Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
KOEI | 408,28 | 612.010 | 1,499 | 410,00 | 414,00 | 1,97% |
Slučajno sam našao ovu reportažu iz prošle godine. Ispričavam se ako je već neko postao.
Ne bi postao al ima zanimljivih slikica [smiley], pa ak se nekom da nek pročita [smiley]…
Novi kandidat za Premijera ?
"Darinko Bago: Kad bi Hrvatska bila kao Končar imali bi BDP veći od Njemačke ili Francuske"
Novi kandidat za Premijera ?
"Darinko Bago: Kad bi Hrvatska bila kao Končar imali bi BDP veći od Njemačke ili Francuske"
Trebao si barem zalijepit link [smiley]
"Predsjednik Republike Ivo Josipović pustio je danas u probni pogon generator za napajanje ispitne stanice u tvrtki Končar Energetski transformatori, kojim je Končar dobio na korištenje objekt vrijedan 111,4 milijuna kuna."
"Predsjednik Uprave Končar Elektroindustrije Darinko Bago naglasio je kako su Končar Energetski transformatori u zadnje dvije godine izvezli čak 93 posto svojih proizvoda, a prosjek plaća im je 80 posto viši od državnog prosjeka."
http://www.poslovni.hr/vijesti/predsjednik-josipovic-pustio-u-pogon-generator-u-koncaru-169473.aspx
Ovo mi se jako sviđa! Omjer vlastita sredstva : dug od 40 : 60… ako su kamate zgodne (a ova kombninacija sa HBOR-om nadam se da tome pridonosi…) je suuuper!!
Zadnjih 2-3 turbelentne godien ja sam svuda bio glavni zagovornik "financijske konzervativnosti", što manje duga, što veći udio vlastitih sredstava… aaali – vremena se mijenjaju, vlastita sredstva su sačuvana i sigurna, dug se može nabaviti, ako si dobar partner dobrog kreditnog rejtinga i u kombinaciji sa HBOR-om i drugim kvalitetnim partnerstvima… po prihvatljivoj i s vremenom sve prihvatljivijoj kamati, počinjem biti raspoložen za "oportuno iskorištivanje" sredstava financiranja, za ulaganja tipa 50 : 50 kao standard, a one hrabrije i pametnije, koji znaju što rade i kako rade… i prema 40 : 60, pa i 30 : 70 kao ekstremniju varijatnu… Samo se treba konačno odlučiti investirati, uposliti sva vlastita sredstva + polugu, i aktivno pridonijeti izlasku Hrvatske i Svijeta iz "krize", i na tome profitirati! 😉
Ja se još uvijek (čak i sve više) bojim slabnjenja kune, pa valutne klauzule zbog toga, ali oni koji zarađuju EUR/USD, pa čak ponekad i u ovakvim projektima čiji prihod nije u stranoj valuti… mislim da je vrijeme da se počnu odlučivati i za rizik povlačenje financijske poluge!! "Tko ne riskira taj ne profitira" 😀 Mnogi ovakav rizik ne bi smjeli prakticirati… ali izvoznici smiju jer sudjeluju i na drugoj strani medalje, pa će im se svakako ovo lijepo isplatiti! Bez slabljenja kune visok povrat na ove leveraged-investicije, a sa slabljenjem tu manji ali na drugoj strani suprotan utjecaj pa opet super 😀 Ostali možda ipak ne smiju pored svih ostalih prihvaćati i ovakve rizik. Končar već danas izvozi preko 50 % prodaje, s vremenom sve više i više… on se ne treba bojati stvari koje se drugi moraju bojati.
Baš ovaj ponedjeljak je i premijerka došla u posjetu Končaru (povodom devedesete obljetnice).
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=102575&cHash=e52633f10d
Sretan Rodjendan! Visibabo proljeca mog porfelja [wink]
Končarevih 90 godina
Končar Elektroindustrija slavi svoj 90. rođendan. Respektabilno poduzeće koje je preživjelo mnoge krize ne posustaje. Okreću se novim izvorima energije i proizvodnji vjetroagregata. Tako ćemo uz televizore, štednjake, generatore, tramvaje i vlakove, uskoro i snagu vjetra uz pomoć hrvatskog proizvoda pretvarati u električnu energiju.
Već 90 godina pretvaraju mrak u dan. Počeli su davne 1921. pod nazivom Elektra, bili su i pod Siemensovom kapom, a danas su njihovi proizvodi na svim kontinentima. Vozimo se njihovim tramvajima, izvozimo vlakove. Bez njihovih magnetskih leća ne bi bilo ni najvećeg pokusa na svijetu u švicarskom CERN-u.
U novom stoljeću otvaraju novu stranicu. Sa Zagrebačkom bankom i HBOR-om potpisali su sporazum o suradnji na projektu izgradnje vjetroelektrane Pometeno brdo kraj Dugopolja. Vjetroelektranu će činiti 15 vjetroagregata, snage od po jednog magavata (MW) i jedan agregat snage 2,5 MW, ukupna investicija vrijedna je 252 milijuna kuna, a završetak je planiran do kraja iduće godine.
Društva unutar Grupe Končar do sada su u razvoj vjetroagregata i vjetroelektrane uložila 80 milijuna kuna. Končar proizvodi najveći dio opreme, a zajedno s drugim domaćim tvrtkama, ukupan udio hrvatskih tvrtki u izgradnji vjetroelektrane prelazi 72 posto s realnom tendencijom daljnjeg smanjenja uvoznih komponenta.
Kad će već svanuti dan kada za jedan koei možeš kupiti 2 dlkv.
Imam i jedno i drugo i ovo nije ni nagovor ni druk nego čisto primjećujem 🙂
Da li je ovo početak jednog divnog posla i jošdivnijeg rasta????
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/01/29/0011006.html?pos=n1
Da li je ovo početak jednog divnog posla i jošdivnijeg rasta????
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/01/29/0011006.html?pos=n1
Jel ovo uopće netko vidio???
Pa pričamo o potencijalnom poslu vrijednom barem pola milijarde kuna???
(šteta što seebiz nije vidio Bagu na kavi sa nekim)