Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
KOEI | 408,97 | 30.264 | 74 | 408,00 | 410,00 | -0,49% |
ja ga rasproda kad san vidija da ne prodaje te svoje nove proizvode po inostranstvima [sealed]
Pa nije baš tako:
PROŠIRENJE POSTROJENJA U IRANU
Društvo KONČAR – Električni visokonaponski aparati isporučilo je dva polja metalom oklopljenog postrojenja tipa K8D.6 145 KV za proširenje postojećeg postrojenja u transformatorskoj stanici Tasluja u sjevernom Iranu – Kurdistanu.
Početak montaže na terenu očekuje se u travnju ove godine, a KONČAR je iskustvo za izvođenje proširenja na više različitih tipova metalom oklopljenih postrojenja stekao nizom izvedenih poslova tijekom posljednjih desetak godina u Saudijskoj Arabiji
[wink]
"Kako prenosi vecernji.hr Bago je izjavio: "Ti isti koji nas napadaju krivi su za svaki četvrti zastoj vlaka." Bago, naravno, nije objasnio kako to da na lokomotivama na kojima Končar nije ugradio svoju sofisticiranu tehnologiju i pamet, takvih kvarova i problema s kočenjem jednostavno nema. Ili, kako to da strane lokomotive na kojima voze iste te hrvatske strojovođe nemaju iste takve probleme…
Bago je svoju konferenciju sazvao nakon izjava dopredsjednika SSH u medijima prilikom ovotjednog prosvjeda, da je domaća tračnička industrija skupa u odnosu na inozemnu te da nije u redu davanje posla njoj a da to u konačnici skuplje plaća željeznica, kao i da su lokomotive koje Končar i Gredelj rekonstruirao nepouzdane i da su konstantno u kvaru, što nije slučaj s njima kad su rađene za strane željeznice (ŽFBiH i ŽS).
Očekivati da će željezničari, pa tako i strojovođe, pristajati da se loše obavljeni poslovi naplaćuju po 30% većim cijenama samo zato što ih radi neka hrvatska kompanija, a da će javnost željezničare nazivati najvećim gubitašima dok će se istovremeno Bago hvaliti rastom dobiti i poslovnim uspjehom, e takva očekivanja su iluzorna i pomalo bezobrazna."
Ovo mi je zanimljivo jer znam da je komentar iz sindikata strojovođa.koliko oni mogu raditi problema Končaru u budućim poslovima? jer stvarno izgleda da Končar ili ne radi dobre proizvode ili nije konkurentan van Hrvatske a znamo svi da kod nas dobivaju poslove na namještenim natječajima kao i svi drugi. tu ne računam transformatore
@Faruk:
Mislim da je bio intervju sa Bagom u poslovnom gdje je on izjavio da su iz HŽ-a tražili da se u njihove vlakove ne ugrađuje sustav za proklizavanje jer im je tako bilo jeftinije pa zato sad strojovođe imaju problema s kočenjem. Bosanci su uzeli sustav za proklizavanje i oni nemaju problema sa kočenjem.
inače?
inače?
Kažu da će kiša sutra…
sva sreća da je sutra a ne danas..imam nogomet danas u 19
sva sreća da je sutra a ne danas..imam nogomet danas u 19
danas ionako igramo pod balonom….
evo malo i o temi i o KOEI i KODT (imaju sličnu zaduženost)…
KODT na 1kn kapitala ostvari 4,6 kn prihoda i 24 lipe neto dobiti
KOEI na 1kn kapitala ostvari 2,1 kn prihoda i 8 lipa neto dobiti
Kunu kapitala KODT na ovim cijenama plaćate 2kn a kunu kapitala u KOEI 85 lipa… povrat od 24 lipe na 2 kn VS povrat 8 lipa na 85 lipa
danas ionako igramo pod balonom….
evo malo i o temi i o KOEI i KODT (imaju sličnu zaduženost)…
KODT na 1kn kapitala ostvari 4,6 kn prihoda i 24 lipe neto dobiti
KOEI na 1kn kapitala ostvari 2,1 kn prihoda i 8 lipa neto dobiti
Kunu kapitala KODT na ovim cijenama plaćate 2kn a kunu kapitala u KOEI 85 lipa… povrat od 24 lipe na 2 kn VS povrat 8 lipa na 85 lipa
[/quote]
KOEI ima znatno manji omjer P/NCAV od KODT ..meni dovoljno … iako što je dobro za kodt dobro je i za koei
istina, ali nije svaki NCAV isti, a ovaj kod KODT-a privređuje više nego kod većine ostalih članica grupe.. omjer 1,57 naprema 1,2 je statičan i treba ga vrednovati sukladno zaradi koja iz toga proizlazi (što je zadatak burze)
Sjednica NO-a Končara
29.03.2010. | Zagreb
Končar je za Zagrebačku burzu izvijestio da je održana sjednica Nadzornog odbora tvrtke. Kako se ističe, na sjednici je NO usvojio financijska izvješća za 2009. godinu i konsolidirana financijska izvješća Grupe Končar s izvješćima i mišljenjima revizora. Nadzorni odbor dao je suglasnost na izvješće Uprave o stanju tvrtke i Grupe u 2009. godini i upućuje ga Glavnoj skupštini na usvajanje. Također je utvrđen i prijedlog Odluke o upotrebi dobiti za poslovnu 2009. godinu koji se upućuje na donošenje Glavnoj skupštini tvrtke.
Isto tako, NO suglasio se s prijedlogom Uprave o ulaganju u izgradnju VE Pometeno brdo kod Dugopolja.