar.hr/Novosti?year=2011&yearActive=yes&month=08&newsId=176

Izgleda da su im ga poklonili i napravili gubitak, kad dionica ovako reagira [lol]

Izgleda da su im ga poklonili i napravili gubitak, kad dionica ovako reagira [lol]
[/quote]

Nije to, Ameri su kihnuli i cijeli svijet se stresao, a tako i ova.
Samo da još ne zakašlju, onda će biti problem. [proud]

Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.

http://www.hanfa.hr/izdavatelji/HR/vlastite_dionice/501/2011-08-23-9596.pdf

Uprava se isprsila. Svaka čast. Šteta što su ovakvi potezi više izuzetak nego pravilo, no ne treba zaboraviti sveoupću nelikvidnost.

http://www.hanfa.hr/izdavatelji/HR/vlastite_dionice/501/2011-08-23-9596.pdf

Uprava se isprsila. Svaka čast. Šteta što su ovakvi potezi više izuzetak nego pravilo, no ne treba zaboraviti sveoupću nelikvidnost.

Zašto si tako siguran da ih neće sebi podijeliti??

Trezor ih treba čim prije sve poništiti, i onda smo svi mirni i zadovoljni 😉

Tko zna ima li to kakve veze s posjetom ANgele Merkel jučer…
Moram priznati da mi nije bilo svejedno – a sigurno nije bilo ni Bagi – slušati hvalospjeve Siemensu kako odlično ulaže u vjetroelektrane u Hrvata (s Dalekovodom, njega nisu spominjali), dok Končar – ispada – bezuspješno pokušava napraviti hrvatski proizvod. Ako je dosad i postojala kakva nada po tom pitanju (čak je i Ferdelji cijelu prošlu i ovu godinu znao ko papagaj ponavljati i gurati ĐĐ u kooperaciju sa Končarem, da zajedno to rade, pa ništa), mislim da je sada, nažalost, definitivno propala. S obzirom da su nam strana ulaganja nasušno potrebna (iako ne na taj način kako uvijek ispada da se događaju, već desetljeće-dva), teško da će tu biti prostora za hrvatski proizvod.
Ili točnije – sve dok je Bago na čelu Končara…

Čudi me da Merkel ovaj put (kao u Berlinu zadnji put) nije izričito spomenula Končar i Siemens, ali možda je to čak i znakovitije, šutnja.
Nekako imam osjećaj da će u relativno kratko razdoblju uslijediti Bagina ostavka (ili pak micanje), jer znamo njegovu odioznost prema Siemensu i njegovim pretenzijama prema Končaru (iako je sve to nekad davno u drugim državama i bio Siemens). Da li je Bago cijelo ovo vrijeme bio kočničar ili pak vizionar koji je htio spriječiti potpunu sinergiju, pokazat će vrijeme, ja to ne mogu znati niti predvidjeti, ali rekao bih da sat ubrzano otkucava…

I meni je to bilo gadljivo. Umjesto da se priča o tome kako bismo mi jadnici nešto njima izvozili, nešto zgodno na njihovom perspektivnom tržištu si ulagali itd., oni bi da mi siromasi kupujemo njihove proizvode, oplemenjujemo njihov kapital itd. Strahote. Digne mi se kosa na glavi svaki put kada naše političare čujem da spominju "strana ulaganja". Bolje bi im bilo da se zapitaju za početak zašto je tako malo domaćih ulaganja, a onda ćemo se tek kasnije brinuti o strancima.
Hrvatska vlada bi prije svega trebala voditi računa o građanima RH a tek potom prijateljski voditi računa o građanima Njemačke i drugih stranih prijateljskih država. Ovi naši kao da zaboravljaju u kojoj su državi i kome služe. Nije su ih valjda izglasali građani Njemačke, sve više mi se počinje činiti da ipak jesu.

O starnim ulaganjima naši političari očito zaista ništa ne znaju, i kad je tako najbolje da se time niti ne bave. Strana ulaganja koja su nam potrebna (a mnoga od njih: nisu, dapače šetetna su nam dugoročno) će doći sama od sebe, spontano, kada poslovni uvjeti budu takvi da se isplati ulagati: domaćim i stranim ulagačima. Tada će se stvari odvijati normalo, tržišno, i čak od stranih ulaganja će biti koristi, za razliku od zadnjih godina kada strana ulaganja znače prije svega jeftino izvlaštivanje domaćih građana iz vlasništva nad najvrijednijim kompanijama.

Ulaganja su uvijek prije svega interes onoga koji ulaže, sve ostalo je usputno i kratkoročno što se tiče griendfield investicija (a u preuzimanjima mogu biti dobra za sve u slučaju efikasnijih tržišta, gdje se dobivaju fer cijene npr. u preuzimanjima, i to uz nekakve sinergije pa da su zapravo cijene sa premijom na fer cijene kao samostalnih kompnija itd., i pod uvjetom da onaj koji prodaje prodaje radi pamentog reinvestiranja u druge stvari koje smatra perspektivnjima itd.). To naši moraju konačno shvatiti, i raditi u tome smjeru, kako bi naši građani bili ti koji ulažu jer valjda je ono što želimo da naši građani dugoročno prosperiraju. Nije na našoj Vladi da brine o Njemačkim građanima i njihovim prilika za ulaganja, to će oni sami, dovoljno su sposobni i pametni. Kod nas treba brinuti o našim građanima!!

Tko zna ima li to kakve veze s posjetom ANgele Merkel jučer…
Moram priznati da mi nije bilo svejedno – a sigurno nije bilo ni Bagi – slušati hvalospjeve Siemensu kako odlično ulaže u vjetroelektrane u Hrvata (s Dalekovodom, njega nisu spominjali), dok Končar – ispada – bezuspješno pokušava napraviti hrvatski proizvod. Ako je dosad i postojala kakva nada po tom pitanju (čak je i Ferdelji cijelu prošlu i ovu godinu znao ko papagaj ponavljati i gurati ĐĐ u kooperaciju sa Končarem, da zajedno to rade, pa ništa), mislim da je sada, nažalost, definitivno propala. S obzirom da su nam strana ulaganja nasušno potrebna (iako ne na taj način kako uvijek ispada da se događaju, već desetljeće-dva), teško da će tu biti prostora za hrvatski proizvod.
Ili točnije – sve dok je Bago na čelu Končara…

Kolega neznam koliko si upućen u vjetroelektrane ali ja jednu gledam već par godina sa desne strane kad se u Dugopolju ukrcam na Dalmatinu. To je Končarova vjetroelektrana. I stalno nešto oko nje petljaju. Vjetroelektrana treba imati postotak iskoristivosti koji osigurava dobit. Koiliko sam ja upućen Končarova to još nije postigla. I šta sad. Glupo investiranje u Hrvatski proizvod pod svaku cijenu dovelo je do toga da 50 kilometara dalje kreće treći vjetropark a mi se još mučimo sa prototipom. Kad se vidilo da ne ide trebalo je iči ili u joint venture sa dokazanim proizvođačem ili kupiti licencu. Uz malu pomoč države mogle su se vrtit vjetrenjače made by Croatian hands i tuđom pameču. Ovako nemamo ništa.

Inače sam zadovoljan imatelj KOEI dionica i na njima imam pozamašan profit a očekujem i više.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

New Report

Close