Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
KOEI | 408,93 | 51.934 | 127 | 408,00 | 410,00 | 0,00% |
Možda netko od onih koji samo gledaju dividendu i ništa više. Briga ih za reinvestiranje i sl. njima neshvatljive pojmove.
Naime, ako je suditi prema onome što Vlada priča, natjerat će sve koje može, pa tako i Končar, na isplatu prilično velike dividende. Nadam se da je to ovdje koliko-toliko primjereno, da ne remete planove uprave glede investicija. Mislim keša ovdje i tako ima hrpu.. možda zbilja tih par desetaka kn tamo-vamo nije nešto značajno za provođenje planiranih investicija.
Možda je i reakcija na bolje rezultate iz revidiranog izvješća u odnosu na nerevidirano. EPS za 2010. 60,25 kn vs. 56,05 prema nerevidiranom izvješću.
Končar – elektroindustrija dd Godišnje izvješće 1Y revidirano konsolidirano
Možda je i reakcija na bolje rezultate iz revidiranog izvješća u odnosu na nerevidirano. EPS za 2010. 60,25 kn vs. 56,05 prema nerevidiranom izvješću.
Nisam stigao odmah pogledati, sad vidim – pa baš lijepo. Zna se da je ono privremeno izvješće, da može odstupati od konačnog, ali ovo je zaista neočekivano veliko i to pozitivno “odstupanje”! 😀
Nisam stigao odmah pogledati, sad vidim – pa baš lijepo. Zna se da je ono privremeno izvješće, da može odstupati od konačnog, ali ovo je zaista neočekivano veliko i to pozitivno "odstupanje"! 😀
[/quote]
Stvarno super, veselim se dividendi.
S druge strane, bolje da su malo smanjili dobit, da ne moraju toliko isplatiti državi kroz dividendu.
4000 kom? 12:54:43
kaj bi to moglo bit?
[shocked]
IMHO, neki mirovinac koji skuplja likvidnost da lakše brani cijenu INA-e kad je odblokiraju.
Ali vidjet ćemo za 3 dana.
@Lynx
Ne znam zašto ste protiv dividende (odnosno ne veselite joj se). Po meni (a i po mnogima) jedina i prava svrha poduzeća je da donosi i isplaćuje dobit vlasniku. Ovo što radi Končar (a pogotovo Adris) nema više smisla, to gomilanje keša na računu nema nikakvog opravdanja.
Dobit je opravdano zadržavati kada je firma relativno zadužena i/ili kada ulazi u nekakav investicijski ciklus, ali to ne može trajati beskonačno.
Kakvo je opravdanje da Končar i Adris imaju onoliko gotovine (i kratkotrajne fin. imovine)? Za redovno poslovanje potpuno nebitno, a očito i da nemaju di taj silni novac uložiti. A i kad/ako pronađu nekakvu izvrsnu priliku za investiranje, zašto ne koristiti polugu? Ovo dvoje su totalno nezadužene firme, nemaju nikakvih dugoročnih obveza, a svakodnevno poslovanje izvrsno – oni dobiju kredit za tren oka ako im su im potrebna sredstva za neku investiciju, jeftinije se mogu zadužiti nego država. Tako rade sve vrhunske kompanije, POLUGA je strašna stvar i njome se maksimaliziraju koristi (znam kolega da ste to na faksu učili. ;)).
Zato se ja veselim dividendi, još bih bio sretnije da se isplati i cijela dobit kod Končara (dionica savim sigurno onda ne bi bila na ovim razinama). Zadržanu (izvanrednu) dobit još neću tražiti :), to nek ostane. Ali tražim/želim da se ustali politika isplaćivanja dividende, barem polovicu godišnje dobiti (ako baš misle da drugu polovicu mogu odlično reinvestirati).
POTPISAN UGOVOR ZA HIDROELEKTRANU RAMA, BiH
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/Ag2RPABqKynhk99EXbpJbg==.pdf
…ovo preslagivanje zadnjh dana je možda dobar znak što se eventualne dividende tiče tj. možda je netko na "vrućoj liniji" s ministricom Dalić jer koliko sam primjetio ona se zadnjih dana jako zalaže da tvrtke u kojima država ima značajne udjele, a posluju s dobiti,isplate dividende…nadajmo se da će ustrajati [thumbsup]
Nisam protivnik, dapače.
Ja sam se samo "zapitao" je li to optimalna stopa isplata ili ne (jer je ipak nametnuta izvana a ne obzirom na internu logiku alokacije kapitala…), baš obzirom na to da Končar ima mogućnosti, želju i potrebu reinvestirati…
Međutim, istina da već ima toliko puno keša, i da se novi sada sve stabilnije stvara, pa bi zaisto to što ga ima i sa i recimo svega polovicom redovito stvaranog novog sve potrebe za reinvestiranjima mogle biti zadovoljene, u tom slučaju, ono što ne mogu reinvestirati po stopi dugoročnog povrata od recimo 15 i više % – neka isplaćuju!! 😀
Jeste vidli novi web? Istina, napravljen je u flashu, ali ipak se vidi napredak…
http://www.koncar.hr